Vörös vagy fekete? - a 7. forduló elé

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2011.11.14. 02:11
Címkék
Könnyű túlzásokba esni a Pázmány Labdarúgó Liga 7. fordulóját illetően. De hát hiába, ezt a napot vártuk egész félévben. "A" rangadó...

Könnyű túlzásokba esni a Pázmány Labdarúgó Liga 7. fordulóját illetően. De hát hiába, ezt a napot vártuk egész félévben. "A" rangadó következik, a bajnoki döntőnek beillő bajnoki, ami mindent eldönt (vagy nem). Fegyencjárat - Vaskapu. Fegyencjárat vagy Vaskapu? Vörös vagy fekete? Ja, és hogy lesznek más meccsek is? Újra láthatjuk a Killerst? Végre ellép valaki a II. osztályban, vagy tényleg az utolsó fordulóra marad a döntés?Könnyű túlzásokba esni a Pázmány Labdarúgó Liga 7. fordulóját illetően. De hát hiába, ezt a napot vártuk egész félévben. "A" rangadó következik, a bajnoki döntőnek beillő bajnoki, ami mindent eldönt (vagy nem). Fegyencjárat - Vaskapu. Fegyencjárat vagy Vaskapu? Vörös vagy fekete? Ja, és hogy lesznek más meccsek is? Újra láthatjuk a Killerst? Végre ellép valaki a II. osztályban, vagy tényleg az utolsó fordulóra marad a döntés?

Az elmúlt forduló eseményeinek felidézése után részletesen elemezzük, mit várhatunk a hetedik játéknaptól.

Adósak voltunk még a 6. forduló eredménysorával, íme:

Post Gólya United – AS Iustum 2-4

Nem lehet mondani, hogy a két csapat lemásolta az 1. fordulóbeli meccsét. Ezúttal a Iustum szerzett vezetést az első félidő közepén, majd megduplázta az előnyét nem sokkal később. A Post Gólyák másodpercekkel a félidő előtt, egy kapu előtti kavarodás után szépítettek.

A második félidőben a PGU nagyon nyomott, de a Isutum tovább növelte az előnyét, miután egyik csatárát üresen hagyták. Rövidesen újra szorosabb lett a meccs egy szépen kijátszott Post Gólya-akció végén, de percekkel később újra betalált a Isutum, amire ellenfelüknek már nem volt válasza.

Fegyencjárat – Bíbortógás Fenevadak 7-7

Nem, nem elírás, a fenevadak pontot raboltak a listavezetőtől. Ez a meccs is szokásosan indult: vezettek a fegyencek, és uralták a meccset kb. a második félidő közepéig. A négy-ötgólos hátrányban is lelkesen futballozó Bíbortógás hol szerencsés, hol kifejezetten szép gólokkal egyre közelebb lopózott a védekezést fél vállról sem vevő ellenfeléhez. Mire észbe kaptunk, egyenlő volt az állás. Ekkor még megrázta magát a Fegyencjárat, és gyorsan szerzett tiszta erőből két gólt. De hátul továbbra is kapkodás és egymásra mutogatás volt, a szemfüles Bíbortógás gólok pedig tovább növelték a zavart. Végül az utolsó pillanatokban egy szerencsés, de teljesen megérdemelt szabadrúgásgóllal megint egyenlített a Bíbortógás Fenevadak, amire már idő hiányában nem érkezhetett válasz.

Vaskapu FC – Gradus 11-1

A melegítő Vaskapu játékosok szeme láttára botlott riválisuk, ezért aztán különösen nagy értéke lehetett egy győzelmnek. Szokás szerint, e felől nem is hagyott kétséget a címvédő. Különösebb esemény nélküli meccsen faragta hátrányát egypontosra a Vaskapu, a Gradus erejéből becsületgólra futotta.

The Killers – Vaskapu II. Elhalasztva

Smasszer FC – Pasos Quema CF 4-3

Szoros meccsen nyert a Smasszer, akárcsak a két csapat első e félévi találkozásakor. Az érte járó három ponttal pedig - kihasználva a Killers távollétét - élre állt a II. osztályban.

BSE 37 – Budapest Rangers 3-8

Magára találni látszik a Rangers, a BSE 37 másodszor is kikapott tőlük, amivel helyet cserélt a két csapat a tabellán.

A tabella a következőképpen néz ki:

I. osztály

1. Fegyencjárat651 0 39 22 17 16

2. Vaskapu FC6 5 0 1 62 17 45 15

3. AS Iustum 6 2 1 2 17 30 -13 7

4. Post Gólya United 6 2 0 4 29 37 -8 6

5. Gradus 6 1 1 3 18 39 -21 4

6. Bíbortógás Fenevadak 6 1 1 3 25 43 -18 4

II. osztály

1. Smasszer FC 6 3 2 1 28 28 0 11

2. The Killers 5 3 1 1 26 29 -3 10

3. Vaskapu II 5 2 2 1 18 16 2 8

4. Budapest Rangers 6 2 1 3 35 35 0 7

5. Pasos Quema CF 6 2 0 4 23 25 -2 6

6. BSE 37 6 2 0 4 31 38 -7 6

És akkor most lássuk, mi várható a 7. fordulóban!

I. osztály

12:00 Bíbortógás Fenevadak - Post Gólya United

Úgy tűnik, lendületben vannak a fenevadak. A Fegyencjárat ellen mutatott játékkal bárkinek ellenfelei lehetnek a bajnokságban. (Mi szóltunk az elején.) Ha csak szerencse lett volna a múlt heti döntetlen, akkor mondhatnánk, hogy kétszer egymás után nem jöhet össze minden, de nem erről van szó. A Post Gólyák legjobbjukat kell hozzák, hogy felvegyék a versenyt. A győzelmi kényszer viszont ellenfelüket nyomja, hiszen továbbra is két pontos hátrányban vannak a PGU-hoz képest.

PLL blog tipp: 1

12:50 Fegyencjárat - Vaskapu FC

És akkor A MECCS. Kispest-mezben kéretik nem belépni a Szentkirály u. 26-ba. (Amúgy is tele lesz a karzat. Aki jó helyet akar, nézze meg a már 12:00-ás meccset is.) Vagy vörös, vagy fekete. Itt állást kell foglalni, nincs mese. Ezt a meccset nem lehet semlegesen nézni, aki érdekelt az eredményben, azért, aki pedig külső érdeklődő, azon fogja kapni magát, hogy előbb-utóbb valamelyik csapatnak szurkol.

A fegyenceknek nem kellett Delphoiba menniük jóslatért, hogy tudják: az előjelek nem nekik kedveznek. A múlt héten megnyert meccsen vesztettek két pontot, de nem is ez a legnagyobb baj, hanem az, hogy a csapat minden volt, csak nem egységes. Mindennek tetejébe valószínűleg az idény hátralevő részére kidőlt a kapusuk és a múlt félévi góllövőlista második helyén végző csatárukat is nélkülözniük kell, mint arról már olvashattunk. Ezek után nem is csoda, hogy a csapat kihagyta a hétvégi Pázmány Kupát. Testvércsapatuk, a Smasszer United ugyan szerepeltetett pár játékost az első csapattól, de a kulcsemberek pihentek. (Vagy éppen bajnokit játszottak nagypályás csapatukban.)

A Vaskapu legutóbbi találkozásuk óta ellenben önbizalomnövelő győzelmeket aratott. A hétvégén ők is csak "kistestvérüket" indították, igaz, őket az első csapattól többen segítették. Az eredmény egy 2. hely lett, a mutatott játék pedig bizakodásra ad okot, még ha a két csapat nem is találkozott egymással a tornán. Egy játékos tőlük is megsérült, (Kovács László) a játéka e pillanatban kérdéses.

A tabellára tekintve láthatjuk, hogy egy pont a különbség a két csapat között. A fegyencek sorsa tehát továbbra is a saját kezükben van. Nem kell szépen, szórakoztató játékkal nyerni, csak egyetlen góllal kell többet rúgni, mint az ellenfél és gyakorlatilag zsebben a bajnoki cím. Négy pontot három forduló alatt (további ellenfelek: Gradus, PGU, Iustum) már művészet lenne elhullajtani, és akkor is még ott lenne az egymás elleni pozitív mérleg. A döntetlen konzerválná az egypontos különbséget, ami még mindig elég lehet, de akkor már nem lehet megengedni több pontvesztést. Ha a Vaskapu nyer, előnye két pont lesz a tabella élén. Mivel nekik is relatíve könnyű meccsek jönnek (PGU, Iustum, Bíbortógás), ezt könnyedén meg is tarthatják. Azonban elég egy döntetlen, és a két bajnokaspiránsnak ugyanannyi pontja lesz. Ekkor az egymás elleni meccsek gólkülönbsége kerül előtérbe, ahol jelenleg a Fegyencjárat 2-re áll, tehát három gólos Vaskapu-siker kell, hogy ebben a szcenárióban is nekik álljon a zászló.

Hogy mit várhatunk a meccsen? Könnyű lenne azt írni, hogy nagy taktikai csata lesz, de ez nem valószínű. Na nem azért, mert egyik csapat se lenne taktikus, hanem azért, mert mindketten offenzív, gólra törő játékot játszanak. (Ilyen kis pályán egyébként is a támadás a legjobb védekezés, labdatartásra-járatásra beállni őrültség.) A győzelmi kényszer a fentiek miatt a Vaskaput nyomja, nekik csak a három pot elfogadható, de a Fegyencjáratot sem kell félteni. Nyomás alatt mindenesetre a Vaskapu teljesít jobban, mint ahogyan volt már rá példa. A lelátóról körülbelül azonos mértékű bíztatást várhat mindkét csapat. Reméljük, durvaságra nem kerül sor, de kiállítás szinte biztos, hogy lesz, ilyenkor döntő lehet a jó kihasználása.

Végül pedig csak annyit, hogy ilyenkor sajnálja az ember, hogy idén csak 2X20 percesek az I. osztály meccsei, nem 25...

PLL Blog tipp: X - de csak azért, hogy legyen izgalom az utolsó három fordulóra is.

II. osztály

13:40 Vaskapu II - Pasos Quema CF

Hiába másik osztály, nem független ez a meccs az előtte zajlótól, a Kis Kapu játékosai óriási érzelmi többlettel léphetnek pályára, ha az első csapat nyer. Ráadásul túl vannak egy jól sikerült tornán, ellenfelük viszont pihentebb lesz. A II. osztály mezőnye továbbra is sűrű, egy vereséggel (és két másik meccs eredményétől is függően) akár még az utolsó helyre is visszaeshet a Kapu II, de erre kicsi az esély. Első találkozásukkor is ők nyertek, a Pasos valami eddig tőlük nem látottat kell mutasson, ha pontot, pontokat szeretne szerezni.

PLL BLog tipp: 1

14:30 Budapest Rangers - Smasszer FC

A Rangersnek létkérdés a három pont a felzárkózáshoz, a Smasszerek pedig nyilván szeretnének az élen maradni, legalább addig, amíg a Vaskapu II és a Killers nem pótolják elmaradt meccsüket. Egy állandó kapus 50%-ot adna a Smasszernek, na nem is azért, mert ne tudnának valakit hétről-hétre a gólvonalra állítani, akiben elakadna a labda, hanem a stabilitás miatt. De sajnos a kapus a PLL-ben fogyókellék. Kéne párat venni belőle a szertárba. A Smasszer a feljutásért, a Rangers a becsületéért fog küzdeni ezen a meccsen.

PLL BLog tipp: 2

15:20 BSE 37 - The Killers

Ha az erasmusos hallgatók nem hagyták otthon a tőlük megszokott eredményes, sok passzra és pontos lövésekre épülő játékukat, akkor nehéz lesz őket megszorítani. A BSE 37 figyelemre méltó eredményt ért el szombaton, amikor megverte az egy osztállyal feljebb játszó Bíbortógás Fenevadakat. Biztosan több van a két gólyacsapatban, mint azt a tabellán jelenleg elfoglalt helyük mutatja, ezért különösen örülnénk, ha egy váratlan győzelemmel még szorosabbá tennék az egyébként is nagyon sűrű mezőnyt a II. osztályban.

PLL Blog tipp: 2

I. osztály

16:10 AS Iustum - Gradus

Félő, hogy nem sok marad már a Derbi hangulatából a késő délutáni meccsre, pedig kár lenne, ha a két csapat megint üres teremnek játszana. Jó meccs ígérkezik, mert a Iustum most már nem szeretné kiengedni a kezéből a 3. helyet, amire viszont a Gradus is jó eséllyel pályázik még. A Iustum győzelemmel szeretné bemutatni új mezét, valamint feledtetné a szombati gyenge szereplést, igaz, ott egy alkalmi kisegítőkkel teletűzdelt csapattal indult. A Gradus megverte már ebben a szezonban a Bíbortógás Fenevadakat, másik pontját éppen a Isutum ellen szerezte, egy kissé durva meccsen. Iram most is lesz, mert a döntetlen egyik csapatnak sem jó.

PLL BLog tipp: 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik