Rendhagyó beharangozó: Pázmány Kupa 2011 ősz

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2011.11.12. 01:11
Címkék
Jelenlegi szervezésében harmadszor kerül sor az össz-pázmányos műfüves kispályás labdarúgó kupára, november 12-én szombaton, a Vasas SC fáy...

Jelenlegi szervezésében harmadszor kerül sor az össz-pázmányos műfüves kispályás labdarúgó kupára, november 12-én szombaton, a Vasas SC fáy utcai műfüves pályáin. Egy rövid visszatekintés után a legutóbbi két kupára, megpróbáljuk a lehetetlent: megtippelni, kihez kerül a 2011. tavaszi kupa.Jelenlegi szervezésében harmadszor kerül sor az össz-pázmányos műfüves kispályás labdarúgó kupára, november 12-én szombaton, a Vasas SC fáy utcai műfüves pályáin. Egy rövid visszatekintés után a legutóbbi két kupára, megpróbáljuk a lehetetlent: megtippelni, kihez kerül a 2011. tavaszi kupa.


Nem elvitatva az elődök érdemeit, rögtön előrebocsátjuk, hogy korábban is voltak pázmányos focikupák, a legváltozatosabb helyszíneken, az Építők-pályától a Csörsz utcán át a pasaréti Vasasig. A mindig más-más kar által szervezett sorozatnak azonban valamiért vége szakadt. A PPKE JÁK HÖK 2010 őszén gondolta úgy, hogy föléleszti a hagyományt.

Pázmány Kupa 2010 ősz

2010. november 14-én az Újbuda Sportcentrumban, 5 csapat (Csipet Csapat, Bíbortógás Fenevadak, Red Devil's Advocate, AS Iustum - JÁK, ITK -ITK) részvételével zajlott le a 2010. őszi kupa.

A 2010. őszi győztes: Red Devil's AdvocateA csapatok egyfordulós körmérkőzést játszottak, majd az 1-2. helyezett a kupáért, a 3-4. helyezettek pedig a bronzéremért mérkőztek. Már rögtön az elején kiderült, hogy az ITK és a Red Devils kiemelkedik a mezőnyből. Ennek megfelelően ők játszották a döntőt, amit a Red Devils megérdemelten nyert meg, igaz, szorosabb volt az eredmény, mit a csoportmeccsen. A bronzéremre az AS Isutum tűnt esélyesnek, de a végére elfáradt és kikapott a Csipet Csapattól, akik ezzel visszavágtak a csoportmeccsen elszenvedett vereségért. A Bíbortógás Fenevadak nyert meccs nélkül végzett az 5. helyen.

Az eseményről készült képgaléria itt tekinthetők meg.

Pázmány Kupa 2011 tavasz

Ez év március 26-án, gyönyörű tavaszi időben, már a jelenlegi helyszínen találkoztak a csapatok, ezúttal hatan. Az AS Iustum és az ITK mellé a Smasszer United, A FC Vaskapu csatlakozott a JÁK-ról, ott volt még a főleg HTK-sokból álló, de a PLL-ben szereplő Budapest Rangers és tiszteletét tette a JÁK-os oktatókból, doktoranduszokból álló Jogtatók is.

A 2011 tavaszi kupagyőztes: ITKA kupa sorsárólegyfordulós körmérkőzés döntött. A Vaskapu magabiztosan vette az akadályokat, és az ITK is sorra nyerte a meccseit. A Jogtatók sokáig a végső győzelemre is esélyes volt, de az utolsó előtti fordulóban elszenvedett vereség miatt meg kellett elégedjenek a második hellyel. A "döntő" éppen az utolsó fordulóra maradt, ahol az ITK megverte a Vaskaput, ezzel elhozta a kupát. A Vaskapu a bronzéremmel vigasztalódott. Az AS Isutum, hiába verte meg az ITK-t, csak 4. lett. Mögöttük a Smasszer United és a Bp. Rangers végeztek.

A kupa képei itt tekinthetők meg.

Pázmány Kupa 2011 ősz

És ezzel elérkeztünk a jelenlegi kiíráshoz. November 12-én nem kevesebb, mint tíz csapat méri össze az erejét, sőt, további két csapat nevezése még e percben is kérdéses. Először számba vesszük a mezőnyt, majd kísérletet teszünk a dobogó megtippelésére.

Enumeráció

A JÁK-ról a következő csapatok neveztek: AS Iustum, BSE 37, Bíbortógás Fenevadak, Doctors, Schalke 04, Smasszer United, Vaskapu II. Az ITK-t egy csapat képviseli, ITK néven, míg a BTK-ról az Összetett Saláta és a S.Z.V.A.T. száll harcba a kupáért.

A csoportmérkőzések és a helyosztók lebonyolítása, úgy, mint a sorsolás, a helyszínen derül ki.

Totó, Lottó

Mi lesz az eredmény? Nos, megtippelhetetlen. Amit tudunk: Az ITK címvédő, és most is erős kerettel érkezik. A PLL jelenlegi első két helyezettjének "fiókcsapatai" (Vaskapu II és Smasszer United) lesznek jelen, de játszik majd néhány játékos az első csapat keretéből is. A BSE 37 JÁK-os gólyákból áll, jelenleg sereghajtó a PLL II. osztályában. A Bíbortógás Fenevadak lelkes csapat, nem lebecsülendő senki számára. Az AS Iustum tartalékosan, kisegítőkkel áll ki, a Schalke 04 alkalmi csapat, bár ez az erejéről nem mond el semmit. A Doctors nem titok, hogy a JÁK-on korábban bajnok, most már nem induló Sopronig Mászok / Vis Maiorca egykori keretére épül. A két BTK-s csapatról nem tudunk semmit, de amikor a BTK legutóbb, 2010. tavszán tiszteletét tette a Pro Facultate napi focitornán, kishíján elhozta az aranyérmet.

PLL Blog Tipp:

1. Doctors

2. ITK

3. valamelyik BTK-s csapat

Persze bármi lehetséges, akit érdekel, mi lesz a vége, várjuk reggel 10-től a Fáy utcában!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik