Pontok - helyzet a 9. forduló előtt

2464366 24643662464366 2464366
Vágólapra másolva!
2011.11.28. 02:11
Címkék
Egyetlen pont. Ennyire van szüksége a Vaskapu FC-nek az újabb címvédéshez. Van, akinek a bajnoki címet, van, akinek előkelőbb helyezést és van...

Egyetlen pont.Egyetlen pont.

Ennyire van szüksége a Vaskapu FC-nek az újabb címvédéshez. Van, akinek a bajnoki címet, van, akinek előkelőbb helyezést és van, akinek a túlélést jelenthet egy szerzett pont. Néha váratlanul jön, olykor pedig keveselljük, különösen, ha hármat szerettünk volna.

Idén utolsó előtti alkalommal, spekulálunk egy kicsit, kit hová juttathat el még egy - vagy több - pont.

I. osztály

12:00 AS Iustum - Vaskapu FC

A Sorsnak nincs üzleti érzéke, amennyiben az ő keze van abban, hogy a forduló legfontosabb mérkőzését nem a játéknap végén, hanem pont a legelején játsszák. Azzal a bizonyos ponttal mindkét csapat bőven elégedett lehetne, hiszen mint fent olvasható, a Vaskapu FC pontosan ennyire van a bajnoki címtől, míg az AS Isutumnak is éppen ennyi hiányzik a biztos bronzéremhez. Mielőtt még a 2004-es EB Dán-Svéd meccsére asszociálnánk, rögtön szögezzük le, hogy mindkét csapat messze sportszerűbb annál, hogy a közös érdeket felismerve szándékosan ikszre játsszon. (Ha aztán mégis így lesz, az csakis a véletlen műve lehet.) A Vaskapu már csak büszkeségből sem engedheti meg, hogy ne győzelemmel szerezze meg a bajnoki címet, míg ahhoz, hogy az AS Iustum kihasználhassa a Fegyencjárat gyengélkedését, három pont kell. Pont, pont, pont...

PLL blog tipp: X

12:50 Post Gólya United - Fegyencjárat

A PGU az életéért, a Fegyencjárat a becsületéért küzd. Utóbbiak a meccs kezdetekor már tudni fogják, van-e, és mekkora tétje a mérkőzésnek. A Post Gólya United nehéz helyzetben van, jelenleg utolsó, de az előtte egy-egy ponttal álló két csapat egymás ellen játszik, tehát egyiküket mindenképpen van esély megelőzni - és elkerülni a biztos kieső helyről. Ráadásul egy viharvert Fegyencjárat az ellenfél (a vörösöktől eltiltás és sérülések miatt "csak" két-két csatár és védő, valamint egy kapus - tehát egy komplett csapat - hiányzik), akiket soha ennyi esélyük nem volt megverni. Ha a PGU bent akar maradni, akkor meg kell szerezze a három pontot, nem opportunizmusból, hanem profizmusból. Persze a Fegyencjárat azért Fegyencjárat....

PLL Blog tipp: 1

II. osztály

13:40 Pasos Quema CF - The Killers

Múlt heti vereségével - mintha jó sorozatukat elvágta volna az őszi szünet - a Killers leginkább bronzéremre lehet jó a II. osztályban. Van ugyan még egy elmaradt meccsük a Vaskapu II-vel, de annak a mérkőzésnek most már egyértelműen a feljutásra törő Kis Kapu az esélyese. Így nem maradt más, mint a csoport papíron leggyengébb csapata ellen begyűjteni a három pontot. Ugyanez a pontmennyiség azonban jól jönne a Pasosnak is, mert ugyan 4 pontos hátrányban vannak az utolsó előtti Bp. Rangers mögött, de az utolsó fordulóban éppen ellenük játszanak, úgyhogy még elkerülhetnek az utolsó helyről. Persze ehhez az is kell, hogy a Rangers kikapjon a Vaskapu II-től, ami azért nem borítékolható.

PLL Blog tipp: 2

14:30BSE 37 - Smasszer FC

A Smasszerek még akár meg is nyerhetik a II. osztályt, ha a Vaskapu II botlik, de reálisabb cél az osztályozót érő második hely. Ebben legnagyobb riválisuk éppen aBSE 37 csapata lehet, akik az előző fordulóban a Killers megverésével bejelentkeztek a feljutásért vívott harcba. Az állandó kapusgondokkal küzdő smasszereknek hozni kell ezt a meccset, hiszen az 5. helyezett Bp. Rangers is csak 4 pontra van tőlük. Pontosztozkodás esetén azonban mindkét csapat lemaradhat az osztályozóról, de a bajnoki címről mindenképpen.

PLL Blog tipp: 1

15:20 Vaskapu II - Budapest Rangers

A Vaskapu II a feljutás kapujában áll. Biztos csak az utolsó fordulóban lehet, de már az sokat elmond, hogy úgy vezetik a tabellát, hogy egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Egyik hátralevő ellenfelük sem könnyű azonban. A Rangerstől már régóta várunk valami kiugrót, hacsak nem a Killers megverése volt az a múlt héten. Utánuk a BSE 37 következik, majd valamikor a Killers elleni elmaradt meccs pótlása. Persze egy esetleges győzelemmel ez utóbbi lehet, hogy már csak az ellenfél számára bír majd téttel. A Bp. Rangers ha meg tudja őrizni a lendületét, bebizonyíthatja, hogy jobb csapat annál, minthogy az 5. helyen álljon. Matematikailag még az osztályozó is meglehet, tehát van miért küzdeniük.

PLL Blog tipp: X

I. osztály

16:10 Gradus - Bíbortógás Fenevadak

Komoly skalppal az övén léphet pályára a Gradus, hiszen a múlt héten nem egy, hanem egyenesen három pontot zsákmányolt a Fegyencjárattól, és ezzel komoly előnyre tett szert a bennmaradásért vívott harcban. Mindezt ráadásul biztossá is teheti, ha megveri soros ellenfelét. A Fenevadak még bronzérmesek is lehetnek (igaz, ehhez az utolsó fordulóban a Vaskaput is meg kellene verni), de ugyanúgy ki is eshetnek, ezért a nap talán legtöbb téttel bíró meccse került a végére. Az egy pont az, amivel egyik csapat sem lehet elégedett, különösen, ha a PGU pontot, pontokat szerez a Fegyencjárattól, ami azért benne van a levegőben. A végső döntés viszont így is, úgy is az utolsó fordulóra marad.

PLL BLog tipp: 1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik