Serie A: Higuaín Madridban? Itt a 8 legfájóbb ziccer, amit kihagyott

Vágólapra másolva!
2016.06.29. 14:19
null
(Fotó: AFP)
Ismét felerősödtek a Gonzalo Higuaín távozásáról szóló pletykák, miután a csatár testvére (egyben ügynöke) egy interjúban megerősítette, hogy nem fogadták el a Napoli szerződéshosszabbításról szóló ajánlatát.  

A Napoli mindent elkövet, hogy a lehető leghosszabb időre magához kösse a 2015–2016-os szezonban történelmi rekordot jelentő 36 bajnoki gólt szerző támadóját, akinek kivásárlási ára 94 millió euró, kontraktusa pedig 2018-ig szól.

Egyelőre kérdéses, hogy mit is jelent a hosszabbítási ajánlat visszautasítása: magasabb fizetést szeretne a játékos, vagy ezzel előkészíteni egy esetleges klubváltást.

Kérőkből nincs hiány. Több Premier League-élcsapat is vinné a 28 éves argentint, de a legerősebb érdeklődő jelenleg az Atlético Madrid, amely topcsatár híján van, és a vezetőedző, Diego Simeone honfitársa Gonzalo Higuaínnak.

Apropó Argentína. Higuaín Messivel, Mascheranóval, Agüeróval és több társával együtt közel került a válogatottság lemondásához, miután Chile ellen egy éven belül másodszor is elvesztették a Copa América döntőjét.

Higuaín az elmúlt esztendőkben kapott egy nem túl előnyös bélyeget: a legnagyobb meccseken rendre megremeg a lába, és hiába remek gólvágó, a legfontosabb pillanatokban nem tud teljesíteni.

A 2014-es vb-döntőn és a legutóbbi két Copa-fináléban is rontott egy-egy tiszta gólszerzési lehetőséget, de ez nem minden. Az ohmygoal.co összegyűjtötte Higuaín 8 legfájdalmasabb elpuskázott ziccerét. Nemcsak a kimaradt helyzet a közös az alábbi felvételekben, hanem az is, hogy szinte mindegyik nagy meccsen vagy fontos pillanatban történt.

Egy Chievo elleni olasz bajnoki, hajsza a BL-ért, ez történt 0–1-nél. Végeredmény: 1–1.

A Real Madriddal a Lyon ellen a BL nyolcaddöntőjében. A végeredmény 1–1, a Real kiesett.

Büntető 2–2-nél a Lazio ellen. Ha berúgja, jó eséllyel megvan a BL-hely. Kihagyta, a BL is elúszott.

Király-kupa, a negyeddöntő visszavágója 2012-ben, a Barcelona ellen. A Real Madrid kiesett.

Összesítésben 4–3-ra elveszített BL-elődöntő a Dortmund ellen 2013-ban. A hazai visszavágón több madridi helyzet is kimaradt, itt az első, Higuaíné.

Elveszített Copa América-döntő 2015-ben.

Elveszített Copa América-döntő 2016-ban.

Elveszített világbajnoki döntő 2014-ben.

Vajon képes lesz valaha lemosni magáról a nagy meccsek átkát a világ egyik legpechesebb csatára?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik