Argentína: Messi után Agüero is távozik, Higuaín a következő?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.27. 08:17
null
Több argentin játékosnál is betelt a pohár, Sergio Agüero mellett négy-öt sztár is befejezheti a nemzeti csapatban (Fotó: AFP)
Egybehangzó sajtóhírek szerint az elveszített Copa América-döntő után nemcsak Lionel Messi és Javier Mascherano fejezi be válogatottbeli szereplését, hanem több másik kulcsjátékos is.

Fájdalmat érzek, olyat, amilyet már sokszor éreztem. Hibáztam, nem tudok mit mondani. Ez a negyedik elveszített döntőm volt a válogatottal, egyszerűen a nemzeti csapat nem nekem való. Számomra ennyi volt az argentin válogatott…”mondta a kamerák előtt Lionel Messi, miután Argentína a Copa América döntőjében tizenegyesekkel kikapott Chilétől.

Messi mellett Javier Mascherano is megszellőztette, hogy nem szeretne többet a válogatottban játszani, így a találkozó után úgy tűnt, két sztárját veszíti el az argentin nemzeti tizenegy.

Igen ám, de nem sokkal később robbant a bomba, ugyanis Sergio Agüero is sokatmondó nyilatkozatot tett.

„Talán eljött az idő, hogy átadjuk a helyünket más játékosoknak” – vélekedett a Manchester City ásza.

„A meccs után az öltözőben többen is így éreztük. Ennyire rossz hangulattal még életemben nem találkoztam, mint ami az öltözőnket illeti. Rosszabb, mint a 2014-es, elveszített világbajnoki döntő vagy a tavalyi Copa América utáni.”

Egybehangzó sajtóhírek szerint a következő napokban Messin, Mascheranón és Agüerón kívül több argentin labdarúgó is visszavonulhat a válogatottságtól. Úgy tudják, Gonzalo Higuaín, Ángel Di María, Ezequiel Lavezzi, Lucas Biglia és Éver Banega is azon gondolkozik, hogy befejezi pályafutását a nemzeti csapatban – az említett játékosok napokon belül be is jelenthetik döntésüket.

COPA AMÉRICA
DÖNTŐ
Argentína–Chile 0–0 – tizenegyesekkel 2–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik