Serie A: „Ez száz százalékig hazugság” - Benítez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.12.16. 10:42
Rafa Benítez, a Napoli labdarúgócsapatának vezetőedzője kérdésre válaszolva elmondta: nem érzett bosszúvágyat, és nem kéjeleg a korábbi csapata, az Inter felett vasárnap aratott 4–2-es bajnoki győzelem után.

„Ez száz százalékig hazugság” – válaszolta Rafa Benítez arra az újságírói kérdésre, hogy amikor 2010-ben átvette az Intert, valóban eltávolította-e elődje, José Mourinho fotóit az öltözőből. S hogy vasárnap este bosszúszomjas volt-e korábbi csapata ellen, amelytől tavaly elbocsátották?Rafa Benítez arra az újságírói kérdésre, hogy amikor 2010-ben átvette az Intert, valóban eltávolította-e elődje, José Mourinho fotóit az öltözőből. S hogy vasárnap este bosszúszomjas volt-e korábbi csapata ellen, amelytől tavaly elbocsátották?

„Sok barátom maradt az Internél, az eredmények őrzik az ottani munkám emlékét, úgyhogy most egyedül azt nézem, hogy fontos meccset nyertünk meg” – hárította el a személyes ellentétből fakadó bosszúvágy elméletét Benítez, akit a szakmáról is kérdeztek, például arról, milyen feladattal küldte pályára az előretolt csatár, Gonzalo Higuaín mögött játszó Insigne, Callejón, Mertens hármast.

„Mindhárman szabadon változtathatják helyüket a pályán egészen addig, ameddig kiveszik a részüket a védőmunkából. Támadásban pedig úgy variálnak, ahogyan akarnak – mondta a spanyol szakember. – Természetesen van még miben javulnunk. A cél az, hogy megbecsüljük a labdát, de sajnos becsúsznak hibák, emiatt rendszeresen nyomás alá kerül a védelem.”

Könnyen 5–2 is lehetett volna a végeredmény, a végjátékban azonban Goran Pandev kihagyott egy büntetőt, Samir Handanovic védte a lövését. S hogy miért Pandev futott neki a labdának?

„Mondtam Christian Maggiónak, hogy Lorenzónak (Insignének) kellene rúgnia a büntetőt, de Pandev túl gyors volt, így nem érhetett célba az üzenet” – hangzott a vezetőedzői magyarázat.

Nem volt könnyű estéje kollégájának, Walter Mazzarrinak sem, aki nyáron éppen a Napoli kispadját hagyta ott az Interért, és aki most vegyes fogadtatásban részesült.

„Örülök, hogy vannak, akik nem felejtették el, milyen munkát végeztem a nápolyi négy évem alatt. és tudják, miért jöttem el – mondta Mazzarri. – De most az Inter szakvezetője vagyok, úgyhogy természetesen fáj ez a vereség, mert szinte végig mi támadtunk, rákényszerítettük akaratunkat a Napolira.”

Az Inter edzője elmondta: büszke a játékosaira, noha a nápolyi ellentámadások indulásakor nem mindig voltak kellően figyelmesek. Nem kímélte ellenben Paolo Tagliavento játékvezetőt:

„Szörnyű bírói hibák sorozata befolyásolta a mérkőzést. Három kettőnél támadásban voltunk, amikor kiállította Álvarezt. Már az első sárga lapja is erős volt, hát még a második. Egyenlő létszám mellett döntetlenre tudtuk volna hozni a meccset. Nem vagyunk szerencsések vele, hiszen az idénybeli másik vereségünknél is ő fújta a sípot, és az akkori sok hibája közül az egyik tizenegyest eredményezett a Romának…”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik