H. K. 2019.09.22 12:02 Frissítve: 2019.09.22 13:32

Serie A: „Ez a Milan egyszerűen nevetséges!”

Matteo Salvini – köztudottan Milan-szurkoló – olasz politikus felháborodottan nyilatkozott szombat este, miután az Inter simán, 2–0-ra legyőzte a piros-feketéket a Serie A 4. fordulójában.

Matteo Salvini (sapkában) szerint nevetséges a jelenlegi Milan (Fotó: AFP)

 

Salvini a helyszínen tekintette meg a városi derbit, melyen a Milan kiábrándító teljesítményt nyújtott, s a gárda tulajdonképpen akkor sem panaszkodhatott volna, ha mondjuk négy kapott góllal zár. A találkozót követően a politikus a Telelombardia nevű televíziós csatornának ecsetelte a Milant.

„Ez a csapat egyszerűen nevetséges! Talán mégsem Gennaro Gattuso volt itt a hibás – kezdte Salvini. – Ez volt az első alkalom, hogy a lefújás előtt azt mondtam, elég volt, és elhagytam inkább a stadiont. Lucas Biglia rettenetes szabadrúgásakor betelt a pohár, elmentem. Ricardo Rodríguez szörnyű, Suso meg már jó ideje képtelen jó teljesítményt nyújtani. A klub pedig… Hol a klub? Az este egyetlen pozitívuma Rafael Leao volt, de őt meg lecserélték.”

Salvini kiosztotta a tulajdonosokat és Paolo Maldiniékat is.

Szép és jó, hogy megy az üzlet, meg haladás történt az új stadionnal kapcsolatban, de hány átigazolási időszakot zárt csalódással az egyesület? Valóban az az automatikus, hogy az egykor nagyszerű futballisták aztán igazgatóként is ugyanolyan jók lesznek? Ha a tulajdonosod egy befektetési vállalat, akkor a nap végén igazából te is csupán egy szám leszel a számítógépen. Csak megtapsolni tudom a Milan-szurkolókat, mert évek óta csak őket érdemes megtartani, mivel ez a csapat nevetséges. Én mindig Gattusót hibáztattam, de kezdek rádöbbenni, hogy egyáltalán nem ő a vétkes, és itt nem az edző az, aki megváltoztathatja a dolgokat. Vannak emberek, akiket azért fizetnek, hogy nyerjenek, de végül mégsem tudnak nyerni.”

OLASZ SERIE A
4. FORDULÓ
Milan–Inter 0–2 (Brozovic 49., R. Lukaku 78.)

 

2020.10.26 19:48:54

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Háromszor is előnyt szereztek a hazaiak, de a fővárosiak mindig egyenlítettek. Ibra megint lőtt kettőt.

2020.10.20 13:05:36

Olasz labdarúgás CS. M.

Az AC Milan korábbi menedzsere azt sajnálja leginkább, hogy sohasem edzette a svéd támadót.

2020.10.17 11:24:00

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Derby della Madonnina a koronavírus árnyékában: Lukaku lábában maradt az Inter győzelme a rangadón.

2020.10.02 22:47:23

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI TRANSZFERSOROZAT. Kölcsönösen, opciósan, részletesen, cserésen, de két nagy dobást tartogat még a Juventus.

2020.10.03 14:33:00

Olasz labdarúgás MTI/B. D. K.

A 32 éves venezuelai védekező középpályás hazájában több mint 100-szoros válogatott.