H. K. 2019.09.22 12:02 Frissítve: 2019.09.22 13:32

Serie A: „Ez a Milan egyszerűen nevetséges!”

Matteo Salvini – köztudottan Milan-szurkoló – olasz politikus felháborodottan nyilatkozott szombat este, miután az Inter simán, 2–0-ra legyőzte a piros-feketéket a Serie A 4. fordulójában.

Matteo Salvini (sapkában) szerint nevetséges a jelenlegi Milan (Fotó: AFP)

 

Salvini a helyszínen tekintette meg a városi derbit, melyen a Milan kiábrándító teljesítményt nyújtott, s a gárda tulajdonképpen akkor sem panaszkodhatott volna, ha mondjuk négy kapott góllal zár. A találkozót követően a politikus a Telelombardia nevű televíziós csatornának ecsetelte a Milant.

„Ez a csapat egyszerűen nevetséges! Talán mégsem Gennaro Gattuso volt itt a hibás – kezdte Salvini. – Ez volt az első alkalom, hogy a lefújás előtt azt mondtam, elég volt, és elhagytam inkább a stadiont. Lucas Biglia rettenetes szabadrúgásakor betelt a pohár, elmentem. Ricardo Rodríguez szörnyű, Suso meg már jó ideje képtelen jó teljesítményt nyújtani. A klub pedig… Hol a klub? Az este egyetlen pozitívuma Rafael Leao volt, de őt meg lecserélték.”

Salvini kiosztotta a tulajdonosokat és Paolo Maldiniékat is.

Szép és jó, hogy megy az üzlet, meg haladás történt az új stadionnal kapcsolatban, de hány átigazolási időszakot zárt csalódással az egyesület? Valóban az az automatikus, hogy az egykor nagyszerű futballisták aztán igazgatóként is ugyanolyan jók lesznek? Ha a tulajdonosod egy befektetési vállalat, akkor a nap végén igazából te is csupán egy szám leszel a számítógépen. Csak megtapsolni tudom a Milan-szurkolókat, mert évek óta csak őket érdemes megtartani, mivel ez a csapat nevetséges. Én mindig Gattusót hibáztattam, de kezdek rádöbbenni, hogy egyáltalán nem ő a vétkes, és itt nem az edző az, aki megváltoztathatja a dolgokat. Vannak emberek, akiket azért fizetnek, hogy nyerjenek, de végül mégsem tudnak nyerni.”

OLASZ SERIE A
4. FORDULÓ
Milan–Inter 0–2 (Brozovic 49., R. Lukaku 78.)

 

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.