nemzetisport.hu 2019.06.18 08:36 Frissítve: 2019.06.19 13:24

Roma: „Totti szavai képzelet szülte állítások” – reagált a klub

Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő AS Roma vezetősége hivatalos közleményben reagált lemondó ikonja, Francesco Totti kritikájára – a klub szerint Totti állításait a képzelete szülte, s nem fedik a valóságot.

A Roma szerint Totti állításai nem igazak (Fotó: AFP)

 

Mint megírtuk, Francesco Totti, az AS Roma ikonja hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lemondott a klubnál. A 42 esztendős legenda, aki 1989 és 2017 között volt játékosa az egyesületnek, a döntését azzal magyarázta, hogy visszavonulása után hiába volt igazgató, minden döntésből kihagyta őt a vezetőség, a véleményére soha senki nem volt kíváncsi. Tottinál olyannyira elszakadt a cérna, hogy nyíltan beszélt arról, hogy az amerikai tulajdonosi kör évek óta azon dolgozott, hogy elüldözze a csapattól az igaz „rómaiakat”.

 
„Szándékosan kihagytak mindenből” – Totti kiakadt, lemondott az AS Románál

James Pallotta elnök – és a vezetőség – még az esti órákban közleményt adott ki Totti távozásával kapcsolatban.

„A vezetőség rendkívül csalódottan vette tudomásul, hogy Francesco Totti távozik a klubtól, s nem vállalja, hogy technikai igazgató legyen. Ezt a pozíciót Monchi távozása után ajánlottuk fel neki, s vártuk Totti válaszát” – szól a közlemény első bekezdése.

„Úgy gondoljuk, az általunk ajánlott lehetőség az egyik legmagasabb rangú poszt ennél a klubnál, s ez teljes elkötelezettséget igényel, amit minden vezetőtől elvárunk. Készen álltunk arra, hogy türelmesek legyünk Francescóval szemben és minden segítséget, támogatást megadjunk neki ahhoz, hogy kiváló futballistából nagyszerű vezetővé válhasson. A mi elköteleződésünket ezzel az igazgatói poszt felajánlásával bizonyítottuk felé – úgy hittük, hogy ebben a szerepkörben fokozatosan fejlődhet és tanulhat, alkalmazkodhat.”

„Noha megértjük, hogy a döntés, amit meghozott – harminc év után elhagyja az AS Romát –, mennyire nehéz volt neki, úgy véljük, azok a dolgok, amiket a vezetőségről és a klub helyzetéről elmondott, képzelet szülte állítások, amik messze állnak a valóságtól.”

„Ami Totti tulajdonosváltással kapcsolatos szavait illeti, reméljük, ezekkel nem arra akart célozni, hogy valaki hamarosan nem helyénvaló módon megpróbálja megkaparintani a klubot. Egy ilyen forgatókönyv létrejötte ugyanis érzékenyen érintené az AS Romát, az ugyanis jegyzett társaság, a klubot üzemeltető befektetési társaságnak pedig egyáltalán nincs szándékában eladólistára tenni az egyesületet, sem most, sem a jövőben.”2019.07.16 14:36:42

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Újraírja a farkastörvényeket az új, portugál alfa-hím, Dzeko és Zaniolo is mehet.

2019.07.15 22:13:29

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szerb mentalitás az élet igenlésében is megnyilvánul.

2019.07.10 15:23:20

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Most Conte és Marotta lát neki az Internazionale újjáépítésének, röpülnek is a régi sztárok Milánóból.

2019.07.02 22:41:29

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Juventus eljutott arra a szintre, ma már bárkit meg tud szerezni és bárkit meg tud fizetni. Ez persze borította a fizetési struktúrát is, Cristiano Ronaldo csaknem négyszer jobban keres, mint az addigi csúcstartó Higuaín.