nemzetisport.hu 2019.06.17 14:20 Frissítve: 2019.06.18 13:54

Roma: „Szándékosan kihagytak mindenből” – Totti kiakadt, lemondott

Francesco Totti, a Serie A-ban szereplő AS Roma labdarúgócsapatának ikonja hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lemondott a „farkasoknál”.

Francesco Totti elhagyta a Romát (Fotó: AFP)

 

A játékosként 1992 és 2017 között a gárdát erősítő Francesco Totti visszavonulása után az igazgatóság tagjaként tevékenykedett tovább a Románál, és a klubnál nemrég a technikai igazgatói pozíciót is felajánlottak neki, ám ő úgy döntött, nem él a lehetőséggel. Sőt, a 42 éves korábbi világklasszist olyannyira frusztrálta, hogy hiába volt igazgató, semmibe sincs beleszólása, a döntésekből rendre kihagyták, hogy hétfőn a nyilvánosság előtt, sajtótájékoztató keretében bejelentette: távozik a Romától.

„Én tisztában voltam a szándékaimmal és azzal, hogy mit szeretnék, ezt igyekeztem is átadni, mind a klubnak, mind a csapatnak, de hogy őszinte legyek, a klubnál sosem akarták, hogy bármit is tegyek, minden döntésből kizártak. Nem én voltam a hibás, mert sosem kaptam meg a lehetőséget, hogy kifejezzem magam. Egyetlen valódi technikai projektben sem vettem részt. Úgy voltam vele, hogy az első évben megesik az ilyen, míg a második évben már tisztán láttam, hogy miben segítenék, mit tennék, de sosem ültünk össze, egyáltalán nem segítettük egymást. Most viszont én egy másik útra lépek rá, de abban a pillanatban, amikor a Roma tulajdonosa tényleg megbízik bennem, akkor itt leszek, készen állok, úgyhogy nem mondom, hogy végérvényesen távozom.”

„Néhány embernek az volt a célja, hogy a rómaiakat eltávolítsa a klubtól. Ők most elérték a céljukat. Az elmúlt nyolc évben, mióta az amerikaiak megvették a klubot, minden erejükkel azon voltak, hogy egy irányba tereljenek minket. Ahogy teltek az évek, úgy próbálkoztak, és most sikerült is nekik.”

2019.07.16 14:36:42

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Újraírja a farkastörvényeket az új, portugál alfa-hím, Dzeko és Zaniolo is mehet.

2019.07.15 22:13:29

Olasz labdarúgás THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A szerb mentalitás az élet igenlésében is megnyilvánul.

2019.07.10 15:23:20

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2019. Most Conte és Marotta lát neki az Internazionale újjáépítésének, röpülnek is a régi sztárok Milánóból.

2019.07.02 22:41:29

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Juventus eljutott arra a szintre, ma már bárkit meg tud szerezni és bárkit meg tud fizetni. Ez persze borította a fizetési struktúrát is, Cristiano Ronaldo csaknem négyszer jobban keres, mint az addigi csúcstartó Higuaín.