nemzetisport.hu 2019.06.17 14:20 Frissítve: 2019.06.18 13:54

Roma: „Szándékosan kihagytak mindenből” – Totti kiakadt, lemondott

Francesco Totti, a Serie A-ban szereplő AS Roma labdarúgócsapatának ikonja hétfőn sajtótájékoztatón jelentette be, hogy lemondott a „farkasoknál”.

Francesco Totti elhagyta a Romát (Fotó: AFP)

 

A játékosként 1992 és 2017 között a gárdát erősítő Francesco Totti visszavonulása után az igazgatóság tagjaként tevékenykedett tovább a Románál, és a klubnál nemrég a technikai igazgatói pozíciót is felajánlottak neki, ám ő úgy döntött, nem él a lehetőséggel. Sőt, a 42 éves korábbi világklasszist olyannyira frusztrálta, hogy hiába volt igazgató, semmibe sincs beleszólása, a döntésekből rendre kihagyták, hogy hétfőn a nyilvánosság előtt, sajtótájékoztató keretében bejelentette: távozik a Romától.

„Én tisztában voltam a szándékaimmal és azzal, hogy mit szeretnék, ezt igyekeztem is átadni, mind a klubnak, mind a csapatnak, de hogy őszinte legyek, a klubnál sosem akarták, hogy bármit is tegyek, minden döntésből kizártak. Nem én voltam a hibás, mert sosem kaptam meg a lehetőséget, hogy kifejezzem magam. Egyetlen valódi technikai projektben sem vettem részt. Úgy voltam vele, hogy az első évben megesik az ilyen, míg a második évben már tisztán láttam, hogy miben segítenék, mit tennék, de sosem ültünk össze, egyáltalán nem segítettük egymást. Most viszont én egy másik útra lépek rá, de abban a pillanatban, amikor a Roma tulajdonosa tényleg megbízik bennem, akkor itt leszek, készen állok, úgyhogy nem mondom, hogy végérvényesen távozom.”

„Néhány embernek az volt a célja, hogy a rómaiakat eltávolítsa a klubtól. Ők most elérték a céljukat. Az elmúlt nyolc évben, mióta az amerikaiak megvették a klubot, minden erejükkel azon voltak, hogy egy irányba tereljenek minket. Ahogy teltek az évek, úgy próbálkoztak, és most sikerült is nekik.”

2020.05.19 10:42:31

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az Atalanta szárnyalása után a környéket fokozottan sújtó koronavírus-járvány keserves időszakot hozott a helyieknek

2020.04.11 16:17:05

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Az Oscar-díjas Asif Kapadia különleges szemszögből mutatja be az argentin klasszis szárnyalását és bukását.

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.