nemzetisport.hu 2016.02.28 07:23 Frissítve: 2016.02.28 15:21

Palermo: távozna Balogh fő támogatója – az elnök

Az olasz Gazzetta World szombati cikke szerint 14 év után távozhat a Balogh Norbertet is foglalkoztató Palermótól a klub tulajdonosa, Maurizio Zamparini. Erről maga a sportvezető nyilatkozott.

Zamparini a nyáron távozhat a Palermótól (Fotó: archív)

 

„Lelépek, júniustól már nem én leszek a Palermo elnöke – idézi a Gazzetta World Maurizio Zamparinit. – Persze nem lesz könnyű a váltás, mert Olaszország nem jelent manapság garanciát a befektetőknek. Ennek ellenére már folynak tárgyalások kínai, észak-amerikai és az arab emírségekbeli partnerekkel."

 
Serie A: Balogh a Bologna ellen sem játszott – Palermo-iksz

„Bízom benne, hogy egy új befektetővel magasabb szintre léphetne a Palermo. Én százmillió eurót fektettem be, és nagyjából ennek a felével tartozik nekem a klub, amit részletekben is törleszthet a leendő vásárló" – határozta meg Zamparini az üzlet anyagi feltételeit.

„Hetvenöt éves vagyok, szeretném élvezni a nyugdíjas kort, távol a futballtól" – szögezte le az elnök, aki egyúttal reményét fejezte ki, hogy a csapathoz visszatérő Giuseppe Iachini vezetőedzővel megmenekül a csapat a kieséstől.

Mint ismert, Iachini 2013 szeptembere és 2015 októbere között már irányította a csapatot, őszi távozását követően pedig négy vezetőedző is ült már a kispadon a Serie A-ban jelenleg 16. helyen álló együttesnél. Zamparini elsősorban a sorozatos edzőváltásokkal szerzett kétes hírnevet magának, 2002 óta 35-ször változott a vezetőedző személye a Palermónál.

Zamparini nyilatkozata meglepő lehet azok után, hogy nemrég még a Balogh Norbertbe fektetett millióiért aggódott:

„Balogh? Nem értem, hogy a Roma elleni bajnokin miért nem kapott legalább harminc percet, amikor már négygólos hátrányban voltunk. Volt klubjánál, a Debrecennél az elmúlt másfél évben már rendszeresen játszott, és valószínűleg ott lesz a magyar válogatott Eb-keretében. Pedig sokat fizettem érte, az ötmillió euró hetven százaléka már nincs a kártyámon. Nem igaz a 2.2 millió euró. Fizetnem kellett még ügyvédi költséget, és regisztrációs kiadások is voltak."

Zamparini távozásával Balogh legnagyobb támogatója távozna a klubtól. A magyar csatár csereként a Genoa elleni 4–0-s idegenbeli vereség során 21 percet töltött a pályán. Utána kétszer kispados volt, majd betegsége miatt szorult ki a keretből. Legutóbb a Roma ellen ismét benevezték, de a kispadon maradt. A Palermo 5–0-s vereséget szenvedett a fővárosban, a vendégcsapat a 62. percben már négygólos hátrányban volt. A Palermo a 27. fordulóban, vasárnap 12.30 órától a Bolognát fogadja, az előzetes keretben Balogh is szerepel.

Zamparinihoz még annyit: mint a sorozatos edzőváltásai is mutatják, gyorsan változik a véleménye, a klub eladása ügyében sem feltétlenül érdemes mérget venni a szavaira...

OLASZ SERIE A
27. FORDULÓ, VASÁRNAPI MÉRKŐZÉSEK

12.30: Palermo–Bologna (Tv: DIGI Sport1)
15.00: Carpi–Atalanta
15.00: Chievo–Genoa (Tv: DIGI Sport3)
15.00: Sampdoria–Frosinone
15.00: Udinese–Verona
20.45: Juventus–Inter (Tv: DIGI Sport1)
A korábbi eredményeket és a tabellát itt tekintheti meg!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2016.12.02 20:18:18

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A kék-feketék zsinórban ötödik idegenbeli meccsükön maradtak nyeretlenek.

2016.11.03 12:52:38

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Álmainkban a Mariga visszainteget, avagy hogyan építsünk le egy BL-győztes és bajnok klubot?

2016.11.02 13:30:52

Olasz labdarúgás MAROSI GERGELY

De Boer is dicstelenül távozott, közben a Jakarta-Nancsing-Milánó háromszögben elmerül a klub.

2016.10.29 20:34:15

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A „hűtlen” találata döntött a rangadón, a Napoli balbekkje két gólpasszt adott – a Juventusnak.

2016.09.26 09:22:07

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Római varietéből mozgalmi daloskönyvekig, onnan a lelátóra. „Előre, budai srácok, előre, pesti fiúk!”