Olaszország: Mindenki nulláról indul, nincs bérelt hely - Conte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.08.19. 15:58
null
Antonio Conte senkinek sem garantál bérelt helyet az olasz válogatott keretében (Fotó: Reuters)
Bemutatták az olasz labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitányát, Antonio Contét, aki a brazíliai világbajnokság után leköszönő Cesare Prandellit váltotta a nemzeti csapat élén. A 45 esztendős szakember elárulta, nem az olasz szövetség invitálására hagyta el a Juventust, valamint hozzátette, mentalitásából fakadóan senkinek sem ígér bérelt helyet a válogatott keretében.

 

„Nem hittem volna, hogy a Juventustól való távozásom után harmincöt nappal ebben a helyzetben leszek. Úgy terveztem, bejárom Európát, és fejlesztem a nyelvkészségemet. Arra számítottam, hogy a szezon közben vagy a végén bejelentkezik egy topcsapat” – mondta Conte, megcáfolva ezzel azokat a találgatásokat, melyek szerint az olasz válogatott kispadjáért hagyta el a Juventust.

„Szeretem a nagy kihívásokat. Meggyőződésem, hogy feltámasztjuk a futballunkat, mert az olasz válogatottnak a világ legjobbjai között van a helye. A saját mentalitásomat hozom a nemzeti csapat élére. A győzelmekért élek. A győzelem és a vereség között számomra akkora különbség van, mint élet és halál között” – folytatta Conte, aki leszögezte, senkinek sincs bérelt helye a keretben.

„A pályán és azon kívül is lehetőségük van bizonyítani a játékosoknak, hogy a válogatottban szeretnének szerepelni. Szívesebben dolgozok huszonöt kevésbé tehetséges futballistával, mint olyanokkal, akik nem elkötelezettek a címeres mez iránt. Senki nem mehet biztosra, mindenki nulláról indul” – hangsúlyozta az újdonsült olasz szövetségi kapitány, aki kétéves szerződést írt alá, amelynek ideje alatt állítólag 8.2 millió eurót tehet zsebre. A szakember fizetésének bizonyos hányadát a hírek szerint a squadra azzurra sportszergyártója, a Puma állja.

A Juve korábbi vezetőedzője szeptember 4-én, a Hollandia elleni felkészülési mérkőzésen ül először az olasz válogatott kispadján, majd öt nappal később következik a Norvégia elleni Európa-bajnoki selejtező.

Az itáliai együttes csoportjában a skandináv csapat mellett a horvátok, a bolgárok, az azeriek és a máltaiak kaptak helyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik