Olaszország: Contét pénteken kinevezik kapitánynak

Vágólapra másolva!
2014.08.14. 16:13
Olasz sajtóértesülések szerint Antonio Conte megegyezett a személyes feltételekről az Olasz Labdarúgó-szövetséggel, amely Cesare Prandelli utódját keresi a szövetségi kapitányi poszton. A Juventus korábbi vezetőedzőjének hivatalos kinevezésére péntekig várni kell.

A 45 esztendős szakember július közepén távozott a Juventus vezetőedzői tisztségéből, a nemzetközi sportsajtó pedig már akkor kész tényként közölte, hogy Conte veszi át a brazíliai világbajnokság után leköszönő Prandelli helyét.A 45 esztendős szakember július közepén távozott a Juventus vezetőedzői tisztségéből, a nemzetközi sportsajtó pedig már akkor kész tényként közölte, hogy Conte veszi át a brazíliai világbajnokság után leköszönő Prandelli helyét.

A tárgyalások később megrekedtek, több edző neve is szóba került a squadra azzurrával kapcsolatban, de a jelek szerint végül mégis Contéra (az A-tervre) esett az olasz szövetség választása.

Ha hinni lehet a híreknek, a háromszoros olasz bajnok tréner 2016-ig szóló szerződést köt az itáliai sportági szervezettel, amely éves szinten 4 millió euróval honorálja a szolgálatait – ennél az összegnél a szövetségi kapitányok közül csak az oroszokat irányító Fabio Capello kap többet.

A 20-szoros olasz válogatott középpályás kinevezére pénteken kerülhet sor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik