Juventus: Conte elhagyta a klubot, kapitány lehet belőle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.15. 20:09
Antonio Conte szerződést bontott a Juventus labdarúgócsapatával, így az edző három sikeres szezon után távozik a torinói klubtól. Sajtóhírek szerint Conte Cesare Prandellit követheti az olasz válogatott kapitányi posztján.

Conte búcsút intett a Juventusnak (Fotó: Action Images)
Conte búcsút intett a Juventusnak (Fotó: Action Images)
Conte búcsút intett a Juventusnak (Fotó: Action Images)
Conte búcsút intett a Juventusnak (Fotó: Action Images)
Conte búcsút intett a Juventusnak (Fotó: Action Images)

 

Az olasz sajtóban nyolc órakor robbant a bomba, hogy Conte elhagyja a Juventust, majd nem sokkal később Andrea Agnelli, a klub elnöke megerősítette, hogy az edző a távozását kérte, és azt elfogadták. Az ügy hátteréről egyelőre nem sokat tudni, májusban ugyan volt szó róla, hogy az edző távozhat, de később a torinói klub hivatalosan is megerősítette, hogy a 2014–2015-ös kiírást a csapatot háromszor scudettóig irányító szakemberrel kezdik meg.

KIVÁLÓ MÉRLEG
Conte a Juventus kispadján töltött 114 olasz bajnokijából mindössze hetet veszített el.

A lapok szerint a szerződésbontás órákon belül hivatalos lehet, Conte posztjára pedig első körben Massimiliano Allegri és Roberto Mancini neve került szóba.

Conte a szakítással rögtön esélyessé vált a squadra azzurra kispadjára. Korábban jelentek meg olyan hírek, miszerint Conte befutó lehet a szövetségnél, ám akkor még az szerepelt a hírekben, hogy a klub kispadját nem cserélné a válogatottéra, csak mellette dolgozna a squadra azzurránál is.

A szakember korábban erősítéseket követelt a klubvezetéstől, a tervei között Juan Cuadrado és Alexis Sánchez megszerzése szerepelt, ám nagyon úgy tűnik, hogy egyikük sem érkezik, miközben a torinóiak elveszíthetik Arturo Vidalt. A Juve állítólag nem akarta eladni a chilei középpályást, ám a La Gazzetta dello Sport szerint az új Adidas-szerződés következtében a legkitartóbb érdeklődő, a Manchester United olyan összeget kínált, amire a klubvezetőség csak nehezen tudna nemet mondani. Egyelőre Vidal elveszítése még csak találgatás, Contéé azonban már biztos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik