Olaszország: a fogadási botrányba keveredő Tonalit tíz hónapra tilthatják el

Vágólapra másolva!
2023.10.24. 14:58
null
Szerdán a Dortmund ellen még játszhat, de könnyen lehet, hogy Sandro Tonali jó ideig nem léphet pályára (Fotó: Getty Images)
Nemzetközi sajtóértesülések szerint tíz hónapos eltiltást kaphat a nyáron az AC Milantól a Newcastle Unitedhez szerződő Sandro Tonali, azok után, hogy elismerte, az olasz csapatnál töltött ideje alatt fogadott klubja meccseire.

 

Néhány héttel ezelőtt robbant ki újabb fogadási botrány Olaszországban. Sandro Tonalit és Nicolo Zaniolót is illegális fogadással vádolták meg, kihallgatták őket, s elhagyták az olasz válogatott edzőtáborát. Akkor még arról lehetett hallani, hogy a két labdarúgó akár három éves eltiltásra is számíthat.

Előbb a nyáron az Aston Villához kerülő Zaniolóról, majd Tonaliról is kiderült, hogy saját csapata meccseire fogadott, a Newcastle középpályásáról azonban kiderült, hogy szerencsejáték-függő, együttműködött a hatóságokkal, telefonját és laptopját lefoglalták, átnézték, majd az ügyészségen újra kihallgatták.

Tonali előző klubja, az AC Milan mérkőzéseire is fogadott, ugyanakkor a La Gazzetta dello Sport úgy tudja, nem a mérkőzés eredményét befolyásoló fogadásokat tett, de így is súlyos bűnt követett el.

Angol és olasz lapok most arról számoltak be, hogy a Newcastle középpályását tíz hónapra tilthatják el, emiatt a Premier League-idény hátralévő része mellett a 2024-es németországi Európa-bajnokságot is kihagyhatja.

A hírek szerint Tonali jogi csapata tárgyalásokat folytat az olasz hatóságokkal, azok után, hogy a labdarúgó elismerte bűnösségét és képviselőivel vádalkut készít, az együttműködésének köszönhetően pedig megúszhatja a hároméves eltiltást.

Tonali a jelenleg zajló vizsgálatok ellenére a Newcastle Uniteddel készül, s ott lehet a német Borussia Dortmund elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen, ugyanakkor a Sky Sports és a Corrierre dello Sport szerint könnyen lehet, hogy hamarosan döntés születik, s Tonalinak egy darabig ez lesz az utolsó pályára lépése a „szarkáknál”, a hétvégi, Wolverhampton elleni bajnokin már eltiltását töltheti.

Az olasz fogadási botrányban elsők között akadt fent a Juventus labdarúgója, Nicolo Fagioli, aki hét hónapos eltiltást kapott 12 500 eurós pénzbüntetés mellett, miután beleegyezett egy legalább fél éves terápiába a szerencsejáték-problémája megoldása érdekében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik