HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2014.07.22 19:04 Frissítve: 2015.03.30 02:56

Juventus: ráncfelvarrás, zsírleszívás. De mi lesz „Tüdővel"?

Nem is rendes nyár az, ahol nem csapnak bősz költekezést a szerencsésebb országok labdarúgócsapatai, ezért aztán idén is lelkesen dalolva vállalkoztunk arra, hogy rendet vágjunk a transzferőrületben, ösvényt mutassunk az euródzsungelben, gatyába rázzuk a pletykahadsereget. Íme, a nyári transzfersorozat!

Arturo Vidal, a „Tüdő” (Fotó: Action Images)

 

 

ÉN ELMENTEM A VÁSÁRBA FÉL PÉNZZEL... NA, ILYEN TÖBBÉ NEM LESZ!

Alaposan megváltozott erre a nyárra az italotranszfer világa, hiszen az Olasz Labdarúgó-szövetség úgy döntött, hogy véget vet a talján futball egyik jellegzetességének, a játékjogok közös tulajdonlásának. Megszűnik tehát a csodás kettes és hármas tulajdonlások, adás-vételek és kótyavetyék időszaka, amikor szinte követhetetlenül és néha bizony gyanúsan túlárazva, bőszen cserélgették az egyesületek fele játékjogokat. A szövetség, a FIGC szerint ezzel összhangba kerül az olasz és az európai átigazolási jog (bár előfordult azért az EU-ban is, hogy egy játékost félig ügynöke úgymond birtokol, lásd például a Liverpoolhoz kerülő Lazar Markovics esetét), tisztábbá és átláthatóbbá válik a belső piac – de az olajozottabb átmenet kedvéért az eddigi közös tulajdonokat még egy évig meg lehetett hosszabbítani.

Eltűnik így egy vérbeli olasz specialitás, talán hiányozni is fog, de legalább nem lesznek olyan gubancos esetek, mint amikor példásul a Roma megvette Mattia Destrót 16 millió euróért a Genoától. De hogyan?! A Genoa 12 hónapra adta kölcsönbe az akkori Európa-bajnokságról az utolsó keretszűkítés nyomán lemaradt éket, akiért 11.5 milliót fizettek a rómaiak, de úgy, hogy hárommilliós értékben beszámolták Valerio Verre, Giammario Piscitella és Eugenio Lamanna játékjogainak felét. Hogy még egyszerűbb legyen az ügylet, egy egy év múlva esedékes 4.5 milliós elővételi jogot is kikötött a Roma, amellyel élt is; no de ahhoz, hogy a Genoa egyáltalán el tudja Destrót adni, meg kellett vennie az éket teljességgel a Sienától, amellyel közösen tulajdonolták...

Vagy emlékezzünk csak Emiliano Viviano ügyére, aki anno az Inter és a Palermo közös tulajdonában állt, utóbbi klub keretéhez tartozott, de a Fiorentina szerette volna kölcsönkapni. A palermóiakkal hamar megegyeztek a „lilák", ám az Inter vonakodott; így végül átmeneti megoldásként azt találta ki a Palermo, hogy 3.5 millió euróért megveszi Viviano játékjogának másik 50 százalékát a milánóiaktól, és félmillióért kölcsönadja a kapust a Fiorentinának – vásárlási opcióval, amelyet végül nem váltottak be a firenzeiek, és a kapus azóta az Arsenalban is megfordult. Kölcsönben.

Viviano egyébként eleve egy hihetetlen vezetői baki miatt lett az Interé, nem pedig a Bolognáé, hiszen a két klub közös birtoklása egészen elképesztő módon szűnt meg.

Őszintén megvallva maga a szerző is megörült először a közös tulajdon kimúlásának, mígnem aztán szembesült azzal, hogy a megegyezésekről sokszor csak hozzávetőleges információk szivárogtak ki, pontos árak pedig csak a lehető legritkább esetben. És akkor még el sem jutottunk a közel 300 nevet tartalmazó, de vételárakkal nem szolgáló listáig, amelyben ITT a kedves olvasó is kigyönyörködheti magát ábécésorrendben. Mi tagadás, elröppent jó három nap, mire rátérhettünk az első delikvensről, Daniele Abbracciantéről az utolsóra, Giovanni Zaróra – és eljött a régen várt záróra...

Mellesleg így sem hisszük, hogy listánk teljes lenne, ha kedves olvasónk pontatlanságot talál, vagy megtalálja a vételárat egy általunk fel nem túrt forrásból, kérjük, jelezze fórumunkban!

A KÖZÖS TULAJDONBAN MARADT JÁTÉKOSOKRÓL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

RÁNCFELVARRÁS, ÖREG HÖLGYÖN

A bajnoki címvédő JUVENTUS például olyan játékosokat szólított magához ilyen módon, mint a dán védő, Frederik Sörensen, a 25 éves középcsatár, az elmúlt idényben a Serie B-ben hét gólig jutó Cristian Pasquato, az ausztrál balszélső, James Troisi, az egykori U-válogatott kapus, Carlo Pinsoglio és kollégája, Alberto Gallinetta, vagy a védőígéret, Stefano Pellizzari. Náluk sokkal veretesebb név a védekező-mindenes Luca Marrone, akiről ötmillióért mondott le teljesen a Sassuolo, és a középső középpályás, Stefano Sturaro, akiért még ennél is többet kért a Genoa – amely aztán gyorsan meg is kapta kölcsönbe.

Coman még a PSG mezében (Fotó: Action Images)

Mint rendesen, a klub most is több ígéretes fiatalra szert tett, akik közül kiemelkedik az „új Paul Pogba", a PSG-től ingyen elhappolt Kingsley Coman, aki már 16 évesen bemutatkozhatott a párizsi csapatban, de szerződését nem kívánta meghosszabbítani. Először az Arsenal ébredt, amely közel kétmillió eurónyi kompenzációt is kínált érte a PSG-nek, majd a Bayern München, a Chelsea, a Liverpool, a Tottenham, a Manchester és a Newcastle United is próbálkozott a fiatal ügynökénél, de végül az olaszok köthettek vele ötéves kontraktust.

Két igen érdekes üzletet is nyélbe ütött a klub: megvette Mauricio Isla „másik felét is" az Udinesétől, mégpedig 4.5 millió euróért, és ez azt jelenti, hogy a chileiért összesen 13.9 milliót fizettek a torinói „zebrák"; miközben az Islával egy csomagban érkező Kwadwo Asamoah tokkal-vonóval 18 millióba került, de ő már tavaly óta teljes jogkörrel a Juvéé. Igen olcsón, alig 1.5 millió ellenében tett szert (és jövőre 380 ezer jár még a BL-szereplés erősen valószínűsíthető kiharcolásakor) a klub egy rutinos balhátvédre: Patrice Evrát érdemei elismerése mellett ennyiért engedte el a Manchester United. A gall nyolc és fél év után hagyja el Manchestert, és két évre írt alá Torinóba, egyébként annak ellenére, hogy májusban még hosszabbított az angolokkal egy idény erejéig, és a télen nem fogadták el a PSG érte 6.5 millió euró magasságában megtett ajánlatát. Evra mostantól heti 69.5 ezer eurót fog keresni, harmadával kevesebbet, mint eddig, de Luke Shaw érkezése miatt a cseresorba szorult volna Angliában, a Juvénél pedig most egyedül áll tulajdonképpen posztján, hiszen a tavasz végén Paolo De Ceglie (ismét) súlyos sérülést szenvedett.

Morata és Llorente (Fotó: instagram.com/alvaromorata)

Evra az első tárgyalásokat még Antonio Contével folytatta, de már Massimo Allegri üdvözölte az edzőtáborban, és hasonló cipőben járt a nyár meglepetésembere, Álvaro Morata is. Töredelmesen megvalljuk, amikor először felbukkant a hír a taljánoknál, miszerint a Real tehetséges, de igazán még nem bizonyított támadójáért húszmillió euró körüli összeget fizetne a Juve, jókat mosolyogtunk, és konstatáltuk, hogy mégsem az NSO a világ legnagyobb pletykalapja. Amikor azonban kiderült, hogy a VfL Wolfsburg mesés összeget, 28 millió eurót hajlandó fizetni a 21 éves csatárért, az Arsenal pedig még többet, de a Tuttosport értesülései szerint Morata inkább Torinót választja, kiderült, hogy ennek biza fele sem tréfa. Az edzőváltás és a spanyolok által kikötött (egy verzió szerint jövőre 30, aztán 36 milliós) visszavásárlási jog kissé megakasztotta az üzletet, de végül csak pecsét került a szerződésre. Morata kétmillió fölött keres majd évente, és szegény egy kellemetlen, másfél-két hónapos kényszerszünetet jelentő sérüléssel kezdte Serie A-s karrierjét...

ÉS HOL LESZ MÉG A VÉGE?

A spanyolért átutalt, átutalandó húszmilliós vételár pedig egymaga több annál, mint amennyit a többi új fiúra költött ezen a nyáron a Juve. Legalábbis eddig. Az mindenesetre biztos, hogy a tengelyben már eddig is borzalmasan acélos gárda szélei jelentősen megerősödtek a nyáron, hiszen Evrától egyáltalán nem állnak messze a felfutások és a gólpasszok.

Moratára már csak azért is szükség volt a csatársorban, mert Mirko Vucsinicset eladták az al-Dzsazíra Abu-Dzabinak 6.3 millióért (három éve 15-ért vették), véget ért Fabio Quagliarella „hányattatása" (3.5 millióért Torinóban kötött ki a 31 éves támadó), Pablo Osvaldo visszatért a Southamptonhoz, Ciro Immobile fele játékjogát pedig megvette nyolcmillióért a Torino, hogy 19.4-ért íziben továbbpasszolja a Borussia Dortmundnak.

Rugózzunk el kicsit ezen a témán: Immobilét Ciro Ferrara ajánlatára potom 100 ezer euróért vette meg a Juve hat évvel ezelőtt, aztán kölcsönbe adogatták egy ideig hősünket (Siena, Grosseto, Pescara), majd mivel utóbbi helyen a Serie B gólkirálya lett 28 találattal, a Genoa megvette négymillióért még a 2011–2012-es idény közben – fele játékjogát. Tavaly a Torino 2.75 millióért a városba vitte a játékjog másik 50 százalékát is, de a Juvén keresztül, amely tehát rövid ideig újra teljes mértékben birtokolta és megtarthatta volna Immobilét, aki az elmúlt idényt 22 élvonalbeli találattal zárta. Az újabb aranycipő vb-résztvételt és dortmundi szerződést ért, Robert Lewandowski-utódi szerepkörben, nem kevés alkudozás és sértődések után.

AJÁNLÓ
Nagy olasz transzfertábla, 2014, II. rész

Távozott a klubtól a szinte már elfelejtett uruguayi csatár, Jorge Martínez (akinek 2010-es 12 milliós vételárát is szívesen felednék az egyesületnél), Stefano Beltrame a Sampdoriáé, Federico Peluso a Sassuolóé lett, és kölcsönadtak egycsapatnyi fiatalt. Domenico Berardi és Simone Zaza továbbra is Sassuolóban marad, ott játszanak a következő idényben, amelynek végén 15-15 millióért végleg megveheti őket a Juve; annyi csavarral, hogy utóbbi a tavalyi 2.5 után immáron 7.5 millióért teljesen a Sassuolóé lett.

Hallhattunk még Angelo Ogbonna (Lazio), Paul Pogba (Bayern München, Real Madrid, Chelsea), Arturo Vidal (Real Madrid, PL-élcsapatok) és Leonardo Bonucci (Dortmund) ügynökei tájáról származó pletykákat, de ezekből a transzferekből aligha lesz valami; a legesélyesebb talán Vidal távozása, akiért olasz források szerint 50 milliót kér klubja, és angol források szerint az MU már igencsak eme summa közelében jár (43). Vidal fontosságát nehéz lenne eltúlozni, ha Andrea Pirlo a csapatban az Ész, akkor Vidal minimum a Tüdő.

A rendre jól értesült Gianluca di Marzio szerint Xherdan Shaqiri ügyében holnap, azaz szerdán találkoznak egymással az ügynökök, és az Udinese 23 éves argentin karmestere, Roberto Pereyra pedig 12.5 milliós euró ellenében gyakorlatilag már az „öreg hölgyé". Akad még pénz a klubkasszában bőven, különben Allegri nem jelentkezett volna be a PSG-nél Javier Pastoréért, mint azt a SkySports elárulta, vagy a Tottenhamben alámerülő Erik Lameláért; és egy védő még érkezhet a nyáron (a sampos Shkodran Mustafi vagy a cagliaris Davide Astori), és a szélsőjáték teljes megújulása várható Antonio Candreva érkeztétől.

Jelentős sikerként könyvelik el, hogy a Barcelona lejárt szerződésű üstököse, Carlos Blanco Moreno nem a Realhoz, hanem a Juventushoz írt alá. Comant egy másik párizsi középpályás, a jövőre kifutó szerződését meghosszabbítani vonakodó Adrien Rabiot követheti, csak éppen érte és Shaqiriért az AS ROMA is kinyújtotta karmait.

ÖRÖK VÁROS, ÖRÖK VÁRÓLISTA?

Márpedig megtanultak félni a „farkasoktól" a mercatóban a torinóiak, hiszen 27 milliós (csereberéket is tartalmazó) ajánlatukat már el is fogadta a Hellas Verona a 22 éves argentin-paraguayi támadómindenesért, Juan Iturbeért, csak éppen jöttek a rómaiak, és 22+2.5 milliónyi bónuszt ígértek. Cserejátékosok teljes körű mellőzésével. Ez ugyan nem a harmincmilliós kikiáltási ár, de az eladó így sem csapott rossz üzletet: a télen a Portótól egymillióért kölcsönvett játékosnál érvényesítették a 15 milliós vételi opciót.

Egyébiránt Rudi Garcia ismét ügyesen kevergeti az átigazolási lapokat: Iturbe mellett megszerezte végleg a belga futóembert, Radja Nainggolant, a 33 éves Ashley Cole-ban egy-két jó idény még ott rejtőzik, hiszen igen motiváltan érkezett az örök városba, és erős riválist kapott az exmilanos Urby Emanuelson személyében. Előttük a Boca Juniorstól vételi opcióval kölcsönvett Leandro Paredes bizonyíthat, és sokat várnak a Barcelonától a Sassuolo közbeékelésével megszerzett paraguayi csatárígérettől, a 18 esztendős Antonio Sanabriától is.

Iturbe a következő szezonban már a Roma mezében küzdhet a Juventus védelmével (Fotó: Action Images)

Garcia legújabb felfedezettje a török játékmester, Salih Ucan, akit 4.75 millióért adott kölcsön a Fenerbahce úgy, hogy egy év múlva meg lehet hosszabbítaniuk a rómaiaknak a kölcsönkontraktust, még egy évre rá pedig 11 millióért végleg megvehetik. Lesz tehát ideje a bizonyításra a húszéves középpályásnak. A lassan 35 esztendős mali szűrő, Seydou Keita ellenben nem sok vesét rúg már le profiként, a közös tulajdonból vagy kölcsönből megtértek tömegéből pedig mindenképpen említsük meg a szélső Stefano Pettinarit, az örök ígéret Marco Borriellót, a szélső hátvéd Alessandro Crescenzit, a balbekk José Ángelt és a középső középpályás Federico Vivianit.

Rejtély, hogy miért szerezte meg a klub a 28 éves ghánai középpályást, jelesül Francis Obenget, aki évekig hányódott a sokadosztályban, de az biztos, hogy Garcia okosan megtisztította keretét a fölöslegesnek ítélt tagoktól, ugyanakkor egyetlen alapembere sem távozott. Okkal bizakodhatnak tehát a klub hívei – és reménykedhetnek, hogy a Tottenham ne vigye el a Mattia Destro, Mehdi Benatia kettőst (utóbbi körül a Chelsea is szirénkedik, Rómában Ron Vlaar vagy Matija Nasztasics pótolhatja), Gervinho ne akarjon összeveszni mindenkivel, hogy fizetése 2.9 millióról 3.5 millióra emelkedjen, Salomon Kalou pedig ne tudjon visszatérni a Premier League-be, és „be kell érje" az AS-szel.

AZT A KÉTSZÁZÁT! ILLETVE 300 EZRÉT!

Mindenképpen az FC PARMÁVAL kell zárjunk, már csak azért is, mert mivel a jövő héten szünetet tart rovatunk, így itt az utolsó alkalom, hogy még csak százegy néhány nevet kelljen átbogarásznunk, ha meg akarjuk tekinteni a kis klub nyári agymenését – amelyből még hozzá is kell adnunk a közös tulajdonban maradó keretnyi játékost. Azon kívül, hogy Tőzsér Dániel adta, vette, cserélte és éppen csak sós klubba nem tette a Parma, megszerezte Tamás Zsolt összes játékjogát, hogy aztán gyorspostával hazaküldje Magyarországra. Az viszont egészen biztos, hogy Isak Belfodil, Antonio Cassano, Jonathan Biabiany, Pedro Mendes, Giuseppe Prestia, Stefan Risztovszki, Szotirisz Ninisz, Dzsamel Meszbah vagy Cristóbal Jorquera ilyen-olyan úton történt megszerzése azonnali erősítés a kis klubnak, amely tavalyi őrületes, közel 300-ra rúgó átigazolásai eredményeképpen kijutott az Európa-ligába, de nem kapta meg a kontinentális rajtengedélyt a hazai szövetségtől, mert a Parma nem fizetett be kölcsönadott játékosai után 300 ezer eurónyi adót. Ekkora forgalomért nem adó, büntetés járna...

Az együttes elnöke, Tommaso Ghirardi érthetetlennek nevezte a döntést, és eladásra kínálta fel a klubot, amely egyelőre nem kellett senkinek, még a szerencselovagokat sem vonzza. Pedig eladni való játékos aztán van bőven! Noha az adminisztratív személyzet kissé viseltes lehet a nagy forgalom miatt, de az edzői stáb sem kutya, hiszen nemrégiben Hernán Jorge Crespo lett a Primavera vezetője.

AZ OLASZ SERIE A ÁTIGAZOLÁSAI, 2014 NYARA
ATALANTA BERGAMO
Érkezett: Marko Livaja (jmf., Inter, 3.250.000 euró), Giuseppe Biava (Lazio, ingyen), Boukary Dramé (Chievo Verona, i.), Marco D'Alessandro (AS Roma, 2.000.000), Davide Zappacosta (Avellino), Johan Benaluan (Parma, 1.000.000), Luca Cigarini (játékjoga másik fele is, Napoli, 4.000.000), Nicolo Cherubin (kölcsönbe, Bologna), Alberto Grassi (Atalanta U21), Nadir Minotti (kölcsönből vissza, Virtus Lanciano), Valerio Nava (kv., Novara), Alex Redolfi (kv., Como), Andrea Conti (kv., Perugia), Emanuele Suagher (kv., Crotone), Salvatore Molina (kv., Modena), Leonardo Gatto (kv., Virtus Lanciano), Nicolo Tonon (kv., Aurora Pro Patria), Luca Zanotti (kv., Virtus Entella), Daniele Mologni (kv., Ponte San Pietro-Isola), Francesco Rossi (kv., Pavia), Luca Milesi (kv., Benevento), Michele Villanova (kv., Aversa Normanna), Matteo Contini (kv., Juve Stabia), Prince Gouano (kv., RKC Waalwijk és jmf., Juventus), James Troisi (kv., Melbourne Victory), Andrea Rascaroli (kv., Atletico Arezzo), Simone Colombi (kv., Carpi), Roberto Gagliardini (kv., Cesena), Alberto Almici (kv., Padova), Simone Magnaghi (kv., Prato), Matteo Ardemagni (kv., Carpi), Antonio Palma (kv., Como), Michele Canini (kv., Chievo Verona), Matteo Scozzarella (kv., Spezia), Davide Agazzi (kv., Savona), Stefano Lucchini (Cesena), Michele Canini (jmf., Genoa)
Távozott: Marko Livaja (Rubin Kazany, 6.500.000), Simone Colombi (Cagliari, 1.500.000), James Troisi (jmf., Juventus), Constantin Nica (k., Cesena), Nadir Minotti (k., Crotone), Luigi Giorgi (k., Cesena), Riccardo Cazzola (k., Cesena), Moussa Koné (k., Avellino), Prince Gouano (k., Rio Ave), Mario Yepes (szl.), Davide Agazzi (kv., Virtus Lanciano), Luca Milesi (kv., Pro Vercelli, Andrea Conti (k., Virtus Lanciano), Alex Redolfi (k., Citta di Pontedera), Luca Zanotti (k., Carrarese), Nicolo Tonon (k., Bassano Virtus), Johan Benaluan (kv., Parma), Marcelo Estigarribia (kv., Deportivo Maldonado), Alberto Almici (k., Latina Calcio), Doudou Mangni (k., Latina Calcio), Simone Magnaghi (k., Unione Venezia), Elia Cortesi (jmf., Bassano Virtus), Pasquale De Vita (jmf., Hellas Verona), Matteo Gentili (jmf., Vicenza), Matteo Contini (k.,  Bari), Giuseppe De Luca (k., Bari), Nicola Malaccari (jmf., Gubbio), Marcello Possenti (jmf., Reggiana), Antonio Palma (k., Cittadella)
CAGLIARI CALCIO
Érkezett: Godfred Donsah (Hellas Verona, 2.500.000), Lorenzo Crisetig (k., Inter), Samuele Longo (k., (Inter), Alessio Cragno (Brescia, 1.600.000), Simone Colombi (Atalanta, 1.500.000), Simone Benedetti (Inter, 4.000.000), Alessandro Capello (Bologna, 1.000.000), Antonio Balzano (Pescara, i.), Caio Rangel (Flamengo U19), Daniele Giorico (kv., Unione Venezia), Marco Piredda (kv., Como), Radja Nainggolan (kv., AS Roma), Alberto Melis (kv., FC Aprilia)
Távozott: Radja Nainggolan (AS Roma, 6.000.000), Nene (szl.), Vlada Avramov (Torino, i.), Gabriele Perico (Cesena), Marios Oikonomu (Bologna, i.), Agim Ibraimi (kv., NK Maribor), Andrea Tabanelli (kv., Cesena), Matías Vecino (kv., Fiorentina), Marco Silvestri (kv., Chievo Verona), Alessandro Bastrini (kv., Novara), Enrico Verachi (jmf., Como), Mauro Vigorito (jmf., Unione Venezia)
AC CESENA
Érkezett: Luka Krajnc (Genoa), Nicola Leali (k., Juventus), Constantin Nica (k., Atalanta), Emmanuel Cascione (Parma), Luigi Giorgi (k., Atalanta), Riccardo Cazzola (k., Atalanta), Federico Agliardi (Bologna), Gabriele Perico (Cagliari), Matteo Zanini (Pavia), Carlo Crialese (Parma), Mohamed Traoré (Parma), Fabio Reato (Pavia), Davide Adorni (jmf., Parma), Lorenzo Saporetti (jmf., Milan), Felice Di Cecco (Brescia U21), Gianluca Turchetta (kv., FC Südtirol), Matteo Grandi (kv., Pergolettese), Filippo Capitanio (kv., Reggiana), Riccardo Melgrati (kv., Como), Marco Mariani (kv., Santarcangelo Calcio), Francesco Urso (kv., Santarcangelo Calcio), Alessandro Tonti (kv., Forli), Luigi Palumbo (kv., Cavese), Yago Del Piero (kv., San Marino Calcio), Szasa Csicsarevics (kv., San Marino Calcio), Alex Teodorani (kv., Monza Brianza), Nicolo Lolli (kv., San Marino Calcio), Nicola Del Pivo (kv., Bellaria Igea Marina), Filippo Capitanio (kv., Como), Sasha Cori (kv., Unione Venezia), Nicola Ravaglia (kv., Vicenza), Luca Ceccarelli (kv., Padova), Dominique Malonga (kv., Real Murcia), Luca Ricci (kv., Varese), Riccardo Martinelli (kv., Rimini), Andrea Tabanelli (kv., Cagliari), Nicola Capellini (kv., Unione Venezia), Marco Djurics (kv., Forli), Daniele Forte (kv., Foggia), Louise Parfait (kv., Pisa), Fabrizio Bramati (kv., Bellaria Igea Marina), Tommaso Arrigoni (kv., SPAL 2013), Emanuele Fonte (kv., Forli), Stefano Lucchini (Atalanta), Massimo Volta (Sampdoria)
Távozott: Nicolo Consolini (szl.), Tommaso Arrigoni (k., Forli), Sasha Cori (k., Nuova Cosenza), Luca Ceccarelli (Bologna), Nicola Ravaglia (Parma), Gianluca Turchetta (Parma), Szasa Csicsarevics (k., San Marino Calcio), Ismael Bangoura (k., San Marino Calcio), Matteo Grandi (k., Bassano Virtus), Nicolo Lolli (Parma), Andrea Campagnolo (szl.), Francesco Urso (Vicenza), Fabio Reato (k., Forli), Nicola Capellini (k., Forli), Emanuele Fonte (Brescia), Alessandro Tonti (szl.), Massimo Volta (kv., Sampdoria), Luka Krajnc (kv., Genoa), Manuel Coppola (kv., Siena), Marco D'Alessandro (kv., AS Roma), Michele Camporese (kv., Fiorentina), Moro Alhassan (kv., (Genoa), Emmanuel Cascione (kv., Parma), Achille Coser (kv., Vicenza), Niccolo Galli (kv., Padova), Roberto Gagliardini (kv., Atalanta), Luca Belingheri (kv., Livorno), Federico Agliardi (kv., (Bologna), Milan Djurics (k., Forli), Luca Ricci (Catanzaro), Mirko Antenucci (jmf., Ternana), Matteo Zanini (k., Cosenza)
CHIEVO VERONA
Érkezett: Alberto Paloschi (jmf., Milan, 3.000.000), Francesco Bardi (k., Inter), Maxi López (Catania, 1.500.000), Valter Birsa (k., Milan), Ervin Zukanovic (k., Gent), Nicola Bellomo (jmf., Torino, 800.000), Riccardo Meggiorini (Torino, i.), Thomas Mangani (Nancy, i.), Edimar (CFR Cluj, i.), Raffaele Pucino (jmf., Sassuolo), Yves Baraye (Juve Stabia), Valerio Anastasi (jmf., Reggiana), Salvatore Gallo (jmf., Unione Venezia), Domenico Franco (jmf., Messina), Francesco Sabatucci (jmf., Lumezzane), Alessandro Bassoli (kv., FC Südtirol), Kamil Vacek (kv., Sparta Praha), Amedeo Benedetti (kv., Lumezzane), Juri Cisotti (kv., Latina Calcio), Matteo Solini (kv., Reggiana), Lucas Finazzi (kv., Brescia), Ivan Provedel (kv., Pisa), Federico Franchini (kv., Lumezzane), Pavol Farkas (kv., Ternana), Sergio Viotti (kv., Juve Stabia), Domenico Franco (kv., Paganese), Ali Sowe (kv., Juve Stabia), N'Diaye Djiby (kv., Juve Stabia), Andrea Seculin (kv., Avellino), Marco Pavanello (kv., Virtus Vecomp), Alessandro Sbaffo (kv., Reggina), Diego Farias (kv., Sassuolo), Jacopo Coletta (kv., SPAL 2013), Pablo Granoche (kv., Modena), Caleb Ekuban (kv., Lumezzane), Riccardo Improta (kv., Padova), Oumaro Coulibaly (kv., Lumezzane), Paul Papp (kv., Astra Giurgiu), Manuel Pamic (kv., Siena), Marcos De Paula (kv., Lumezzane), Filippo Fondi (kv., Reggiana), Anthony Rivituso (kv., Spezia U21), Marco Silvestri (kv., Cagliari), Radoslav Kirilov (kv., Unione Venezia), Alessio Sestu (kv., Sampdoria), Andrea De Falco (jmf., Bari), Dejan Lazarevics (jmf., Genoa), Lorenzo Marchionni (jmf., Ascoli Picchio), Idriz Toszkics (jmf., Bari)
Távozott: Michael Agazzi (Milan, i.), Boukary Dramé (Atalanta, i.), Cyril Théréau (Udinese, 2.000.000), Riccardo Improta (jmf., Genoa), Ali Sowe (k., Pescara), Pablo Granoche (Modena), Marco Silvestri (Leeds United), Pavol Farkas (Gabala, i.), Radoszlav Kirilov (Cremonese), Sergio Viotti (k., Monza Brianza), Ivan Provedel (k., Perugia), Valerio Anastasi (k., Monza Brianza), Simone Aldrovandi (k., SPAL 2013), Nicolo Brighenti (Vicenza), Simone Moschin (k., Pisa), Alessandro Bernardini (kv., Livorno), Leandro Paredes (kv., Boca Juniors), Matteo Rubin (kv., Siena), Michele Canini (kv., Atalanta), Tiberio Guarente (kv., Sevilla), Victor Obinna (kv., Lokomotiv Moszkva), Amedeo Benedetti (k., Lumezzane), Federico Franchini (k., Lumezzane), Caleb Ekuban (k., Lumezzane), Francesco Bonato (jmf., Castiglione), Michel Cruciani (jmf., Casertana), Riccardo Fochesato (jmf., Pro Vercelli), Sante Giacinti (jmf., Arzanese), Adrian Stoian (k., Bari), Yonese Hanine (jmf., Ascoli), Manuel Iori (jmf., Padova), Alessandro Longhi (jmf., Sassuolo), Federico Maccarone (jmf., Barletta), Francesco Migliore (jmf., Spezia), Kelly Oviahon (jmf., Virtus Vecomp), Federico Scappi (jmf., Reggiana), Andrea Tozzo (jmf., Sampdoria), Massimo Zamparo (jmf., Paganese)
FC EMPOLI
Érkezett: Simone Verdi (k., Torino), Luigi Sepe (k., Napoli), Rodrigo Aguirre (k., Udinese), Emanuele Rovini (Udinese), Lorenzo Tempesti (Gavorrano), Simone Della Latta (Esperia Viareggio), Leonardo Bianchi (Gavorrano), Ludovico Gargiulo (Empoli U21), Matteo Bachini (Empoli U21), Claudio Santini (Gavorrano), Stefano Castellani (kv., Renate), Lúan Menegaz (kv., Poggibonsi)
Távozott: Alberto Pelagotti (k., Pisa), Simone Della Latta (k., Citta di Pontedera), Stefano Castellani (k., Forli), Ronaldo Pompeu (k., Pro Vercelli), Francesco Pratali (Esperia Viareggio, i.), Pietro Accardi (visszavonult), Massimo Maccarone (kv., Sampdoria), Simone Verdi (kv., Torino), Luca Castiglia (kv., Juventus), Mirko Eramo (kv., Sampdoria)
FIORENTINA
Érkezett: Juan Cuadrado (jmf., Udinese, 15.000.000), Ciprian Tatarusanu (Steaua Bucuresti, i.), Octávio (k., Botafogo), Steve Beleck (Udinese), Joshua Brillante (Newcastle United Jets, 1.000.000), Leonardo Capezzi (Fiorentina U21), Jacopo Petriccione (Fiorentina U21), Michele Fossati (jmf., Gavorrano), Lorenzo De Silvestri (kv., Sampdoria ), Andrea Lazzari (kv., Udinese), Cristiano Piccini (kv., Livorno), Nii Nortey Ashong (kv., Spezia), Paolo Rozzio (kv., Pisa), Michele Camporese (kv., Cesena), Amidu Salifu (kv., Modena), Kenneth Zohore (kv., Bröndby), Mattia Cassani (kv., Parma), Khouma Babacar (kv., Modena), Romulo (kv., Hellas Verona), Munir el-Hamdaui (kv., Málaga), Federico Bernardeschi (kv., Crotone), Marcos Alonso (kv., Sunderland), Matías Vecino (kv., Cagliari), Maxwell Acosty (kv., Carpi), Olekszandr Jakovenko (kv., Málaga)
Távozott: Romulo (Hellas Verona, 3.500.000), Lorenzo De Silvestri (Sampdoria, 1.350.000), David Pizarro (szl.), Massimo Ambrosini (szl.), Paolo Rozzio (Pisa, i.), Modibo Diakité (kv., Sunderland), Antonio Rosati (kv., Napoli), Alessandro Matri (kv., Milan), Anderson (kv., Manchester United), Federico Carraro (jmf., Pavia), Diego Cenciarelli (jmf., Teramo), Matos (k., Córdoba)
GENOA 1893
Érkezett: Alessandro Matri (k., Milan), Stefano Sturaro (k., Juventus), Diego Perotti (Sevilla, 300.000), Leandro Greco (Livorno, i.), Panajotisz Tahcidisz (jmf., Catania), Antonino Ragusa (Pescara), Riccardo Improta (jmf., Chievo Verona), Armando Izzo (Avellino, 200.000), Aleandro Rosi (Parma), Zé Eduardo (kv., Coritiba), Ettore Lagomarsini (kv., Messina), Luka Krajnc (kv., Cesena), Eduardo (kv., Sporting Braga), Moro Alhassan (kv., Cesena), Bosko Jankovic (kv., Hellas Verona), Kevin Vinetot (kv., Lecce és jmf., Crotone), Nicola Pasini (kv., Unione Venezia), William (kv., Paganese), Rodney Strasser (kv., Reggina), Alberto Marchiori (kv., Vicenza), Diego Polenta (kv., Bari), Antonio Floro Flores (kv., Sassuolo), Felipe Seymour (kv., Spezia), Daniel Jara (kv., Nocerina), Daniele Siciliano (kv., Messina), Daniele Buongiorno (kv., Messina), Sebastián Ribas (kv., Racing Strassburg), Enis Nadarevic (kv., Bari), Said Ahmed Said (kv., Monza Brianza), Tőzsér Dániel (kv., Watford), Lukas Zima (kv., Reggiana), Guido Bennati (kv., Poggibonsi), Davide Biondini (kv., Sassuolo), Mario Sampirisi (kv., Olhanense), Mario Santana (kv., Olhanense), Andrea Tufano (kv., Citta di Brindisi), Daniele Siciliano (kv., Vado Ligure)
Távozott:  Luka Krajnc (Cesena), Alberto Gilardino (Kuangcsou Evergrande, 5.000.000), Stefano Sturaro (Juventus, 5,500.000), Eduardo (Dinamo Zagreb, i.), Antonio Floro Flores (Sassuolo, 2.500.000), Bosko Jankovics (Hellas Verona, i.), Davide Biondini (Sassuolo, 1.500.000), Tőzsér Dániel (Parma), Matuzalém (Bologna, i.), Nicola Pasini (kv., Pistoiese), Jami Rafati (Livorno, i.), Daniel Jara (k., San Marino Calcio), Moussa Konaté (kv., FK Krasznodar), Alessandro Gamberini (kv., Napoli), Ricardo Centurión (kv., Racing Club), Emanuele Calaio (kv., Napoli), Cabral (kv., Sunderland), Paolo De Ceglie (kv., Juventus), Marco Motta (kv., Juventus), Giuseppe Sculli (kv., Lazio), Davide Bertoncini (jmf., Frosinone), Michele Canini (jmf., Atalanta), Loris Damone (jmf., Varese), Andrea Doninelli (jmf., Benevento), Panajotisz Tahcidisz (k., Hellas Verona), Dejan Lazarevics (jmf., Chievo Verona), Francesco Lodi (jmf., Catania), Niccolo Romero (jmf., Pavia), Leonardo Terigi (jmf., Crotone), Enis Nadarevic (k., Trapani)
HELLAS VERONA
Érkezett: Juan Iturbe (Porto, 15.000.000), Romulo (Fiorentina, 3.500.000), Mounir Obbadi (k., Monaco), Bosko Jankovics (Genoa, i.), Lazarosz Hrisztodulopulosz (Bologna, 1.300.000), Giorgi Chanturia (CFR Cluj, 1.000.000), Artur Ionita (Aarau, i.) Ivan Martic (St. Gallen, i.), Mattia Valoti (kv., AlbinoLeffe), Ernesto Torregrossa (jmf., Lumezzane), Simone Calvano (jmf., AlbinoLeffe), Riccardo Ravasi (Monza Brianza, i.), Carlo Calvetti (jmf., Pavia), Pierluigi Gollini (Manchester United, i.), Francesco Zampano (kv., Juve Stabia), Nicola Ferrari (kv., Spezia), Alessandro Carrozza (kv., Spezia), David Speziale (kv., Pavia), Charalampos Kiakis (kv., Carpi), Filippo De Col (kv., Virtus Lanciano), Oscar Arzamendia (kv., Bellaria Igea Marina), Simone Ceccarelli (kv., Paganese), Gennaro Esposito (kv., Salernitana), Mattia Spezzani (kv., Pro Vercelli), Pasquale De Vita (kv., Pavia és jmf., Atalanta), Alessandro Sgrigna (kv., Carpi), Paolo Grossi (kv., Brescia), Stefano Bertasi (kv., Trissino Valdagno), Matteo Bianchetti (kv., Spezia), Andrea Cocco (kv., Beira-Mar és jmf., AlbinoLeffe), Dino Martinovic (kv., Lugano), Daniele Ragatzu (kv., Virtus Lanciano), Kris Jogan (kv., Aversa Normanna), Gianluca Rizzitelli (kv., Como), Simon Laner (kv., Novara és jmf., AlbinoLeffe), Amadou Samb (kv., Teuta Durres), Panajotisz Tahcidisz (k., Genoa)
Távozott: Juan Iturbe (AS Roma, 22.000.000), Raphael Martinho (jmf., Catania, 1.100.000), Fabrizio Cacciatore (jmf., Sampdoria, 400.000), Daniele Cacia (szl.), Michelangelo Albertazzi (jmf., Milan, 501.000), Godfred Donsah (Cagliari, 2.500.000), Filippo De Col Virtus (Virtus Entella), Alessandro Sgrigna (Cittadella, i.), Daniele Ragatzu (Pro Vercelli, i.), Nícolas (szl.), Ezequiel Cirigliano (kv., River Plate), Ernesto Torregrossa (k., Crotone), Bosko Jankovics (kv., (Genoa), Romulo (kv., Fiorentina), Juan Iturbe (kv., Porto), Marco Donadel (kv., Napoli), Godfred Donsah (kv., Palermo U21), Marquinho (kv., AS Roma), Iván Pillud (kv., Racing Club), Ernesto Torregrossa (k., Crotone), Nicola Ferrari (Modena), Jorginho (jmf., Napoli, 6.000.000)
INTERNAZIONALE
Érkezett: Mauro Icardi (jmf., Sampdoria, 6.500.000), Yann M'Vila (kv., Rubin Kazany, 1.000.000), Nemanja Vidics (Manchester United, i.), Dodo (k., AS Roma, 1.200.000), Raffaele Di Gennaro (kv., Latina Calcio), Rene Krhin (Bologna, jmf., 1.200.000), Cristiano Biraghi (jmf., Cittadella, 700.000), Patrick Olsen (kv., Strömsgodset), Andrea Romano (jmf., Bologna), Tommaso Berni (Torino, i.), Isaac Donkor (InterU21), Niccolo Belloni (jmf., Modena), Andrea Bandini (jmf., Bologna, 1.250.000),  Alessandro Cannataro (jmf, Livorno U21), Giovanni Zaro (jmf., Castiglione), Marco Ferrara (jmf., Pergolettese), Adama Fofana (Brescia, i.), Antonio Cassano (kv., Parma), Lorenzo Crisetig (kv., Crotone), Raffaele Di Gennaro (kv., Cittadella), Lukas Spendlhofer (kv., Varese), Francesco Bardi (kv., Livorno), Marco Benassi (kv., Livorno), Rodrigo Alborno (kv., Cittadella), Vid Belec (kv., Olhanense), Simone Benedetti (kv., Padova), Jacopo Galimberti (kv., Monza Brianza), Diego Mella (kv., Aurora Pro Patria), Matías Silvestre (kv., Milan), Ibrahima Mbaye (kv., Livorno), Alfred Duncan (kv., Livorno), Diego Laxalt (kv., Bologna), Joel Obi (kv., Parma), Samuele Longo (kv., Rayo Vallecano), Stefano Tonsi (kv., Novese), Giovanni Zaro (kv., Aurora Pro Patria), Ezequiel Schelotto (kv., Parma), Matteo Colombi (kv., Torino U21), Daniel Bessa (kv., Sparta Rotterdam), Ishak Belfodil (kv., Livorno), Simone Pasa (kv., Padova), Saphir Taider (jmf., Bologna, 2.000.000+ Lorenzo Paramatti, 1.000.000 értékben), Lorenzo Crisetig (jmf., Parma), .), Gianmarco Gabbianelli (jmf., Pro Patria), Lorenzo Tassi (jmf., Brescia, 400.000), Eloge Koffi Yao Guy (jmf., Parma)
Távozott: Francesco Bardi (k., Chievo Verona), Isak Belfodil (jmf., Parma, 4.000.000), Antonio Cassano (Parma, i.), Marco Benassi (jmf., Torino, 1.500.000), Esteban Cambiasso (szl.), Lorenzo Crisetig (k., Cagliari), Samuele Longo (k., Cagliari), Simone Benedetti (Cagliari, 4.000.000), McDonald Mariga (szl.), Diego Milito (Racing Club, i.), Gaby Mudingayi (szl.), Simone Pasa (k., Prato), Wálter Samuel (szl.), Andrea Romano (k., Prato), Lukas Spendlhofer (k., Sturm Graz), Andrea Bandini (k., Prato), Luca Castellazzi (szl.), Gianmarco Gabbianelli (k., Prato), Adama Fofana (k., Prato), Roberto Ogunseye (k., Prato), Javier Zanetti (visszavonult), Rolando (kv., Porto), Wallace (kv., Chelsea), Alessandro Capello (jmf., Bologna), Raffaele Dalle Vedove (jmf., Lamezzane), Lorenzo Degeri (Cremonese), Yago Del Piero (jmf., Cesena), Alfred Duncan (k., Sampdoria, 400.000), Davide Guglielmotti (jmf., Pro Patria), Manuel Gullotta (jmf., Brescia), Simone Pecorini (jmf., Cittadella), Lorenzo Tassi (k., Prato), Giovanni Terrani (jmf., Monza)
 
A KÖZÖS TULAJDONBAN MARADT JÁTÉKOSOK LAJSTROMA ITT!
 
JUVENTUS
Érkezett: Álvaro Morata (Real Madrid, 20.000.000), Frederik Sörensen (jmf., Bologna, 800.000), Luca Marrone (jmf., Sassuolo, 5.000.000), Stefano Sturaro (Genoa, 5.500.000), Cristian Pasquato (jmf., Udinese, 1.500.000), James Troisi (jmf., Atalanta), Carlo Pinsoglio (jmf., Vicenza), Vincenzo Fiorillo (Sampdoria), Kingsley Coman (PSG, i.), Leonardo Spinazzola (Siena), Edoardo Goldaniga  (Palermo), Mauricio Isla (jmf., Udinese, 4.500.000), Patrice Evra (Manchester United, 1.500.000), Davide Cais (Atalanta U21), Carlos Blanco (Barcelona U19), Andrea Montrucchio (kv., ASD Bra), Michele Cavion (kv., Reggiana), Francesco Margiotta (kv., Unione Venezia), Timothy Nocchi (kv., Carpi), Federico Gagliardini (kv., Cuneo), Nicola Leali (kv., Spezia), Zoran Josipovic (kv., Novara), Reto Ziegler (kv., Sassuolo), Gabriel (kv., Spezia), Elio De Silvestro (kv., Reggiana), Alberto Gallinetta (kv., SSD Chieti), Luca Del Papa (kv., SSD Chieti), Niko Bianconi (kv., Gavorrano), Richmond Boakye (kv., Elche), Fausto Rossi (kv., Real Valladolid), Carlo Ilari (kv., Barletta), Stefano Beltrame (kv., Bari), Luca Castiglia (kv., Empoli), Marcel Büchel (kv., Virtus Lanciano), Jorge Martínez (kv., Novara), Mbaye Diagne (kv., Lierse), Stefano Padovan (kv., Vicenza), Ouasim Bouy (kv., Hamburg), Paolo De Ceglie (kv., (Genoa), Matteo Liviero (kv., Juve Stabia), Marco Motta (kv., (Genoa), Marco Di Benedetto (kv., FeralpiSalo), Alberto Gallinetta (jmf., Parma), Stefano Pellizzari (jmf., Cesena)
Távozott: Prince Gouano (jmf., Atalanta), Ciro Immobile (jmf., Torino, 8.000.000), Mirko Vucsinics (al-Dzsazíra Abu Dabi, 6.300.000), Nicola Leali (kv., Cesena), Federico Peluso (Sassuolo, 4.500.000), Stefano Sturaro (k., Genoa), Carlo Pinsoglio (k., Modena), Stefano Beltrame (Sampdoria), Edoardo Goldaniga (k., Perugia), Jorge Martínez (szl.), Niko Bianconi (jmf., Vicenza), Pablo Osvaldo (kv., Southampton), Marco Di Benedetto (k., FeralpiSalo), Michele Cavion (k., FeralpiSalo), Stefano Padovan (k., Crotone), Carlo Ilari (k., Catanzaro), Fabio Quagliarella (Torino, 3.500.000), Gabriele Moncini (jmf., Cesena), Mattia Proietti (jmf., Bassano Virtus), Simone Zaza (jmf., Sassuolo, 7.500.000)
LAZIO 
Érkezett: Antonio Candreva (jmf., Udinese, 9.000.000), Marco Parolo (Parma, 5.500.000), Dusan Baszta (k., (Udinese), Filip Djordjevics (Nantes, i.), Josip Elez (Lazio U21), Tommaso Ceccarelli (jmf., FeralpiSalo), Lorenzo Filippini (Lazio U21), Gianmarco Falasca (jmf., Cuneo), Christopher Oikonomidis (Lazio U21), Enrico Zampa (jmf., Salernitana), Milos Antics (Lazio U21), Alessio Luciani (kv., Salernitana), Giuseppe Capua (kv., Salernitana), Alessandro Berardi (kv., Salernitana), Danilo Cataldi (kv., Crotone), Alberto De Francesco (kv., Ischia Isolaverde), Seyi Adeleke (kv., Biel-Bienne), Antonio Rozzi (kv., Real Madrid B), Riccardo Perpetuini (kv., Salernitana), Aurimas Vilkaitis (kv., Nocerina), Luca Crescenzi (kv., Pisa), Andrea Sbraga (kv., Carrarese), Vinícius (kv., Padova), Giuseppe Sculli (kv., Genoa)
Távozott: André Dias (szl.), Gonzalo Barreto (szl.), Giuseppe Biava (Atalanta, i.), Riccardo Perpetuini (k., L'Aquila), Alberto De Francesco (L'Aquila), Enrico Zampa (k., Trapani), Seyi Adeleke (szl.), Salam Dene (szl.), Hélder Postiga (kv., Valencia), Gaël Kakuta (kv., Chelsea), Ettore Mendicino (Salernitana), Alessandro Tuia (jmf., Salernitana)
 
 FOLYTATÁS ITT!
lezárva kedd délben
2019.01.16 18:29:47

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Egyetlen találat a dzsiddai olasz Szuperkupa-meccsen, a nagyokat hibázó Milan csak kapufáig jutott.

2019.01.10 13:13:26

Olasz labdarúgás BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK. André Silva a Juventusban, Higuaín Angliában köthet ki, eközben rengeteg fiatallal kacérkodik az Öreg Hölgy.

2018.12.07 19:54:02

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Megfizetett az Inter a kihagyott ziccerekért, a címvédő Mandzukic találatával győzött odahaza.

2018.12.04 00:28:03

Olasz labdarúgás MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Megtehette volna, hogy elmegy a Real Madridba, hogy minimum kétszer annyit keressen, mint a Romában, de neki első volt a klub. Megmondta, az összes barátnőjét megcsalta, a Romát soha.

2018.11.11 20:20:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az argentin büntetőt rontott, és kiállíttatta magát, a torinóiak Mandzukic és Ronaldo találatával nyertek.