Parma: két nap alatt egymillió eurót kerestek Tőzséren

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2014.07.09. 09:50
A 21-szeres válogatott labdarúgó, Tőzsér Dániel a Genoától a Parma érintésével a Watfordhoz szerződött. Filipovics Vladan, a szakmában sokat tapasztalt menedzser elárulta: élete egyik legnehezebb átigazolási ügyét sikerült tető alá hoznia.

„Életem egyik legnehezebb ügyén vagyok túl – mondta menedzser a Nemzeti Sportnak. – Rendkívül bonyolult volt, mert bár a Genoa nem számított Danira, az olaszok egyáltalán nem törekedtek a megoldásra. El kell ismerni, ahhoz, hogy a középpályás visszakerüljön a Watfordhoz – oda, ahol a tavasszal jól ment neki a játék –, szerencse is kellett. Megtudtuk, hogy a Genoa szeretné megkaparintani a Parma védőjét, Aleandro Rosit, aki korábban megfordult az AS Romában is. Az az ötletem támadt, hogy vonjuk be az üzletbe Danit.”

S az ötlet kiválónak bizonyult, hiszen mindegyik fél jól járt – a Genoa szerződtette Rosit (s „megszabadult” egyik legjobban kereső futballistájától), a Parma cserébe megkapta Tőzsér Dánielt és körülbelül egymillió eurót, vagyis háromszázmillió forintot. S nyilván az utóbbin volt a hangsúly, hiszen bár a parmai klub két évre megszerezte a magyart, ugyanennyi időre kölcsön is adta a 29 esztendős futballistát az angol második ligás Watfordnak.

„Nem szabad figyelmen kívül hagyni még valakit – folytatta a játékosügynök. – A Watford és az Udinese tulajdonosa ugyanaz a személy, Giampaolo Pozzo. Az olasz beszélt a parmaiakkal, hogy segítsenek, hiszen mindenkinek ez az érdeke. Végül sikerült megegyezni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik