Juventus: Allegri az új vezetőedző, be is mutatták

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.07.16. 12:24
null
Allegri a Juventusnál tér vissza a Serie A-ba (Fotó: Action Images)
Megegyezett egymással az olasz labdarúgó-bajnokságban (Serie A) szereplő Juventus és Massimiliano Allegri, és szerda délután bemutatták az új vezetőedzőt, aki sikeresebb Bajnokok Ligája-szereplést vizionált.

 

A szakvezetőt ma 15 órakor mutatták be hivatalosan egy sajtótájékoztató keretében. Több olaszországi lap egybehangzó értesülései szerint az új tréner két évre, szezononként kétmillió euróért vállalta el a csapat irányítását.

A fél éve csapat nélkül lévő, legutóbb a Milant irányító Allegri két évre kötelezte el magát a torinóiakhoz. A szakember korábban ült az Aglianese, a Real SPAL, a Grosseto, a Sassuolo és a Cagliari kispadján is.

A Juventust az elmúlt három szezonban irányító Antonio Conte tegnap mondott le, vélhetően így ő lesz az olasz válogatott szövetségi kapitánya.

KÚTBA ESIK MORATA ÉRKEZÉSE?
Spanyol lapértesülés szerint kétségessé vált Álvaro Morata Torinóba szerződése, miután a Juventus korábbi vezetőedzője, Antonio Conte lemondott a posztjáról.

Az As szerint a fiatal spanyol támadó átigazolása ezzel komplikálttá vált. Morata ismét a madridiakkal edz, ám az első csapattól külön, miután megegyezett a Juventusszal.

Az U19-es és U21-es világbajnok csatár arra várt, hogy az együttesek megállapodjanak egymással a vételárról, de Conte volt az, aki szorgalmazta az Olaszországba szerződését, a tréner távozásával pedig veszélybe kerülhet a transzfer.

Ugyanakkor más hírek szerint a Juventus küldött egy üzenetet Moratának, hogy továbbra is meg szeretné szerezni, mivel a klub, és nem az edző döntése volt az átigazolás.

Abban az esetben, ha a torinói csapattal nem jönne létre az egyezség, a 21 éves játékos a Wolfsburg és a Villarreal ajánlata közül is válogathat.

ALLEGRI: SOHA NEM KÉRDŐJELEZTEM MEG PIRLO KÉPESSÉGEIT

„Amikor tegnap hívtak, hogy felkérjenek a Juventus vezetőedzőjének, derült égből villámcsapásként ért a dolog. Boldog vagyok és megtisztel a kinevezés. Megértem, hogy a szurkolók szkeptikusak, hiszen olyan edzőt váltok, aki tiszteletre méltó munkával és eredményekkel hódította meg őket. Azért vagyok itt, hogy folytassam és javítsam a nyerő szériát” – nyilatkozta bemutatkozása alkalmából Massimiliano Allegri.

Amint bejelentették Allegri érkezését, rögtön felvetődött, hogy mi lesz Andrea Pirlóval, hiszen a szakember volt az, aki a rossonerinél már nem ragaszkodott a veterán középpályáshoz. „Kitűnő a kapcsolatom Andrea Pirlóval, nincsen semmilyen probléma. Soha nem kérdőjeleztem meg a képességeit, ez esetben őrült lennék. Szerencsés vagyok, hogy három év után újra dolgozhatok vele. Mindig játszott nálam, és ugyan az utolsó közös szezonunkban sérülésekkel bajlódott, igazi bajnoknak tartom. Nem érzem úgy, hogy ebből ügy lenne, hiszen még nem voltam a Juventus vezetőedzője” – mondta az új szakvezető.

„Nemzetközi szinten kell nagyot alkotnunk, a Bajnokok Ligájának nagy a varázsa, és a Juventus egyértelműen megérdemli, hogy legalább a nyolc közé jusson. Conte sok mindent elért a Juvéval, dominált Olaszországban, de a BL-ben javítani kell. A klubnak van egy óvatos stratégiája a játékospiacon, és azokat keresi, akik egyértelműen erősítést jelentenek Olaszországban, de főként Európában” – mondta Allegri, aki szerint egyelőre nem érdemes taktikáról beszélni, előbb véglegesíteni kell a keretet, de ami működött, azon nem áll szándékában változtatni.

BUFFON SZERINT NEM A KLUB MIATT MENT EL CONTE

„Olyan edzőt veszítettünk el, aki azt követően is teljes intenzitással és töretlen győzni akarással dolgozott velünk, hogy már régen biztossá vált, mi leszünk a bajnokok – mondta Gianluigi Buffon a Sky Sport Italiának. – Ez is mutatja, milyen profi szakember. Májusban volt néhány apróbb nézeteltérés, de semmi komoly, semmi megoldhatatlan. A döntése indoklását figyelmesen hallgatva az volt a benyomásom, hogy a távozása oka nem a klubbal függ össze, sokkal inkább vele."

A kapust természetesen arról is faggatták, mit szól ahhoz, hogy Contéból esetleg olasz szövetségi kapitány lesz.

„Conte olyan edző, akit a világ minden futballöltözőjében örömmel üdvözölnének. Imádják a lelkesültsége, a professzionalizmusa, a győzni akarása miatt. Amikor azonban konkrétan az olasz kapitányi posztról kérdezték, szerintem bizonytalannak tűnt. Én egy olyan embert hallottam nyilatkozni, akinek egy ilyen súlyos bejelentés után időre van szüksége."

Buffon szerint nagy formátumú edzőt veszítettek, de a játékosok és a vezetők is a világszínvonalat képviselik, és minden bizonnyal az új edző sem lesz akárki.

„Ha végigtekintünk (Roberto) Mancini, (Massimiliano) Allegri vagy a klubbal hirtelen hírbe hozott edzők karrierjén, akkor sikereket és top szinten elért győzelmeket látunk. Nem tudom, végül ki érkezik, de az biztos, hogy nem Oronzo Cana lesz az" – mondta a kapus, egy olasz film rettegett trénerkarakterére utalva.

Luciano Moggit, a Juve korábbi hírhedt vezetőjét is kérdezték az olasz sajtóban, aki bár jelezte, hogy nincsenek belső információi, kizártnak tartja, hogy Conte egy másik ajánlat miatt ment el a nála mindig elsőbbséget élvező Juventustól.

Moggi nem tartja elképzelhetetlennek, hogy az erősítések miatti nézeteltérések – elsősorban Arturo Vidal valószínűsíthető eladása a Manchester Unitednek – késztették távozásra a trénert.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik