T. I. 2020.03.20 13:13 Frissítve: 2020.03.20 13:58

Juventus: nem vonatkozik mindenkire a karantén, Higuaín már haza is repült

Ugyan Daniele Rugani személyében a Juventus egyik futballistája volt az első Serie A-játékos, akinek pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezt követően pedig az egész csapatot karantén alá helyezték, néhány labdarúgó mentesül az elzárás alól. Gonzalo Higuaín kacifántos úton már haza is utazott Argentínába – számolt be a Gazzetta dello Sport.

Higuaín hazatért Argentínába (Fotó: AFP)

 

A beszámolók szerint Higuaín csütörtökön hagyta el az előírt karantént és a torinói reptérre utazott, ahol egy magángép várta. Az argentin távozásához a Juventus, illetve az olasz hatóságok is hozzájárultak, miután tesztelték a vírusra, és negatív lett az eredménye, vagyis egészségesnek bizonyult. A döntés ennek ellenére kisebb botrányt váltott ki Olaszországban, amely a járvány európai gócpontjának számít. 

Higuaín a beteg édesanyjához utazott haza, de ez sem ment egyszerűen. Argentínában tilos Olaszországból indult gépnek landolnia jelenleg, így a 32 esztendős támadó előbb Franciaországba, onnan Spanyolországba utazott, majd harmadik állomásként repült el hazájába. 

Higuaín mellett Miralem Pjanic és Sami Khedira is hazautazhatott – jegyzi meg az olasz sportlap. A Gazzetta szerint mindannyian azért hagyhatták el a karantént, mert orvosi papírokkal igazolták, hogy nem fertőződtek meg, s mindannyian megfelelő, személyes okot tudtak felhozni a Juventusnál ahhoz, hogy a klub engedélyezze a távozásukat. 

Az olasz bajnokság küzdelmeit a múlt héten függesztették fel. Azóta már tucatnyinál is több élvonalbeli futballistáról derült ki, hogy elkapta a koronavírust. Súlyos tünetekkel járó megbetegedésről ugyanakkor nem érkezett hír a Serie A-ból. 

2020.03.26 21:53:51

Olasz labdarúgás I. SZ.

Százöt évvel ezelőtt az olaszok hadüzenete fosztotta meg a klubot a bajnoki cím lehetőségétől.

2020.03.08 20:17:51

Olasz labdarúgás T. I.

A torinói együttes a második félidőben taktikailag fölébe nőtt milánói riválisának a koronavírus miatt zárt kapussá tett rangadón.

2020.02.21 09:44:31

Olasz labdarúgás B. O. L.

Aligha panaszkodhat Georgina Rodríguez arra, hogy ne halmozná el mindenféle értéktárggyal CR.

2020.02.17 11:28:11

Olasz labdarúgás KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Egy veterán bosnyák, egy tízmilliós középhátvéd és egy légiósként megbukott csatár álomtörténete – Simone Inzaghi rendezésében.

2020.02.16 19:42:53

Olasz labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Helyet cserélt egymással a tabellán a két csapat a remek meccs után.