HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.09.02 13:59 Frissítve: 2018.09.02 14:33

Juventus: az edző megvédte a gólképtelen Ronaldót, „lehet, jobb is így!”

Cristiano Ronaldo az első három torinói bajnokiján gólképtelen maradt, de az előző idényt is így kezdte, még a Real Madrid játékosaként. A Juventus edzője szerint nem is gond, ha nem rúg negyven gólt az idényben a portugál klasszis. 

HIRDETÉS

Ronaldo a Juventusnál lejátszott harmadik bajnokiján is gólképtelen maradt (Forrás: AFP)

A Juventus 2–1-re nyert a Parma ellen az olasz labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában, Cristiano Ronaldo kezdőként lépett pályára, de gólt ezúttal sem szerzett új csapatában. A szezon előtt 100 millió euróért szerződtetett támadó immár 23 kapura lövéssel, fejessel próbálkozott – sikertelenül.

„Csak nevet az egészen, vannak pillanatok, amikor a labda egyszerűen nem akar bemenni, bármit is csinálsz – vette védelmébe a mérkőzés után Massimiliano Allegri Ronaldót. – Ez megesik, de a beilleszkedéssel nincs semmi gondja. A Chievo ellen Sorrentinónak voltak hihetetlen védései, a Lazio ellen Mandzukic gólját készítette elő, ezúttal pedig majdnem betalált” – értékelte a Juventus vezetőedzője a 33 esztendős portugál eddigi torinói teljesítményét.

Ronaldo az előző idényt sem kezdte fényesen, akkor a Real Madrid játékosaként 28 kísérlet kellett számára az első gólhoz, amelyet csupán a 2017–2018-as spanyol idény nyolcadik fordulójában, a Getafe ellen tudott megszerezni, végül mégis 26 találatig jutott.

„Az olasz futballban más jellegű problémákkal kell megküzdjön egy csatár, mint a többi ligában. Az itteni csapatok nagyon odafigyelnek a védekezésre. Nem mondom, hogy jobbak, vagy rosszabbak, mint más bajnokságban, de annyi biztos, hogy az olasz együttesek nagyon megszervezik a védelmüket” – tette hozzá Allegri, aki arra is emlékeztetett, Itáliában ritka, hogy a csatárok 30-40 gólt szerezzenek.

„Higuaínnak sikerült egyszer, de az olasz bajnokság gólkirályai általában 26-27 találatig jutnak, ráadásul aki a legeredményesebb csatár lesz, elvétve nyeri meg a bajnokságot a csapatával... Szóval lehet, hogy ezzel még jobban is járunk” – próbált tréfát csinálni Ronaldo eddigi mutatóiból a Juventus mestere.

„A válogatott szünet után mind frissebbek leszünk, a szezon pedig csupán akkor kezdődik el igazán” – tette hozzá az olasz tréner. Ronaldo épp a napokban jelentette be, hogy a Nemzetek Ligája első fordulóiban nem áll Portugália rendelkezésére, a szünetet akarja kihasználni arra, hogy még jobban megismerkedjen a torinói közeggel.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.11 20:20:19

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az argentin büntetőt rontott, és kiállíttatta magát, a torinóiak Mandzukic és Ronaldo találatával nyertek.

2018.11.10 10:35:40

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Berlusconi a moziban: a Silvio és a többiek az öntörvényű exminiszterelnök és volt Milan-vezér világáról rántja le a leplet.

2018.10.21 20:11:24

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A Milan mumusa a 92. percben döntötte el a rangadót, amelyen főleg az első félidő hozott élvezetes játékot.

2018.10.11 10:43:59

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Az olasz Virtus Entella három hete nem játszhatott tétmeccset. Pedig már Cassano is edzésbe állt…

2018.09.15 00:08:11

Olasz labdarúgás BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Azok közé tartozom, akik a futball legizgalmasabb szereplőinek gyerekkorom óta az edzőket tartják, szinte bálványozom őket, és minden bizonnyal magam is nagyítom gyakran a szerepüket azáltal, hogy a szememben sorsalakító hadvezérek, napóleoni stratégák, igazi szellemi vezérek, a szakma legnagyobb, legmegbecsültebb képviselői.

HIRDETÉS
HIRDETÉS