nemzetisport.hu 2018.09.02 13:59 Frissítve: 2018.09.02 14:33

Juventus: az edző megvédte a gólképtelen Ronaldót, „lehet, jobb is így!”

Cristiano Ronaldo az első három torinói bajnokiján gólképtelen maradt, de az előző idényt is így kezdte, még a Real Madrid játékosaként. A Juventus edzője szerint nem is gond, ha nem rúg negyven gólt az idényben a portugál klasszis. 


Ronaldo a Juventusnál lejátszott harmadik bajnokiján is gólképtelen maradt (Forrás: AFP)

A Juventus 2–1-re nyert a Parma ellen az olasz labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában, Cristiano Ronaldo kezdőként lépett pályára, de gólt ezúttal sem szerzett új csapatában. A szezon előtt 100 millió euróért szerződtetett támadó immár 23 kapura lövéssel, fejessel próbálkozott – sikertelenül.

„Csak nevet az egészen, vannak pillanatok, amikor a labda egyszerűen nem akar bemenni, bármit is csinálsz – vette védelmébe a mérkőzés után Massimiliano Allegri Ronaldót. – Ez megesik, de a beilleszkedéssel nincs semmi gondja. A Chievo ellen Sorrentinónak voltak hihetetlen védései, a Lazio ellen Mandzukic gólját készítette elő, ezúttal pedig majdnem betalált” – értékelte a Juventus vezetőedzője a 33 esztendős portugál eddigi torinói teljesítményét.

Ronaldo az előző idényt sem kezdte fényesen, akkor a Real Madrid játékosaként 28 kísérlet kellett számára az első gólhoz, amelyet csupán a 2017–2018-as spanyol idény nyolcadik fordulójában, a Getafe ellen tudott megszerezni, végül mégis 26 találatig jutott.

„Az olasz futballban más jellegű problémákkal kell megküzdjön egy csatár, mint a többi ligában. Az itteni csapatok nagyon odafigyelnek a védekezésre. Nem mondom, hogy jobbak, vagy rosszabbak, mint más bajnokságban, de annyi biztos, hogy az olasz együttesek nagyon megszervezik a védelmüket” – tette hozzá Allegri, aki arra is emlékeztetett, Itáliában ritka, hogy a csatárok 30-40 gólt szerezzenek.

„Higuaínnak sikerült egyszer, de az olasz bajnokság gólkirályai általában 26-27 találatig jutnak, ráadásul aki a legeredményesebb csatár lesz, elvétve nyeri meg a bajnokságot a csapatával... Szóval lehet, hogy ezzel még jobban is járunk” – próbált tréfát csinálni Ronaldo eddigi mutatóiból a Juventus mestere.

„A válogatott szünet után mind frissebbek leszünk, a szezon pedig csupán akkor kezdődik el igazán” – tette hozzá az olasz tréner. Ronaldo épp a napokban jelentette be, hogy a Nemzetek Ligája első fordulóiban nem áll Portugália rendelkezésére, a szünetet akarja kihasználni arra, hogy még jobban megismerkedjen a torinói közeggel.

2019.04.20 20:13:29

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A bronzérem szempontjából fontosnak gondolt mérkőzésen végül mégsem dőlt el semmi.

2019.04.06 16:46:41

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

A játékos a halála előtt egyezett meg a klubbal. Ez a szerződés azonban örökre szól.

2019.03.17 17:44:46

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Öt gólt hozott a Derby della Madonnina. A Milan későn kapcsolt, ez kevés volt a gyenge első félidő után.

2019.03.15 19:06:45

Olasz labdarúgás CSILLAG PÉTER

Az olasz lapok azt írták róla, hogy amit ő művel a labdával, az már szinte boszorkányság vagy bűvészet.

2019.03.03 20:10:28

Olasz labdarúgás nemzetisport.hu

Úgy tűnt, az első félidőben lerendezi a Juve, de a másodikban feltámadt a Napoli, és akár nyerhetett is volna.