Juventus: az edző megvédte a gólképtelen Ronaldót, „lehet, jobb is így!”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.02. 13:59
Cristiano Ronaldo az első három torinói bajnokiján gólképtelen maradt, de az előző idényt is így kezdte, még a Real Madrid játékosaként. A Juventus edzője szerint nem is gond, ha nem rúg negyven gólt az idényben a portugál klasszis. 


Ronaldo a Juventusnál lejátszott harmadik bajnokiján is gólképtelen maradt (Forrás: AFP)
Ronaldo a Juventusnál lejátszott harmadik bajnokiján is gólképtelen maradt (Forrás: AFP)

A Juventus 2–1-re nyert a Parma ellen az olasz labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójában, Cristiano Ronaldo kezdőként lépett pályára, de gólt ezúttal sem szerzett új csapatában. A szezon előtt 100 millió euróért szerződtetett támadó immár 23 kapura lövéssel, fejessel próbálkozott – sikertelenül.

„Csak nevet az egészen, vannak pillanatok, amikor a labda egyszerűen nem akar bemenni, bármit is csinálsz– vette védelmébe a mérkőzés után Massimiliano Allegri Ronaldót. – Ez megesik, de a beilleszkedéssel nincs semmi gondja. A Chievo ellen Sorrentinónak voltak hihetetlen védései, a Lazio ellen Mandzukic gólját készítette elő, ezúttal pedig majdnem betalált” – értékelte a Juventus vezetőedzője a 33 esztendős portugál eddigi torinói teljesítményét.

Ronaldo az előző idényt sem kezdte fényesen, akkor a Real Madrid játékosaként 28 kísérlet kellett számára az első gólhoz, amelyet csupán a 2017–2018-as spanyol idény nyolcadik fordulójában, a Getafe ellen tudott megszerezni, végül mégis 26 találatig jutott.

„Az olasz futballban más jellegű problémákkal kell megküzdjön egy csatár, mint a többi ligában. Az itteni csapatok nagyon odafigyelnek a védekezésre. Nem mondom, hogy jobbak, vagy rosszabbak, mint más bajnokságban, de annyi biztos, hogy az olasz együttesek nagyon megszervezik a védelmüket” – tette hozzá Allegri, aki arra is emlékeztetett, Itáliában ritka, hogy a csatárok 30-40 gólt szerezzenek.

„Higuaínnak sikerült egyszer, de az olasz bajnokság gólkirályai általában 26-27 találatig jutnak, ráadásul aki a legeredményesebb csatár lesz, elvétve nyeri meg a bajnokságot a csapatával... Szóval lehet, hogy ezzel még jobban is járunk” – próbált tréfát csinálni Ronaldo eddigi mutatóiból a Juventus mestere.

„A válogatott szünet után mind frissebbek leszünk, a szezon pedig csupán akkor kezdődik el igazán” – tette hozzá az olasz tréner. Ronaldo épp a napokban jelentette be, hogy a Nemzetek Ligája első fordulóiban nem áll Portugália rendelkezésére, a szünetet akarja kihasználni arra, hogy még jobban megismerkedjen a torinói közeggel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik