Élen a Roma, Gosztonyi bemutatkozott

Vágólapra másolva!
2010.04.11. 17:17
null
De Rossi, Vucsinics és a Roma-tábor is ünnepel: élen a "farkasok"! (Fotó: Reuters)
A Roma 2–1-re legyőzte a bennmaradásért harcoló Atalantát, és átvette a vezetést az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban. A szombaton este Firenzében döntetlent játszó Inter október közepe óta állt a Serie A élén. Nehéz hétvégéje volt a másik milánói csapatnak, a Milannak is, amely kétgólos hátrányból mentett pontot hazai pályán a Catania ellen. Koman Vladimir és Gosztonyi András egyaránt csereként állt be a Bariba – utóbbi most mutatkozott be az olasz bajnokságban –, csapatuk 3–2-re kikapott Sienában.

A Roma meglehetősen korán megszerezte a vezetést az Atalanta ellen, igaz, ahhoz, hogy Mirko Vucsinics középre tartó lövéséből gól legyen, Consigli kapus óriási hibájára is szükség volt. Cassetti 27. percben esett találata esztétikai szempontból is rendben volt, Totti finom beívelését a védő előre vetődve fejelte a hálóba.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a Serie A 2009-2010-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A második félidőben Tiribocchi higgadtan, közeli lövéssel kihasznált egy hazai védelmi hibát (2–1), ám a szépítés után az eredmény már nem változott, ami azt jelenti, hogy a Roma – amely 23 forduló óta veretlen a bajnokságban – átvette a vezetést az október óta a Serie A élén álló Intertől.


Garics György jobb térde nem jött rendbe, a légióst ezért nem is nevezték a bergamóiak.

A Milan siralmas első félidőt produkált a Catania ellen, nem csoda, hogy a szünetre kétgólos hátrányba került: előbb a leshatárról tökéletes ütemben kiugró Maxi López lőtt Dida kapujába, majd Ricchiuti védhetetlen fejese következett – Maxi López ekkor előkészítőként jeleskedett.

A második félidőben a hazaiak nagy erőket mozgósítottak, és mivel Borriello viszonylag gyorsan szépített – mintaszerű Pirlo, Seedorf összjáték előzte meg a fejesből esett találatot –, igazából csak az volt a kérdés, mikor jön össze az egyenlítés. Borriello végül a 80. percben lőtte be a San Siro népe által hőn áhított második gólt.

A sérülések miatti hosszabbításban a csereként beálló Inzaghi kétszer is nagy helyzetbe került, ám Andujar, a vendégek kapusa mindkétszer a helyén volt.

A Bari kétszer is megszerezte a vezetést a Siena vendégeként, de végül – eddigi gyenge idegenbeli mérlegét „igazolva" – vereséget szenvedett. Magyar szempontból mégis emlékezetes marad a mérkőzés, hiszen nemcsak Koman Vladimir állt be csereként (40. perc), hanem az olasz bajnokság találkozóit eddig kívülállóként figyelő Gosztonyi András is (77. perc).

A Juventus csupán egyetlen góllal, Chiellini fejesével tudta legyűrni a Cagliarit, ám tekintettel arra, hogy a megelőző négy bajnokijából hármat elveszített, az 1–0-s siker is értékelendő Torinóban.

A negyedik helyhez sikere ellenére pontszámban nem került közelebb a Juve, hiszen az ott tanyázó Palermo is győzött; a szicíliaiak több mint egy éve, 23 mérkőzéssel ezelőtt veszítettek odahaza bajnokit.

Az alsóház hétvégi nagy nyertese a Lazio, amely kétgólos hátrányból fordította meg a Bologna elleni „hatpontos meccset", így győzelemmel hosszabbította öt mérkőzésesre veretlenségi sorozatát. A Livorno szériája ellenben gyászos: 14 forduló győzelem nélkül...


AZ ÁLLÁS
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2009/33,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik