Cassano fejese döntötte el a genoai derbit

Vágólapra másolva!
2010.04.11. 23:04
null
Cassano fejese három pontot és városi presztízst ért a Sampdoriának a Genoa ellen (Fotó: Aciton Images)
Az olasz élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Serie A) 33. fordulójában Genoában városi rangadót rendeztek: a pályaválasztó Sampdoria Antonio Cassano fejesgóljával nyert a Genoa ellen.

A két fél közül inkább a Samp számára bírt téttel a vasárnap késő esti városi derbi, hiszen ellentétben a középmezőny stabil tagjának tekinthető Genoával, előbbiek reálisan küzdenek a nemzetközi kupaindulást jelentő helyek egyikéért, amely esetükben még a Bajnokok Ligája is lehet.

Az ötödik percben köszönt vissza először, hogy micsoda feszültség van a pályán. Egy egyszerű lerántásból olyan patália kerekedett, hogy félő volt, elszabadulnak az indulatok. Ezt egy-másfél perc alatt rendezni lehetett, tegyük hozzá szerencsére. Kiment ugyanis a „gőz" a fejekből és a továbbiakban már futballt láthatott a nagyérdemű, nem műpankrációt.

SZAVAZÁS

Melyik csapat nyeri meg a Serie A 2009-2010-es idényét?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Az első félidőben a Genoa birtokolhatta többet a labdát, de kapura lényegesen kevesebb veszélyt jelentettek, mint ellenfelük. A Samp hat kapura küldött lövéséből négy el is találta a célállomást, egyszer pedig rendeltetésszerűen a hálót is sikerült megzörgetniük. A Genoa négy lövésénél csupán egynek volt jó a céliránya, de azzal sem sokra jutottak. Mint ahogyan önmagában a labdabirtoklással sem.

A 23. percben egy klasszis révén jutott vezetéshez a Sampdoria. Egy jobboldali szabadrúgást a hosszúra íveltek át, ahonnan a fejes keresztbe érkezett a kapu előterébe. A berobbanó Cassano két lépésről jó ütemben érkezve és felugorva a Genoa kapujába bólintott. Tegyük hozzá, a gólpasszt jelentő első, majd a már gólt érő második fejesnél a vendégvédők igencsak lemaradtak a hazaiakról, de becsületükre legyen mondva, mindkétszer sportszerűen szerettek volna akadályt jelenteni, igaz egyiknél sem sikerült.

A második játékrészben nyílt volt a találkozó, bár a kapuk nem igazán forogtak veszélyben. A mezőnyben azonban gyorsan átjátszották a csapatok a pályát, de a tizenhatos előteréhez érkezve rendre „elfáradtak" a támadások.

A Genoa még az utolsó percekben is egyenlíthetett volna, több veszélyes támadást vezetett, de az egyszerűen védekező Sampdoria megoldotta a feladatot. A vendégek a végén nem igen tudtak uralkodni magukon, ám ez nem durvaságban mutatkozott meg, hanem reklamálásban, ám ezzel nem tudtak egy ponthoz sem jutni.

A Sampdoria tizenötödik mérkőzését nyerte meg, pályaválasztóként tizenhatodik találkozóján a tizediket, így továbbra is veretlen otthon. A Genoa tizenkettedik vereségét szenvedte el, ebből tízet idegenben gyűjtött be, méghozzá tizenhat fellépésen.

CASSANO GYŐZTES FEJESE
 

 

xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik