Az Inter nyerte a milánói derbit

Vágólapra másolva!
2012.01.15. 20:41
null
Pato (balra) és Maicon párharca a labdáért (Fotó: Reuters)
Címkék
A címvédő és a legutóbbi második, azaz a két milánói csapat, az AC Milan és az Internazionale szuperrangadóját rendezték meg vasárnap Olaszországban, a labdarúgó Serie A 18. fordulójában. Mindkét csapat kiváló formának örvendett az elmúlt időszakban, így különösen izgalmas derbire volt kilátás. A rangadó végül alacsony színvonalúra, de izgalmasra sikeredett, és a lefújást követően az Inter örülhetett.


Sérültek ide, a kellemetlen Pato-ügy oda, Carlos Tévez elmaradása amoda, arra készült a Milan mestere, Massimilano Allegri, hogy 2010 óta a negyedik interes kollégája ellen is győzelemre vezesse övéit, egyben a tabella élén elrugaszkodjanak az ebben a fordulóban döntetlenező Juventustól. Az ugyanebben a stadionban lakó „vendégek" azonban nemcsak az élet-halál jellegű rangadó miatt nem érkeztek esélytelenül, hanem azért sem, mert az Inter 12 mérkőzés óta veretlen volt, és egymás után öt bajnokin győzni tudott.

A dicső hagyományoknak megfelelően kőkemény belépőkkel és egy meg nem adott góllal indult a derbi – érdekes módon utóbbit követően nem reklamált a les miatt megállított Thiago Motta, pedig lett volna jogalapja...

Átvette ezek után a kezdeményező szerepet a Milan, de csak egy-két kósza lövéssel tudott veszélyeztetni, és a lövőhelyzetek kialakítását is főként az interes védők gyatra helyezkedésének köszönhette. Egyáltalán nem hozta a nézőket tűzbe sem a színvonal, sem az iram; még az sem segített sokat a helyszíni szurkolói mozgalmakon, hogy az első félóra végén Zlatan Ibrahimovic művészi mozdulattal sarkazta leheletnyivel a léc fölé Kevin-Prince Boateng félmagas beadását.

Szintén az ellenfél védelmi kihagyása miatt került helyzetbe az első játékrész hajrájában az Inter, de Ricky Álvarez ajtó-ablak ziccerben Christian Abbiatiba lőtt. A Milan mindenképpen szeretett volna előnnyel öltözőbe vonulni, de Mark van Bommel parádés lövése a lécen csattant, Urby Emanuelson becsúszva elengedett ismétlését pedig védte a bal sarok előtt Júlio César.

Christian Abbiati itt már tehetetlen volt (Fotó: Reuters)
Christian Abbiati itt már tehetetlen volt (Fotó: Reuters)

Teljesen beszorult az Inter a fordulást követően, ám egy kontrából a nagyot hibázó Ignazio Abatenék köszönhetően helyzetbe került Diego Milito, aki legszebb napjait idézően higgadtan oldotta meg a ziccert: 0–1.

MILITO GÓLJA


A Milanba válaszképpen beállt Robinho, a másik oldalon pedig sokat sejtetően a karmester Álvarezt a védő Cristian Chivu váltotta, majd a hajrá felé közeledve a gólszerző helyére Wesley Sneijder kocogott be. Mégis az Interé volt a következő helyzet, de a váratlanul a jobb oldalon felbukkanó Nagatomo Juto a kapus ölébe lőtt 12 méterről.

A hajárban a csereként pályára lépő Clarence Seedorf, Stephan El Shaarawy kettős alaposan felpörgette a Milan-gépezetet, de előbbi távoli lövését védte César, utóbbi első passzából pedig hiába hozta hatalmas helyzetbe Robinhót, a brazil csatár elhibázta az ordító lehetőséget.

A Derby della Madonnina, azaz a nagy milánói városi rangadó alacsony színvonalúra, de igencsak izgalmasra sikeredett, és a végén az Inter örülhetett – no és a Juventus, amely a Milan botlásának köszönhetően átvette a vezetést a tabellán.

PERCRŐL PERCRE
90. perc Innen már kihúzta az Inter: véget ért a mérkőzés.
90. perc Pazziniért Diego Forlán. Három perc a ráadás.
89. perc Thiago Motta visszaadja Emanuelsonnak. Sárga.
88. perc Az Inter öli a játékot, amihez világszínvonalon ért.
85. perc Stephan El Shaarawy beadását Ibra fejeli le Robinhónak, majd csodás módon szabadrúgás kifelé, egy közelebbről nem részletezett döntéssel.
84. perc Aki egyből ad egy parádés labdát Robinhónak, aki az ötös jobb oldaláról a kilépő Césarba pöccinti a játékszert.
83. perc Patót váltja Stephan El Shaarawy.
83. perc Seedorf lő 22-ről, César ezt is védi vetődve a bal sarok előtt.
80. perc Nocerinót az ex-interes Clarence Seedorf váltja fel.
79. perc J. Zanetti lő a 16-os elől nem sokkal a bal alsó mellé.
Sneijderrel 1.84 pontot gyűjtött az Inter átlagban, nélküle viszont 2.28-at.
77. perc Ibra lövi be balról, az ötös bal sarkán Nocerino tovább teszi fordulásból, Pato öt méterről kapura pöccinti estében, de César odaér a jobb alsóba.
76. perc Diego Militót Wesley Sneijder váltja.
74. perc Emanuelson veszi el középen Mottától acélkeményen, majd ballal lágyan Pato felé ível, de Lúcio fejjel ment.
72. perc Milito teszi a jobb oldalon felbukkanó Nagatomo elé a labdát, aki 13 méterről ballal a kapus ölébe lő.
71. perc Ibrahimovic a 16-os bal sarkáról jobb külsővel gyengén a túlsó sarok mellé lő.
70. perc Robinho bal oldali szöglete után Chivu ment parádésan az ötös rövid sarkáról kapura lövő Boateng elől. Becsúszva, naná.
A nagy Milito harmadik gólja volt ez a Derby della Madonninán.
68. perc Alessandro Nesta lép közbe amúgy olasz védősen egy Inter-támadásnál. Sárga lap.
67. perc A karmester Álvarez helyén a bekk Cristian Chivu. Sokat sejtető, mindenesetre Nagatomo lépett fel a középpályára.
66. perc Zambrottát Robinho váltja.
65. perc Kevin-Prince Boateng borítja fel Nagatomót, sárga.
64. perc Egy veszélyes Ibra-beadást üt el az ötösön ujjheggyel César, előtte Lúcio fejelt tízről kapura a másik oldalon, de a labda háríttattatott.
60. perc Pato vesz át rosszul egy erővel meglőtt labdát a 11-es pont előtt, így oda a helyzet, Maicon menteni tud. Pontosabban hozzá került a játékszer és előrezúzta azt. A kontrából Nagatomo 25-ről zúdítja nem sokkal a bal sarok mellé a labdát.
59. perc Álvarez lő ballal a 16-os bal sarkától, laposan. Abbiati eldől kissé balra és fogja a labdát.
54. perc Javier Zanetti jobb oldali keresztlabdája a luftot rúgó Abate nagy hibája után Diego Militóhoz került a 16-os bal oldalánál, a támadó kapura vezette a labdát, majd kissé balról ballal tíz méterről higgadtan a túlsó alsóba gurított. 0-1
53. perc Ibra képtelen a labdát az azt harcosan megszerző Nocerino elé tenni, így oda a helyzet.
51. perc Pato ad be balról veszélyesen, végül Maicón takarít az ötös után. Nem sokkal később ismét Pato keverget, ezúttal J. Zanetti tisztáz előle.
49. perc Boateng bal oldali beadását Lúcio ismét furán találja el, César ölbe kapja (mármint a lasztit), de szögletre esik vele.
48. perc Samuel kezez, szerencséjére már holtidőben, Ibra lökése miatt.
45. perc Elkezdődik a második játékrész.
Kissé unalmasan, de keményen kezdődött a derbi, azóta egymás hibáiból élnek a felek. Egy Milan kapufa itt, egy Álvarez ziccer-rontás amott, egy les miatt meg nem adott Motta-gól pedig pikánssá teszi az egészet. Amúgy milánói módra.
45. perc Véget ért a félidő, így végre összeszólalkozhatott Motta és Ibra lefelé menet.
45. perc Pato ad be jobbról, 17 méterről Van Bommel futtából a felső lécre bombáz. A kipattanót Emanuelson bravúrral, becsúszva teszi kapura, de César véd a bal saroknál.
44. perc Ibra lő a 16-os előteréből a bal sarok mellé bő egy méterrel.
41. perc Boateng tüzel ballal a 16-os bal sarkáról centikkel a rövid alsó mellé.
40. perc Nagatomo ível be balról, középen labdáját mindenki elvéti, így az Álvarez elé kerül az ötös jobb sarkán, de onnan az argentin ballal gyatrán Abbiatiba püföli a játékszert. A kipattanó után a beadást Pazzini fejeli mellé-fölé kisodródva, 12 méterről.
39. perc Nesta lép ki a falból remekül olvasván a játékot, de Pato elől rossz helyre fejeli labdáját.
36. perc Nesta zavarja kapusát, sikertelenül, majd eladja a 16-oson belül egy perc múlva, de Abate kisegíti egy veszélyes hazaadással.
35. perc Beszorult az Inter, de stabilan védekezik.
33. perc Abate tette ki szűken jobbra Boatengnek, a középmagas beadást Samuel elől Ibrahimovic sarokkal, gyönyörűen emelte a kapu tetejébe, a hálóba.
32. perc Ibra dob be egy nagy halált Samuel szokványos becsúszása után. Nem jött össze, nincs lap.
30. perc Emanuelson beadását kacskán rúgja ki Lúcio, majd Boateng tart rá Samuel lábára csúnyán.
A két csapat 10 BEK-et/BL-t nyert történelme során, ennyire rangos derbit nem sűrűn lehet találni Európában.
28. perc Lúcio fejel el egy labdát fölöslegesen, mert kapusáé lett volna, szerencséjére Motta kisegíti és ment Boateng elől a kaputól 10 méterre.
27. perc Pato adja fel közeltávolról Césarnak. Közel sem erősen, és távolról sem pontosan.
24. perc Pato cselezi ki nagyszerűen J. Zanettit, beadását menti Samuel. Aztán Boateng dobja ki balra Ibrának, Lúcio becsúsz. Bedobás.
23. perc Egy szép Pazzini, Maicon kényszerítőzés után utóbbi ad be jobbról veszedelmesen, ám Nesta a helyén: az ötösön. Aztán Álvarez lő ballal 20-ról, középről, három méternyire fölé.
20. perc A jobb oldali szöglet bántóan csúnyán találta Boatenget, aki 13 méterről, kissé jobbról jobbal kapásból lőhet is, ám fölé perdít.
19. perc Nyom az Inter, majd Samuel fojtja bele Emanuelsonba a kontrát. Szabadrúgás, de veszélytelen, majd T. Silva indítja ívesen Patót, ám Samuel szögletre ment előle a 16-oson belül.
15. perc Zanetti ment Nocerino elől a balon szögletre, amelyet ment üggyel-bajjal a César, Lúcio páros, majd Ibrahimovic cselezi ki az alapvonalat.
14. perc Motta koppan egy nagyot a középpályán Ibrán. Ápolás.
11. perc Boateng lő be jobbról keményen, Emanuelson egy csodálatosan finom mozdulattal a 16-os közepén belül lekészít Patónak, aki 13 méterről, szintén középről csúnyán eltöri jobbal a labdát.
10. perc A nem éppen colos Nagatomo lefejeli Ibrahimovicot, de a svéd visszaszerzi, majd 16 méterről balról gyengén középre lő.
A meg nem adott gól mintha megzavarta volna mindkét gárdát, rengeteg azóta a pontatlanság.
4. perc Van Bommel száll bele nyújtott lábbal hátulról Pazzinibe. A szabadot Maicon tekeri be balról, a labdát T. Motta - egyértelműen nem lesről indulva - fejeli öt méterről a bal sarokba. Nincs gól, Motta sem reklamált túlzottan.
3. perc A legendás Lúcio-szólók egyike végén Maicon ad be pontatlanul.
2. perc Samuel hátulról felrúgja Patót, vigasztalólag.
1. perc D. Milito ad egy kötényt Zambrottának, de a világbajnok megállítja egy bodicsekkel.
1. perc A Milan kezdi a mérkőzést.
A Milan keret alig 254, a vendégeké 258 millió eurót ér.
„A miénk az erősebb csapat, és ki akarjuk húzni az Intert a scudetto esélyesei közül – nem sokat kertelt a milanos Kevin-Prince Boateng. – Imádom a város hangulatát a derbit megelőzően, mindenki megőrül erre az időszakra.”
Türelem és alázat kell a derbin - véli az ellenblog.
18° Giornata: Derby Della Madonnina, avagy mit mond Milan-blogunk.

„Megvan a veszélye annak, hogy a mozgalmas napok nyomot hagytak a fejekben, de talán éppen azért futották le most ezeket a köröket, hogy a derbire minden tisztázódjon. Hozzáteszem, e tekintetben megnyugtató hatása lehet Allegri vezetőedző szerződéshosszabbításának" – mondta a Nemzeti Sportnak adott interjújában a korábban az NB I-ben is dolgozó Aldo Dolcetti, a Milan Primavera-csapatának vezetőedzője.

„Nem volt egyszerű dolga Allegrinek, miután kevés tapasztalattal állt munkába egy ilyen nagy klubnál, de kivívta mindenki elismerését. Örülök, hogy hosszabbított – nyilatkozta az interes Claudio Ranieri. – Ez a meccs mindig fontosabb a többinél, függetlenül a bajnoki helyezésektől, rengeteg érzelmet szabadít fel a játékosokban és szurkolókban egyaránt."

Ennél is érdekesebb a Milannal a Pato-ügy: mint ismert, sokáig úgy tűnt a héten, hogy a brazil támadó a PSG-be igazol, a milánóiak pedig megszerzik a Manchester Citytől Carlos Tévezt, ám végül mindkét üzlet meghiúsult. A hírek szerint a csatár is maradni akart, de Silvio Berlusconi úgy nyilatkozott, hogy ő döntött a megtartása mellett. Az Inter pedig kapva kapott az alkalmon, és jelezte, a jövő héten tárgyalóasztalhoz ülnek a Cityvel...

„A vezetőedző-váltás jót tett az Internek, Ranieri megváltoztatta a stílusukat. Jó formában vannak, és megtalálták az egyensúlyt a csapaton belül. A derbi ugyanakkor mindig feszült hangulatú, és nagy koncentrációt igényel. Nem vagyunk annyira messzire előttük a tabellán, így meg kell próbálnunk nyerni. Egy vereséggel ismét távol kerülnének a scudettótól" – fogalmazott a felvezető sajtótájékoztatón a Milan-vezér Massimilano Allegri, aki elmondta azt is, nem igaz, hogy rosszban lenne Patóval és emiatt akarták volna a dél-amerikait eladni.

A hazaiaknál hiányzik Antonio Cassano mellett Mario Yepes, Ignazio Abate, Gennaro Gattuso, Mathieu Flamini és Alberto Aquilani sérülés miatt.

Az Interben a sérüléséből felépült Wesley Sneijdert a cserék közé jelölte Claudio Ranieri vezetőedző, Diego Forlánt dettó.

Ha a Milan nyer, éllovas lesz, ha az Inter, felzárkózik a negyedik Lazio mögé egy pontra.
A pályaválasztó a második, a vendégcsapat az ötödik helyen áll a mérkőzés előtt.
A billentyűknél: B.J.
Üdvözöljük kedves olvasóinkat a Milan-Inter olasz bajnoki csúcsrangadó online élőképes közvetítésében!
AZ ÁLLÁS
1. Juventus 18 10 8 29–12 +17 38
2. Milan 18 11 4 3 37–17 +20 37
3. Udinese 18 10 5 3 26–13 +13 35
4. Lazio 18 9 6 3 26–17 +9 33
5. Internazionale 18 10 2 6 28–19 +9 32
6. Napoli 17 7 6 4 32–19 +13 27
7. Roma 17 8 3 6 23–19 +4 27
8. Genoa 18 7 3 8 22–29 –7 24
9. Chievo 18 6 5 7 14–20 –6 23
10. Cagliari 18 5 7 6 16–18 –2 22
11. Catania 17 5 7 5 20–25 –5 22
12. Parma 18 6 4 8 24–32 –8 22
13. Fiorentina 18 5 6 7 18–16 +2 21
14. Palermo 18 6 3 9 19–24 –5 21
15. Atalanta 18 6 8 4 23–23 0 20
16. Siena 18 4 6 8 19–19 0 18
17. Bologna 17 5 3 9 16–24 –8 18
18. Cesena 18 4 3 11 12–25 –13 15
19. Lecce 18 3 3 12 18–34 –16 12
20. Novara 18 2 6 10 18–35 –17 12
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik