Allegri: Jobb lett volna, ha Balotelli kussban marad

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.09.23. 12:07
null
Allegri szerint Balotellinek sokkal tudatosabban kellene viselkednie (Fotó: Reuters)
Massimiliano Allegri, az AC Milan vezetőedzője a Napoli elleni, 2–1-re elveszített vasárnapi bajnoki után elmondta, szerinte Mario Balotellinek a lefújást követően csendben be kellett volna vonulnia az öltözőbe ahelyett, hogy a a játékvezetőnél reklamál. Az olasz csatár tizenegyesét kivédő Pepe Reina a felkészültségről, a nap másik rangadóján, a Roma–Lazio derbin az első gólt szerző Federico Balzaretti pedig az öröm könnyeiről beszélt.

MILAN–NAPOLI
A remek formában lévő Napoli 2–1-re győzni tudott a harmatosan rajtoló Milan otthonában Miguel Britos és Gonzalo Higuaín találatával. A nápolyiak legutóbb Diego Maradonával a soraikban, 1986 májusában tudtak nyerni a piros-feketék vendégeként.

A mérkőzés után a milánóiak szépítő találatát szerző Mario Balotelli szóváltásba keveredett a játékvezetővel, ami Massimilano Allegri, az AC Milan vezetőedzője szerint hatalmas hiba volt.

„Nem beszéltem még Balotellivel, de az biztos, hogy ha a találkozónak vége, már jobb csendben maradni. Nem szeretem a hisztit, a lefújás után a legjobb, amit tehetsz, hogy kussban maradsz, és szépen bevonulsz az öltözőbe. Balotellinek is ezt kellett volna tennie, hiszen változtatni már úgysem tudott az eredményen. Rengeteget kell még fejlődnie ezen a téren” – mondta a találkozó utáni sajtótájékoztatón Allegri.

Balotelli a Napoli ellen, életében először hibázott tizenegyesből, eddig pályafutása során – a válogatott mérkőzéseket is számítva – összesen 26 büntetőt értékesített. Pepe Reina, a nápolyiak kapusa elmondta, külön felkészült a rivális minden játékosából a találkozó előtt.





„Ahogy mindig, most is tanulmányoztam az ellenfél tizenegyesrúgóit, és ennek meg is lett az eredménye. Ahogy Benítez mondaná, hetvenhárom százalékos teljesítményt nyújtottunk eddig a szezonban. Nagyszerűen kezdtünk, de még nagyon sok van hátra az idényből” – értékelt Reina a Sky Sport Italiának.

Alessandro Matri, a Milan nyáron igazolt csatára is pozitívan értékelte csapat játékát a vereség ellenére.

„Ha csak a mutatott játékot nézzük, az egész idényben nem játszottunk még ilyen jól. Szinte már abszurd, hogy épp egy ilyen meccsen akadt a legtöbb helyzetünk. Talán ha jobban használnánk ki a helyzeteinket, könnyebben tudnánk meccseket nyerni” – nyilatkozta csapata honlapjának Matri.

A Milan a Napolitól elszenvedett hazai vereséggel visszacsúszott az olasz bajnoki tabella 11. helyére, míg a nápolyiak csak rosszabb gólkülönbségük miatt állnak a második helyen a Roma mögött.

EMLÉKEZTETŐÜL
OLASZORSZÁG, SERIE A
4. FORDULÓ
MILAN–NAPOLI 1–2

Milánó, Giuseppe Meazza Stadion, 43 000 néző. V: Luca Banti
Milan: Abbiati – Abate (Nocerino, 69.), Zapata, Mexes, Emanuelson – Poli (Niang, 72.), N. de Jong, Muntari – Birsa (Robinho, 55.), Matri, Balotelli. Vezetőedző: Massimiliano Allegri.
Napoli: Reina – Mesto, Raúl Albiol, Britos, Zuniga – Dzemaili, Behrami – Insigne (Inler, 84.), Hamsík (Pandev, 67.), Callejón – Higuaín (Mertens, 78.). Vezetőedző: Rafael Benítez
Gólszerző: Balotelli (90.), ill. Britos (6.), Higuaín (53.)

ROMA–LAZIO
A forduló városi rangadóján a Roma 2–0-s győzelmet aratott a Lazio felett, így továbbra is hibátlan. A hazaiak első találatát szerző Federico Balzarettit hatotta meg talán a legjobban a „farkasok” sikere. Az olasz balhátvéd gyönyörű kapásgólja után sírva fakadt, de elmondása szerint ezek csak az öröm könnyei voltak.

„Nem mindennap történik ilyen. Elképesztő érzés volt, egyszerűen nem tudtam kontrollálni az érzelmeimet. Négyévente egyszer ha betalálok, erre most sikerült épp a Lazio ellen gólt szereznem. Még mindig képtelen vagyok elhinni, de nagyon boldog vagyok” – mondta Balzaretti a találkozó után az AS Roma hivatalos honlapjának.

A májusban, a Lazio elleni Olasz Kupa-döntő után sokat kritizált 15-szörös olasz válogatott játékos elmondta, nem érintette rosszul, hogy annyit bírálták a drukkerek korábban.

„A kritika része a futballnak, ez nem újdonság. A teljesítményemre nem hatnak a negatív értékelések, de arról biztosíthatok mindenkit, hogy ha rosszul játszom, akkor borzalmasan érzem magam” – tette hozzá Balzaretti.

Vladimir Petkovic, a Lazio vezetőedzője a vereség ellenére nem volt elkeseredve. A jugoszláviai születésű szakvezető szerint csapata jól játszott, így nem érdemelt vereséget.

„Tetszett, ahogy a csapat futballozott, egyáltalán nem vagyok csalódott. Az első félidőben végig mi birtokoltuk többet a labdát, és több gólszerzési lehetőségünk is akadt. Egyértelmű volt, hogy az nyeri a találkozót, aki előbb tud betalálni, szerencsétlenségünkre ez most a Roma volt” – értékelt a mérkőzés után Sky Sport Italiának Petkovic.

A veretlen Roma kétgólos sikerével átvette a vezetést a bajnokságban, míg a Lazio visszacsúszott a nyolcadik helyre.

EMLÉKEZTETŐÜL
OLASZORSZÁG, SERIE A
4. FORDULÓ
ROMA–LAZIO 2–0

Róma, Stadio Olimpico. V: Gianluca Rocchi
ROMA: De Sanctis – Maicon, Benatia, Leandro Castán, Balzaretti – Pjanic (Taddei, 85.), De Rossi, Strootman – Florenzi (Ljajics, 52.), Totti (Borriello, 92.), Gervinho. Vezetőedző: Rudi Garcia
LAZIO: Marchetti – Cavanda (Floccari, 72.), Ciani, Cana (Dias, 78.), Konko – Ledesma – Candreva, Á. González, Hernanes (Ederson, 78.), Lulic – Klose. Vezetőedző: Vladimir Petkovic
Gólszerző: Balzaretti (63.), Ljajics (94. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik