A Lazio edzője tíz meccsre eltiltaná Tottit

Vágólapra másolva!
2010.04.19. 15:00
null
Totti kézjele nem nyerte el a Lazio szurkolóinak tetszését (Fotó: Action Images)
Címkék
A Lazio és a Roma tegnapi derbije után a két együttes szurkolói összecsaptak az utcákon, és Edoardo Reja, az égszínkékek vezetőedzője úgy véli, Francesco Totti lefújás utáni mutogatása is hozzájárult a történtekhez, ezért tíz meccsről eltiltaná a „farkasok” csapatkapitányát. A listavezető játékosa bocsánatot kért a drukkerektől.

Mint beszámoltunk róla, tíz szurkolót előállítottak, ugyanennyien pedig megsérültek – közülük egy súlyosan – abban az összecsapásban, amely a vasárnap esti Lazio–Roma (1–2) olasz futballbajnoki után tört ki az Olimpiai Stadion környékén.

DE ROSSI NEM BÁNJA, HOGY LECSERÉLTÉK
Daniele De Rossi, a Roma futballistája nem volt csalódott amiatt, hogy lecserélték a szünetben, mivel úgy véli, rosszul játszott, és a csapat győzelme a legfontosabb.

„Ranieri tudta, hogy rosszul játszottam, és hogy nem kellene játszanom a második félidőben. Nem zavar, hogy lecseréltek, mivel el is veszíthettük volna a meccset, az pedig a bajnoki címbe került volna. Még mindig az Inter az esélyes, de mindent megteszünk a végső sikerért" – mondta De Rossi.

Mindkét csapat szurkolói részt vettek a rendbontásban, verekedtek, megtámadták a rendőröket, sőt egy arra elhaladó család autóját is felgyújtották. A tűzoltók az utolsó pillanatokban mentették ki a járműből az édesanyát és két kiskorú gyermekét. Az autó teljesen kiégett.

A mérkőzés már paprikás hangulatban kezdődött, és úgy is fejeződött be. A meccs elején a két tábor petárdákat dobált egymás felé, a lefújás után pedig a játékosok csaptak össze a gyepen.

Edoardo Reja, a Lazio vezetőedzője szerint Francesco Totti a lefújást követő sportszerűtlen viselkedése is hozzájárult a történtekhez, és keményen megbüntetné a játékost. A csapatkapitány hüvelykujját lefelé mutatva ünnepelt a kiesés ellen küzdő ellenfél szurkolói előtt.

„Sajnálatos, hogy így ért véget a mérkőzés. Tottinak nem kellett volna mutogatnia, mivel ez olaj volt a tűzre. Nem volt sportszerű. Volt egy kis lökdösődés, de semmi egyéb nem történt az öltözőfolyosón. Úgy gondolom, Tottit tíz mérkőzésről el kellene tiltani. Úgy éreztem, hogy ezen az estén minden ellenünk van, s az eredmény nem tükrözi, milyen jó teljesítményt nyújtottunk" – mondta Reja.

Totti bocsánatot kért a találkozó után tettéért, s úgy nyilatkozott, hogy Roberto Baroniónak, a Lazio játékosának szánta a jelet, aki hasonlóan cselekedett a két együttes korábbi összecsapása után ebben a szezonban.

„Sajnálom, ha valakit megbántottam az ünneplésemmel. Hagytam, hogy magával ragadjon a szenvedély, de senkit sem akartam megsérteni. A Lazio elleni derbi mindig ilyen, ezt mindenki tudja Rómában. Nem először fordul elő, hogy az ünneplő együttes kifigurázza a másikat, ezért is ilyen a légköre ezeknek a bajnokiknak" – mondta Totti.

TOTTI MUTOGATÁSA ÉS A JÁTÉKOSOK BALHÉJA

 A HÁROM ÉLCSAPAT TOVÁBBI MENETRENDJE
  35. 36. 37. 38.
AS Roma Sampdoria (o) Parma (i) Cagliari (o) Chievo (i)
Internazionale Atalanta (o) Lazio (i) Chievo (o) Siena (i)
AC Milan Palermo (i) Fiorentina (o) Genoa (i) Juventus (o)
A BAJNOKSÁG ÁLLÁSA
 
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2009/,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik