A Bologna megfogta a címvédő Intert a rajton

Vágólapra másolva!
2010.08.30. 22:49
null
Makacsul őrizte az ikszet a Bologna, mint ahogy ezt Sneijder is megtapasztalhatta (Fotó: Reuters)
Beragadt a Serie A rajtján a Juventus és az AS Roma után a címvédő Internazionale is: a milánói kék-feketék egy gyenge és egy jobb félidő után csak 0–0-t értek el Bologna otthonában. A mérkőzés hőse a hazaiak válogatott szintű teljesítményt nyújtó kapusa, Emiliano Viviano volt.

Az első félidőről elég, ha annyit mondunk: felejthető volt. Főleg az Inter-drukkereknek, mivel a címvédő sok hibával és körülményesen játszott, legközelebb a gólszerzéshez egy centikkel elzúgó Sneijder-szabadrúgással és egy mellé szálló Macdonald Mariga-lövéssel jutott. A Bologna játékát nem érhette kritika, a házigazdák Giménez révén több veszélyes szituációt is kialakítottak, más kérdés, hogy nem tudták egyiket sem gólra váltani.

Az Inter a második félidőt láthatóan nagyobb intenzitással kezdte, Diego Milito középre tartó, lapos lövésével kezdett, majd látványos támadásokkal növelte a nyomást, de Viviano és a Bologna hátsó alakzata nem volt hajlandó megadni magát.

A Bologna kapusa a 73. percben csodálatos mozdulattal mentette Sneijder szabadrúgását, majd amikor pedig már többé-kevésbé mindenki tehetetlen volt, a kapufa is besegített. Egy perccel később ugyanis Coutinho adott középre jobbról, Samuel Eto'o berobbant, lövése (Viviano fejét is érintve) a lécről jött ki.

A milánóiak támadtak és támadtak, de Eto'o elpepecselt egy helyzetet, Esteban Cambiasso bombája pedig messze léc fölött ment el.

A végére Rafa Benítez lehozta a gyengén játszó Militót, beküldve a fiatal Biabianyt – sokkal többet nem tehetett már a sikerért, mert Dejan Sztankovicson kívül csak védekező játékosok ültek a kispadon. A 87. percben Chivu éles bal oldali beadásáról maradt le Cambiasso, egy perccel később Sneijder löketét védte Viviano, a pálya kis híján felborult, de az eredményjelzőn a 0–0 (no meg a Bologna) viszont makacsul tartotta magát.

A hatperces hosszabbításra maradt még egy Inter-esély, miután Javier Zanetti kiharcolt egy szabadrúgást. Sneijder állt a labda mögé, labdája megpattant a blokkon és elkerülte a kaput. A holland rohant szögletet rúgni, de ebből már semmi nem lett – a Bologna kivédekezte a mérkőzést, ezzel pontot szerzett a címvédőtől. Mindenesetre a Leccét kiütő (4–0) AC Milan drukkereinek örömére a riválisok közül beragadt az Inter, a Juve és a Roma is – folytatás a válogatott meccsek után.

Az eredmény statisztikai szempontból mondhatni papírforma: az Internazionale sorozatban negyedszer kezdi döntetlennel a Serie A szezonját. A játék pedig... Nos, Rafa Benítez Intere másodszor nem rúgott gólt egymás után, az ötlettelen játékon pedig van még mit javítani a következő fordulókra.

 SERIE A
1. FORDULÓ
Bologna–Internazionale 0–0
A FORDULÓ TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI:
Udinese–Genoa 0–1
Roma–Cesena 0–0
Bari–Juventus 1–0
Parma–Brescia 2–0
Chievo–Catania 2–1
Fiorentina–Napoli 1–1
Sampdoria–Lazio 2–0
Milan–Lecce 4–0
Palermo–Cagliari 0–0
xml_url=http://tudositas.nso.hu/tablebox.php?t=lab,sa,2010/01,,f&xml|
nso_dms_cikkbe
nso_dms_cikkbe Ez a blokk a cikkszerkesztőben nem tud megjelenni, de a front-enden látszani fog ebben a pozícióban
mceBlockPasteEnd

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik