Milan: egy játékos visszamehet a Barcához, hármat eladnának

P. K.P. K.
Vágólapra másolva!
2023.02.22. 15:13
null
Az idényben 20 tétmeccsen három gólt szerző Ante Rebicet (balra) eladná a Milan, Zlatan ibrahimovic (11) pedig a szerződése lejártával távozhat a nyáron (Fotó: AFP, archív)
A La Gazzetta dello Sport értesülései szerint az olasz bajnok AC Milannál eldőlt, hogy az FC Barcelonától tavaly kölcsönkapott Sergino Destnek a nyáron vissza kell térne a katalánokhoz, három élő szerződéssel rendelkező futballistát pedig eladnának a milánóiak.

 

 

A La Gazzetta dello Sport szerint az AC Milan a nyáron csökkenteni szeretné a játékosok bérköltségeit, annak érdekében, hogy többet költhessen új labdarúgók szerződtetésére. A tervek szerint legalább négy futballistától válnának meg, akiknek a fizetésén 15 millió eurót takarítanának meg a nyáron.

Az már biztosra vehető, hogy a Milan nem él az amerikai-holland Sergino Dest kölcsönszerződésében szereplő 20 millió eurós kivásárlási opcióval. A 22 éves védőnek így a nyáron vissza kell térnie a Barcelonához, ami nem meglepő, azok után, hogy szeptemberi érkezése óta mindössze nyolc bajnokin lépett pályára az olasz bajnoknál. Ugyancsak nem prioritás a Milan számára a Wolfsburgtól kölcsönvett, 12 millió eurós, belga Aster Vranckx megtartása, a 20 esztendős középpályás hét bajnokin csak 70 percet játszott a Serie A-ban.

Az említett kölcsönjátékosok elengedése mellett a horvát Ante Rebic, a szenegáli válogatott Fodé Ballo-Touré és a francia-algériai Yacine Adli eladásával teremtene további forrásokat a Milan a nyári átigazolásokhoz – említett játékosok teljesítményével nem elégedettek a klubnál a cikk szerint.

Továbbá lejár a megállapodása a 41 éves svéd Zlatan Ibrahimovicnak, akinek egyelőre bizonytalan a jövője, és távozhat két kapus, az ugyancsak lejáró szerződésű román Ciprian Tatarusanu és Antonio Mirante is, a helyükre Marco Sportiello érkezhet az Atalantától.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik