Serie A: visszavonulni készül a köddé váló Juve-játékos

Vágólapra másolva!
2021.11.03. 13:22
null
Mohamed Ihattaren a PSV szerelésében (Fotó: AFP, 2019)
Mint korábban megírtuk, a Serie A-ban szereplő Juventus Sampdoriának kikölcsönzött fiatal tehetsége, Mohamed Ihattaren október 12-e óta nem jelentkezett edzésre csapatánál, és családi okokra hivatkozva a két klub számára ismeretlen helyen, feltehetően Hollandiában tartózkodik. A Calciomercato legújabb értesülései szerint szomorú magyarázata van az esetnek: Ihattaren súlyos depresszióval küzd édesapja halála óta, és a visszavonulást fontolgatja.

 

Mohamed Ihattaren a PSV nevelése, és korosztálya legnagyobb ígéretei közé sorolták. A holland mellett marokkói állampolgársággal is rendelkező fiatal tehetség 2019-ben, mindössze 16 évesen mutatkozott be a PSV-ben. Eindhoveni színekben 74 mérkőzésen lépett pályára, ezen fellépésein összesen 10 gólt és 11 gólpasszt jegyzett.

Jó teljesítményére felfigyelt a Juventus is, és idén júliusban ötmillió fontért átigazolta a holland csodagyereket, majd még aznap kölcsönadta a Sampdoriának, hogy rendszeres játéklehetőséghez jusson.

Azonban a kívülről meseszerűnek látszó történet nem várt fordulatot vett: a 19 éves játékos a Football Italia információi alapján öt kilogramm túlsúllyal érkezett meg új csapatához, amelyben még be sem mutatkozott, és október 12-e óta – családi okokra hivatkozva – Hollandiában tartózkodik. Azonban több forrásból megerősített hír, hogy a játékost mostanában nem látták családja utrechti otthonának környékén.

A Calciomercato értesülései szerint szomorú magyarázata van a nagy sajtófigyelmet kiváltó esetnek. A fiatal futballista édesapja 2019-ben elhunyt, és elvesztése óta Ihattaren erős depresszióval küzd, betegsége miatt már a visszavonulását fontolgatja. Klubjai még nem foglaltak állást az ügyben, de várhatóan hamarosan nyilatkoznak Ihattaren jövőjéről.

Nem ő az egyetlen futballista, aki nem tudta feldolgozni édesapja elvesztését. A 2000-es évek elején az Inter világklasszisának, Adrianónak a karrierjét is tönkretette apja elvesztése. A brazil támadó a depresszióját alkoholba próbálta fojtani, és néhány év alatt teljesen tönkretette magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik