Milan: „Donnarumma nem áruló, Raioláéknak van igazuk”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.30. 10:20
A nemrég a francia Nantes labdarúgócsapatának vezetőedzőjévé kinevezett Claudio Ranieri is kifejtette véleményét az AC Milan és kapusa, a 18 esztendős Gianluigi Donnarumma között kialakuló balhé kapcsán.

Mint ismert, Donnarumma ügynöke, Mino Raiola arról tájékoztatta a Milan vezetőségét, hogy a játékos nem kívánja meghosszabbítani 2018 nyarán lejáró szerződését.nem kívánja meghosszabbítani 2018 nyarán lejáró szerződését.

A bejelentést óriási felháborodás követte – sokak szerint Gianluigi Donnarumma áruló, a piros-feketék első számú szurkolótábora, a Curva Sud pedig azon a véleményen volt, Raiola és az ügyeskedése áll az egész mögött. Donnarumma döntését mindenesetre nehezen fogadták el, a fiatal olasz kapust az U21-es Európa-bajnokságon a drukkerek játékpénzzel dobálták meg.

A balhéval kapcsolatban most Claudio Ranieri vezetőedző is megszólalt: a szakember elárulta, teljes mértékig megérti Raioláékat.

„Donnarumma áruló lenne? Nevetséges, hogy erről beszélnek! – mondta el a véleményét a Leicester Cityvel a Premier League 2015–2016-os szezonjában bajnoki címet szerző tréner. – Én Mino Raiola és Donnarumma álláspontjával értek egyet. Az egész cirkuszt az okozza, hogy a kapus csak akkor hosszabbítana a Milannal, ha hisz az új vezetőség által felvázolt tervekben. Raiola korábban el is mondta: »Egy Donnarummához hasonló tehetség nagyszerű csapatot érdemel.« Kérdem én, az AC Milan van azon a szinten, hogy Európa öt-hat legjobb együttese között emlegessük?”

„Nem a pénzről van szó, az nem számít, hisz a piros-feketék vezetőségének ajánlata ebből a szempontból megfelelő. Ez az egész az ambíciókról, a szakmai fejlődésről és a professzionális útvonalról szól. Ha Donnarumma a Real Madridhoz igazolna, valószínű, hogy a következő két-három évben több Bajnokok Ligáját nyerne, nem igaz? Teljesen normális, hogy ennek fényében kétségei támadtak, őt most mégis azzal vádolják, hogy egy áruló.”

Olasz sajtóértesülések szerint Donnarumma egyébként hétfőn személyesen találkozik a Milan vezetőségével, hogy újratárgyalják a játékos esetleges szerződéshosszabbítását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik