Milan: Donnarumma nem hosszabbítja meg a szerződését

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.15. 18:40
null
Gianluigi Donnarummára valószínűleg nem mosolyognak majd vissza a Milan-szurkolók (Fotó: AFP)
Gianluigi Donnarumma, a Milan labdarúgócsapatának 18 éves kapusa nem kívánja meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését a piros-feketékkel.


Marco Fassone, a Milan ügyvezetője csütörtökön tárgyalt Gianluigi Donnarumma szerződéséről a kapus ügynökével, Mino Raiolával, majd ennek eredményéről sajtótájékoztatón számolt be.

„Raiola arról tájékoztatott, hogy Donnarumma végleges döntést hozott arról, hogy nem hosszabbítja meg a szerződését a Milannal – mondta Fassone az újságíróknak. – Ez végleges döntés, amelyet a játékos hozott meg. Szeretnék mindenkit emlékeztetni, hogy tíz nappal ezelőtt Mirabelli igazgató úr jelentős ajánlatot tett a játékosnak, még annál is előnyösebbet, mint amilyenről a különböző lapok írtak. A játékos ezt kiértékelte, nemcsak az anyagi, hanem a technikai és sportszakmai szempontokat is figyelembe véve, majd arról tájékoztatott minket, hogy nem akarja meghosszabbítani a szerződését, így az ő ideje a Milannál 2018. június 30-án lejár.”

Donnarumma 16 évesen mutatkozott be a Milan felnőttcsapatában, és napjaink egyik, ha nem a legtehetségesebb kapusának tartják. Nem csoda, hogy több európai élklubbal (Real Madrid, PSG) is szóba hozták, valószínűleg ez is közrejátszhatott a döntésében.

„Meglepődtünk, mivel nagyon bíztunk benne, hogy hosszú éveken át ő lesz a Milan kapusa, aki köré a jövő csapatát építhetjük – folytatta Fassone. – Hisszük, hogy megtettünk minden tőlünk telhetőt. Természetesen rossz szájízünk van a történtek miatt, de most már előre kell néznünk, a Milannak előre kell néznie.”

A Milan által kínált új szerződés a hírek szerint évi 4.5 millió eurós fizetést garantált volna a fiatal kapusnak, erre jöttek volna rá a bónuszok. Raiola azonban egy záradékot szeretett volna a megállapodásba iktatni, amelynek értelmében Donnarummát mindössze 10 millió euróért meg lehetett volna venni, ha a Milan nem jut be a Bajnokok Ligájába.

A Real Madrid és a PSG a hírek szerint évi 6 millió eurós fizetéssel csábítja Donnarummát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik