Olaszország: kizárták a megfenyegetett harmadosztályú klubot

Vágólapra másolva!
2014.01.29. 12:43
Az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) kizárta a harmadosztályú bajnokságból a Nocerinát, amelynek félbeszakadt az egyik novemberi mérkőzése a szurkolók fenyegetései miatt.

 

A Salernitana–Nocerina találkozót a bíró a 21. percben lefújta. A meccs eleve félórás késéssel kezdődött, miután a vendégek csaknem kétszáz szurkolója megakadályozta, hogy a csapat játékosai elhagyják a helyi szállodát, és busszal a salernói stadionba menjenek. A kezdés után a Nocerina futballistái közül hárman azonnal cserét kértek, további öt társuk pedig egymás után jelentett sérülést, mindez a találkozó idő előtti befejezéséhez vezetett.

A játékosok azért nem akartak a pályán maradni, mivel az ultrák azzal fenyegették meg őket, hogy „ha játszanak, halottak”. A Nocerina kemény magja pedig amiatt akarta megakadályozni a mérkőzést, mert biztonsági okokból nem engedték be őket a találkozóra.

A Nocerinának az alsóbb osztályba minősítés mellett 10 ezer eurót kell fizetnie, míg a klubelnököt, az ügyvezetőt, a csapatorvost, a vezető- és másodedzőt három és fél évre eltiltották a sportügyektől, öt játékos pedig egy évig nem léphet pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik