Milan: Pazzinit megműtötték; az ultrák Allegri mellett

Vágólapra másolva!
2013.05.23. 14:37
A Milan labdarúgócsapatának 28 éves csatára, Giampaolo Pazzini térdműtéten esett át, és legalább négy hónapos kihagyás vár rá. Eközben a klub legbefolyásosabb szurkolócsoportja közleményben állt ki Massimiliano Allegri vezetőedző mellett.

A tavaly nyáron az Internazionalétól igazolt Pazzini régóta bajlódik térdproblémáival, és a szezon végén úgy döntött, kés alá fekszik. A szezonban 30 bajnokin 15 gólt szerző csatárt Belgiumban műtötte meg a térdspecialista Marc Martens professzor. A klub közleménye szerint Pazzinire 4-6 hónap kényszerpihenő vár.

Még nem tudni, hogy visszatérése után melyik edzőnél kell beverekednie magát a csapatba, Massimiliano Allegri pozíciója ugyanis továbbra is bizonytalan. A Curva Sud nevű ultracsoport mindenesetre azt szeretné, ha a 45 éves szakember maradna kedvenc csapatuk élén, Silvio Berlusconi klubelnök viszont állítólag nem tart igényt Allegri további szolgálataira. A szurkolók szerint Allegri nagyszerű munkát végzett azzal, hogy az idényt pocsékul kezdő fiatal csapatával végül a harmadik helyen végzett a Serie A-ban, azt pedig végképp ellenzik, hogy egy rutintalan tréner, mint például a Milannal szóba hozott Clarence Seedorf – akinek még nincs edzői tapasztalata – kerüljön a helyére.

„Megértjük, hogy aki a pénzt adja, az szabadon dönthet az edző sorsáról személyes okokból is – áll a Curva Sud által kiadott közleményben. – De ha ez tényleg egy terv része, akkor legalább egy tapasztalt edző kezébe kellene adni a csapat irányítását. Nem olyan valakiébe, mint Seedorf vagy bárki más, akinek nulla edzői tapasztalata van, és egy hónappal az előtt ülne le egy fiatal gárda kispadjára, hogy az lejátszaná első hivatalos mérkőzését, amely egy olyan fontos megméretés, mint a Bajnokok Ligája-selejtező.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik