Kaká sorsa Ancelottitól független, Gourcuffé már kevésbé

Vágólapra másolva!
2009.05.22. 13:43
Csütörtök este a Milan vezetői bejelentették, hogy hétfőn elárulják, mi lesz a sorsa Carlo Ancelotti vezetőedzőnek, akit az utóbbi időben már szinte a Chelsea kispadjára „ültetett” az olasz és az angol sajtó. Erre reagálva a lombard együttes aranylabdás támadója, Kaká közölte: ő bizony nem megy el a klubtól, még akkor sem, ha Ancelotti mégis távozik.
Kaká és Ancelotti: nincs közöttük szerződés
Fotó: Action Images
Kaká és Ancelotti: nincs közöttük szerződés
Kaká és Ancelotti: nincs közöttük szerződés
Fotó: Action Images
Kaká és Ancelotti: nincs közöttük szerződés

„Remélem, hogy hétfőn lesz mit mondanunk, mert az azt jelentené, hogy kiharcoltuk az automatikus BL-indulást jelentő helyezést” – mondta Adriano Galliani, a Milan ügyvezetője még csütörtökön.

Carlo Ancelottinak 2010-ig él a szerződése a piros-feketéknél. Az olasz szakembert már tavaly is szerette volna elcsábítani a Chelsea, ám a milánói klub akkor visszautasította az angolok ajánlatát.

Ha, mint valószínű, Galliani hétfőn azzal áll majd a sajtó elé, hogy a tréner távozik, a lombard klub szurkolóinak akkor snem kell aggódniuk: a 2007-es év aranylabdása nem megy el a csapattól.

„Nekem nem Ancelottival van szerződésem 2013-ig, hanem a Milannal. Sok minden megtörténhet persze a jövőben, de jelenleg nehezen tudom elképzelni magam Milánótól távol” – mondta a brazil klasszis.

Persze nem Kaká az egyetlen, akinek jövőbeli szerepvállalása előtérbe került. A francia Yoann Gourcuff most éppen ugyan nem a Milannál játszik, ám papíron az olaszok futballistája.

Itáliai lapértesülések szerint a Bordeaux-nál kölcsönben szereplő Yoann Gourcuff csak akkor tér vissza a milánóiakhoz, ha Carlo Ancelotti edző távozik onnan.

A girondi együttesnek opciós joga van a szintén francia középpályás megvételére, aki körülbelül 17 millió euró ellenében szerződhet végleg a Ligue 1 listavezetőjéhez.

„Én személy szerint szeretném, ha ő visszatérne, hiszen nagyszerű játékossá vált a Bordeaux színeiben. A Girondins-nek május 31-ig jeleznie kell, hogy mi a szándéka Yoann-nal. Ha ez nem történik meg, akkor Gourcuff június 1-től a miénk” – fogalmazott Galliani, aki hangsúlyozta, az ismeretlenség homályából három éve kiragadott középpályásból valódi csillag válhat a Milannál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik