Galliani szerint Gourcuffnek igenis van jövője a piros-feketéknél

Vágólapra másolva!
2009.01.13. 18:10
Adriano Galliani szerint Yoann Gourcuff még fontos szerepet tölthet be a Milannál. A jelenleg a Bordeaux-ban kölcsönjátékosként szereplő középpályást a francia klub 13 millió fontért végleg megveheti, ha viszont nem teszi, akkor a nyáron visszatér a piros-feketékhez, és ott is marad a következő idényben.
Galliani tárt karokkal várja vissza Gourcufföt (jobbra)
Fotó: Action Images
Galliani tárt karokkal várja vissza Gourcufföt (jobbra)
Galliani tárt karokkal várja vissza Gourcufföt (jobbra)
Fotó: Action Images
Galliani tárt karokkal várja vissza Gourcufföt (jobbra)

Gourcuff 2006-ban érkezett a Milanhoz a Rennes csapatától, és már akkor Zinedine Zidane-hoz hasonlították hasonló testfelépítése és játékstílusa miatt. Az olasz csapatban azonban nem tudott állandó kezdőhelyet kiharcolni magának – 36 találkozón lépett pályára, többnyire csereként –, ezért tavaly nyáron kölcsönadták a Bordeaux-nak.

Itt rendszeres játéklehetőséghez jut, amit remek játékkal hálál meg (19 meccsen 4 gólt és hét gólpasszt jegyzett), vezetésével jelenleg a második helyen áll a Girondins a francia bajnokságban. Nem csoda, hogy sokan visszavárják őt Milánóba, így Adriano Galliani klubelnök is.

„Yoann vagy a Bordeaux-ban vagy a Milanban játszik a következő szezonban, nem máshol – nyilatkozta határozottan Galliani a L’Équipe-nek. – Mindig is számítottunk rá, és reméljük, hogy játszik még nálunk.”

„Ha a Bordeaux nem fizeti ki érte a 13 millió fontos vételárat, akkor a nyáron visszatér hozzánk, és még egyszer nem adjuk őt kölcsön. Tény, nem sok lehetőséghez jutott 2006 és 2008 között, de ez azért volt, mert nagyon erős vetélytársai voltak a középpályán Gennaro Gattuso, Massimo Ambrosini, Andrea Pirlo, Clarence Seedorf és Kaká személyében.”

Nos, az említett játékosok még mindig a Milant erősítik, ráadásul a vezetőedző is a régi (Carlo Ancelotti), így nem biztos, hogy sokkal többet játszana a 22 éves francia válogatott, mint karrierje első milánói szakaszában. Galliani szerint azonban igenis van jövője a klubnál.

„Gourcuff kiváló játékos, ezt megmutatta a Bordeaux-ban és a francia válogatottban is. Lesz helye a Milanban” – zárta mondandóját az elnök.

A középpályás egyébként az elmúlt hétvégén a PSG-nek lőtt remek góljával bizonyította be legutóbb, hogy van némi érzéke ehhez a sporthoz.

GOURCUFF ZSENIÁLIS GÓLJA A PSG ELLEN (Bordeaux–PSG 4–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik