Alessandro Nesta: „Még nem fogom befejezni a pályafutásomat”

Vágólapra másolva!
2009.01.05. 12:56
Alessandro Nesta, az AC Milan 32 éves labdarúgója január közepén visszatér Olaszországba, és megkezdi felkészülését hosszan tartó sérülése után. A világbajnok középhátvéd pályafutása is veszélybe került a hátproblémái miatt, ő azonban állítja: visszatér még a pályára, s esze ágában sincs felhagyni az aktív játékkal.
Nesta (jobbra): közel a visszatérés
Fotó: Imago (archív)
Nesta (jobbra): közel a visszatérés
Nesta (jobbra): közel a visszatérés
Fotó: Imago (archív)
Nesta (jobbra): közel a visszatérés

Szavazás

Ki nyeri a 2008-2009-es olasz bajnokságot?

Szavazatok száma: 25184

Inter
62 % (15600)
Milan
38 % (9584)
„Január 14-én térek vissza Olaszországba, egy nappal később pedig már meg is kezdem a fizikai felkészülést” – mondta Nesta az Il Giornale című olasz lapnak, majd az újságírók munkájáról ejtett néhány (keresetlen) szót.

„Pontosan tudom, hogy mi történik odahaza. Tartom a kapcsolatot az otthoniakkal, és tisztában vagyok vele, hogy mit írnak az újságok. Tudom, hogy önöknek mindig a legrosszabbat kell előrevetíteniük, s arról kell cikkezniük, hogy fizikailag már sosem leszek a régi. De keményen dolgozom, és készen állok arra, hogy visszatérjek” – tette hozzá az olasz védő.

A nyár óta hátfájdalmakkal küzdő világbajnok játékos a Milan szakmai stábjával egyeztetve utazott Miamiba, hogy rendbe hozzák a sérülését. Problémái olyannyira zavarták, hogy az is felvetődöttt: lezárja a karrierjét – legalábbis a média szerint.

„Még nem fogom befejezni a pályafutásomat” – zárta gondolatait Nesta.

A középhátvéd most nagyon elszánt a visszatérésével kapcsolatban, de lehet, hogy a klub már nem számol a szereplésével. Az AC Milan ugyanis a hírek szerint 8 millió font körüli ajánlatot tett a Liverpool dán válogatott játékosáért, Daniel Aggerért.

Persze az idényben rengeteg tétmeccset játszó klubnak egy jó Nestára és Aggerre is szüksége lehet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik