Spalletti: A Lazio legyőzése csak a kezdet, a java most következik

Vágólapra másolva!
2008.11.17. 15:20
A Roma vasárnap Júlio Baptista góljával legyőzte a városi derbin a Laziót, és ezzel szeptember 28. óta először szerzett három pontot a bajnokságban. Luciano Spalletti, a Roma vezetőedzője a brazil támadó gólját egyenesen a szezon legfontosabb találatának nevezte, és elmondta, a városi derbi után megkezdődik csapata felzárkózása.
Júlio Baptista (hátul) volt a hős
Fotó: Reuters
Júlio Baptista (hátul) volt a hős
Júlio Baptista (hátul) volt a hős
Fotó: Reuters
Júlio Baptista (hátul) volt a hős

„Ez a győzelem csak a kezdet, mert a városi derbin elért siker újra önbizalmat adhat játékosaimnak: elhihetik, hogy képesek nyerni” – lelkendezett a Roma 1–0-s diadalával záruló mérkőzést követően Luciano Spalletti, a „farkasok” mestere.

A 49 éves szakember számára több szempontból is kulcsfontosságú volt a Lazio felülmúlása. Spallettinek a vasárnapi volt a 100. győzelme Francesco Tottiékkal azóta, hogy 2005-ben átvette a Roma irányítását, másrészt egy ideig most biztosan nem kell tartania attól, hogy meneszteni fogják, hiszen a helyi rivális ellen megszerzett három pont mindig „duplán” számít az Örök Városban.

A meccs kulcsembere Júlio Baptista volt, aki eldöntötte a három pont sorsát. Spalletti a szezon legfontosabb góljának nevezte a brazil támadó találatát.

„Baptista fejese sokkal többet jelentett egy egyszerű gólnál, az egész eddigi szezon legjelentősebb megmozdulása volt, a csapat és a játékos szempontjából is” – fogalmazott a tréner.

A vezetőedző elmondta, hogy Baptistát egyre többen bírálták eddigi teljesítménye miatt, hiszen a brazil válogatott labdarúgó a nyári érkezése óta csak egy gólt szerzett bajnokin a Roma színeiben, de ezzel a találattal ő is visszanyerheti az önbizalmát, és bebizonyíthatja, hogy érdemes volt 9 millió euróért szerződtetni a Real Madridtól.

A brazil egyébként a nagy rangadók specialistájának tekinthető, ugyanis tavaly például a Real Madrid az ő góljával verte meg 1–0-ra idegenben a Barcelonát. A szezon végén aztán a „királyi gárda” megnyerte a bajnokságot.

A Romának ez aligha fog sikerülni, hiszen jelenleg 11 pontjával csak a 17. az olasz élvonalban, de az biztos, hogy a Lazio elleni siker nagyon sokat jelenthet a folytatásban.

JULIO BAPTISTA DÖNTÖTTE EL A RÓMAI DERBIT

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik