Spalletti szerint pszichológiai okai vannak csapata rossz szereplésének

Vágólapra másolva!
2008.11.03. 19:33
Nem sok jóval halmozza el szurkolóit manapság az AS Roma csapata. A farkasok pocsékul szerepelnek az idei bajnokságban, és egyelőre a csapatkapitány, Francesco Totti visszatérése sem javított a rómaiak szereplésén. A rómaiak vezetőedzője, Luciano Spalletti szerint pszichológiai okokra vezethető vissza a rossz szereplés.
Spalletti rámutatott a vereségek okaira
Fotó: Reuters
Spalletti rámutatott a vereségek okaira
Spalletti rámutatott a vereségek okaira
Fotó: Reuters
Spalletti rámutatott a vereségek okaira

Az AS Roma a hétvégén a Juventus elleni mérkőzésen hatodik vereségét szenvedte el a Serie A 2008–2009-es kiírásában, és ezzel visszacsúszott a tabellán a 17. pozícióba, mindössze egy ponttal megelőzve a már kiesőzónában található Chievót.

Luciano Spalletti vezetőedző szerint a csapatot a legutóbbi mérkőzéseken már pszichológiai gátak gyötörték, és ezért nem tudtak jó eredményeket elérni.

„Ha félelem van a csapatban, az a legrosszabb dolog, ami történhet – mondta Spalletti. – Erősnek kell lennünk, mert egyszerű szituációkat kell megoldanunk, amik bonyolultnak tűnnek, és bonyolultakat, amik elsőre könnyűnek látszanak” – merült el a csapat lelki rejtelmeiben a korábbi Sampdoria és Udinese edző.

Spalletti szerint a fő nehézség az, hogy a rossz eredmények ellenére azt kell erősíteni a játékosaiban, hogy az elmúlt mérkőzéseken is fejlődtek, vagyis van értéke az elvégzett munkának. A tréner szerint az idegenbeli mérkőzéseken hatványozottan érvényesülnek a lelki tényezők.

„Torinóban jók voltunk, amíg nem kaptunk gólt. Aztán a második félidőben több problémával is szembeütköztünk, amitől összeestünk” – magyarázta a 2–0-s vereséget a 49 éves tréner.

Kedden a farkasok a Chelsea ellen javíthatnak a Bajnokok Ligájában, az első fordulóban a Clujtól elszenvedett vereség miatt az olaszoknak nagyon nagy szükségük van a pontokra, ha meg akarják őrizni továbbjutási esélyeiket. „A Chelsea elleni meccs mindenekelőtt van. Muszáj jó eredményt elérnünk” – fogalmazott Spalletti, aki szerint a „kékek” elleni mérkőzés pályafutása szempontjából is különösen kényes, de volt már ilyen pályafutása során.

Spalletti tudja, erősen inog alatta a kispad, de bízik a jobb folytatásban. „Karrierem során voltam már hasonló helyzetben Velencében, Udinében és Anconában is. Ahhoz, hogy a Roma edzője legyél, szükséges némi tapasztalattal…”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik