Maldini döntött: az idény végén szögre akasztja a stoplist

Vágólapra másolva!
2008.10.19. 13:06
Paolo Maldinit ebben a szezonban láthatjuk utoljára futballozni. A Milan 40 éves védője a Corriere Dello Sportnak adott interjúban elmondta, száz százalék, hogy nem gondolja meg magát, és játékosként ez lesz az utolsó idénye.
Maldini jövő tavasszal végleg lesétál a pályáról
Fotó: Action Images
Maldini jövő tavasszal végleg lesétál a pályáról
Maldini jövő tavasszal végleg lesétál a pályáról
Fotó: Action Images
Maldini jövő tavasszal végleg lesétál a pályáról
Az utóbbi években futballberkekben rendre felvetődött a kérdés: vajon meddig folytatja még pályafutását Paolo Maldini? Nos, az érintett most egyértelmű választ adott: 2009 tavaszán befejezi az aktív játékot.

„A döntésem végleges, az idény végén visszavonulok – mondta Maldini a Corriere Dello Sportnak. – Biztos vagyok benne, hogy nem gondolom meg magamat. A labdarúgás közelében akarok maradni, de nem a pályán, hanem azon kívül szeretnék szerepet vállalni.”

A legendás védő 24 évvel ezelőtt mutatkozott be a Milan csapatában, és azóta is csak a lombardiai együttes mezét viselte az olasz válogatott szerelésén kívül. Egyedülálló pályafutása során a világbajnokságot, az Európa-bajnokságot, valamint az Aranylabdát leszámítva szinte mindent megnyert. A nagy válogatott sikerek elmaradása nyilván örökre fájó pont lesz számára, a legjobb Európában játszó labdarúgónak járó díjat viszont elmondása szerint tudja nélkülözni.

„Nyilván nagy boldogságot okozott volna az Aranylabda elnyerése, de őszintén mondom, számomra mindig is a csapattal elért sikerek jelentették az igazi örömöt. Egyik bajnoki címet vagy BL-győzelmet sem adnám oda az Aranylabdáért” – mondta a 40 éves játékos.

„Hogy mit sajnálok a legjobban? Azt, hogy sohasem játszhattam egy csapatban Diego Maradonával” – folytatta a 126 válogatottbeli fellépéssel olasz csúcstartónak számító ballábas klasszis, aki szerint visszavonulása után Massimo Ambrosinit illetné meg a csapatkapitányi karszalag a Milanban, mivel ő játszik a legrégebben a piros-feketéknél, természetesen csak saját magát követően.

Fabio Cannavaro is pályafutása vége felé jár, valamint Alessandro Nesta is többet volt sérült az utóbbi időkben, mint egészséges, így az ő esetében is felmerültek már a visszavonulásáról szóló pletykák. A klasszis védők száma tehát alaposan megfogyatkozhat Olaszországban pár éven belül.

„Ez igaz, valóban nincs annyi kiemelkedő képességű hátvéd, mint korábban volt, de ez nem csak Olaszországban van így, hanem Európa-, sőt, világméretű jelenség. Azért akad nem egy tehetséges védő a mai fiatalok között is. Például Domenico Criscito, akin lehet látni, hogy különleges dolgokra képes, csak fizikálisan kell még fejlődnie és rutint szereznie” – mondta el véleményét a következő generáció egyik szép jövő előtt álló tagjáról – aki jelenleg a Genoában kölcsönben játszik, amúgy a Juventus tulajdona – Maldini. Ha valakinek, akkor neki hihetünk ezen a téren.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik