Spalletti: „Túl nagy tévedés ez ahhoz, hogy szó nélkül hagyjuk”

Vágólapra másolva!
2008.09.25. 12:48
Az AS Roma nem kezdte túl jól az idényt, szerdai, 3–1-es genovai vereségéhez azonban nagy mértékben hozzájárult Cristian Brighi játékvezető is, aki szabályos góltól fosztotta meg a fővárosiakat. A Roma a téves ítéletet követően elvesztette tartását: Daniele De Rossit kiállította a játékvezető, Diego Milito második gólja pedig – ami kapitális védelmi hibát követően esett – végleg megpecsételte a „farkasok” sorsát. Luciano Spalletti, a rómaiak mestere a játékvezetőt okolja a kudarcért.
Spallettit majd szétvetette a düh a Genoa elleni meccs alatt
Fotó: Imago
Spallettit majd szétvetette a düh a Genoa elleni meccs alatt
Spallettit majd szétvetette a düh a Genoa elleni meccs alatt
Fotó: Imago
Spallettit majd szétvetette a düh a Genoa elleni meccs alatt

„Kirívó és súlyos hiba” – ez volt a rövid, de velős véleménye Luciano Spallettinek, a Roma mesterének a történtekről azután, hogy 2–1-es genovai vezetésnél a partjelző valóban végzeteset hibázva lest jelzett Cristian Panucci egyenlítő góljánál.

„Túl nagy és fajsúlyos tévedés ez ahhoz, hogy szó nélkül hagyjuk. Kell valamilyen magyarázattal szolgálniuk, különben nekem sem lesz könnyű betartatni a játékosokkal, hogy ne nyilatkozzanak az ügyről” – füstölgött tovább Spalletti.

„Ha nincs ez az ítélet, megnyerhettük volna a meccset, mert jól játszottunk. Ennél többet érdemeltünk volna” – tette hozzá a mester.

Rosella Sensi, a klub elnöke is véleményt nyilvánított, ő azonban nem mentegette a csapatot.

„Ekkora hibák a mai futballban nem elfogadhatóak, ettől függetlenül a bírói tévedések nem jelenthetnek alibit a csapat számára” – fogalmazott élesen az elnökasszony.

A következő egy hét döntő lehet a Roma számára, a hét végén az Atalanta látogat a fővárosba, majd szerdán Bordeux-ba utazik a csapat, hogy feledtesse a Kolozsvár elleni BL-kudarcot.

A kilátások mindesetre nem túl fényesek, a bergamóiak ellen Spalletti még biztosan nem számíthat Júlio Baptista, David Pizarro, Juan, Marco Cassetti és a kiállított Daniele De Rossi játékára, arra azonban a legfrisebb hírek szerint van remény, hogy Bordeux-ban – hosszú sérülése után – már játsszon a csapatkapitány Francesco Totti.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik