Emerson: Ronaldinhóval és Patóval türelmesnek kell lenni

Vágólapra másolva!
2008.09.05. 15:32
Nem úgy sikerült a Milan bajnoki rajtja, ahogy azt szurkolói remélték, hiszen a piros-fekete csapat hazai pályán kapott ki 2–1-re az újonc Bolognától. Emerson, a gárda középpályása arra kéri a drukkereket, hogy legyenek türelmesek a játékosokkal, különösen Ronaldinhóval és Alexandre Patóval.
Emerson szerint nem szabad türelmetlennek lenni Ronaldinhóval
Fotó: Reuters
Emerson szerint nem szabad türelmetlennek lenni Ronaldinhóval
Emerson szerint nem szabad türelmetlennek lenni Ronaldinhóval
Fotó: Reuters
Emerson szerint nem szabad türelmetlennek lenni Ronaldinhóval

Akár azt is mondhatnánk, hogy a Milan ott folytatta, ahol az előző bajnokságban abbahagyta. A nyáron Ronaldinhót, Andrij Sevcsenkót, Gianluca Zambrottát és Mathieu Flaminit (hogy csak a legnagyobb neveket említsük) megszerző piros-fekete csapat háza táján máris kongatják a vészharangot, miután az újonc Bologna az idénynyitón 2–1-re megverte Carlo Ancelotti legénységét a San Siróban.

Olyanok is akadnak, akik megkérdőjelezik Ronaldinho szerződtetésének értelmét. Emerson azonban türelemre inti a rossoneri híveit, kiemelve, hogy Ronaldinhónak és Patónak időre van még szüksége.

„Ronaldinho kiszámíthatatlan, olyan dolgokat csinál a pályán, amilyenekre senki sem számít – magyarázta a Puma becenévre hallgató középpályás. – Éppen ezért a csapattársainak idő kell, hogy kiismerjék őt és összeszokjanak vele.”

A Juventus és a Roma egykori játékosa szerint Patóval is érdemes türelmesnek lenni, mert még nagyon fiatal.

„Teljesen egyedül érkezett Olaszországba, be kell még illeszkednie ebbe a környezetbe, barátokra kell találnia” – beszélt ifjú csapattársáról Emerson, aki ezt követően a saját helyzetére is kitért.

„Első milanos idényemben több sérülés is akadályozott, így nem játszottam túl sokat, de fontos, hogy újra az együttessel készülhetek.”

A fáradhatatlan középpályás – aki csupán pár percnyi lehetőséget kapott az első fordulóban – nem tulajdonít túl nagy jelentőséget a Bologna elleni vereségnek.

„Rengeteg helyzetet kialakítottunk, de ezeket nem tudtuk gólra váltani, míg a Bolognának csupán három-négy ziccere volt, mégis megnyerte a meccset. Nem mindig a jobbik csapat győz” – mondta ki az örök igazságot a brazil.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik