A csapat ugyan változott, a vereség azonban változatlan az AC Milannál

Vágólapra másolva!
2008.08.31. 17:24
Az olasz bajnokság vasárnap délutáni mérkőzései közül a Bologna milánói vendégjátékát kísérte a legnagyobb figyelem, hiszen az újonccsapat az elmúlt idény nagy csalódásához, az AC Milanhoz látogatott.
Ronaldinhóéknak csak a meccs közben volt okuk az örömre, a végén nem
Fotó: Reuters
Ronaldinhóéknak csak a meccs közben volt okuk az örömre, a végén nem
Ronaldinhóéknak csak a meccs közben volt okuk az örömre, a végén nem
Fotó: Reuters
Ronaldinhóéknak csak a meccs közben volt okuk az örömre, a végén nem

Carlo Ancelotti új csapatot és a tavalyinál támadóbb szellemű játékot ígért. Nos, az új csapat már az első sípszónál észlelhetően adott volt. A kölcsönből visszatérő Abbiati elfoglalta Dida helyét a kapuban, és a kezdőcsapat tagja volt – tegyük hozzá: ahogy azt előzetesen várni lehetett – az új szerzemények közül Zambrotta, Flamini és Ronaldinho is (a kezdő így nézett ki: Abbiati – Zambrotta, Maldini, Kaladze, Jankulovski – Flamini, Pirlo, Ambrosini – Seedorf, Ronaldinho – F. Inzaghi), Sevcsenko ugyanakkor csak a cserepadon kapott helyet.

Az új seprű jól seper elve azonban csak mezőnyfölényben érződött az első játékrészben. Az egykori juvés Marc Di Vaio a bolognaiaknak szerzett vezetést. A túloldalon válaszképp előbb Ronaldinho, majd Inzaghi is hibázott (előbbi fejjel, utóbbi jobbal, kiszorított helyzetből), majd Di Vaio növelhette volna kettőre góljai számát, azonban mellé tüzelt.

Az ellentámadásból egyenlített a Milan: Ronaldinho bal oldali beadását Ambrosini fejelte a léc alá.

A szünetben Ancelotti második ígérete (támadójáték!) betartása érdekében lehozta Jankulovskit, és Sevcsenkót küldte a helyére. A Milan annak rendje és módja szerint megnyomta a második játékrész elejét, ám nem sikerült előnyt szerezni. A rohamok egyre elmaradtak, majd a 79. percben jött a hidegzuhany.

Szavazás

Ki nyeri a 2008-2009-es olasz bajnokságot?

Szavazatok száma: 25184

Inter
62 % (15600)
Milan
38 % (9584)


A kulturáltan játszó Bologna ismételten megszerezte a vezetést. Valiani védhetetlen bombát ragasztott a kapu jobb felső sarkába (2–1), a Bologna pedig szűk tizenöt perccel később megnyerte a mérkőzést.

A Milan tehát hiába mutatott biztató jeleket, az összjátéknak még csiszolódni kell. Mert a támadójáték nem elég, eredményes támadójátékot várnak el a San Siróban.

A Roma sem tudta megszerezni a három pontot hazai pályán, miután a Santacroce kiállítása miatt tíz emberre fogyatkozó Napoli egy perccel a kiállítás után egalizált, és a hátralevő bő fél órában jól tartotta az eredményt.

A másik római csapat, a Lazio hátrányból fordított, és aratott nagyarányú, 4–1-es győzelmet. A többi mérkőzésen a hazai pálya előnye dominált.

SERIE A

1. FORULÓ
AC Milan–Bologna 1–2 (Ambrosini 41., ill. Di Vaio 18., Valiani 79.)
AS Roma–Napoli 1–1 (Aquilani 29., ill. Hamsik 55.)
Atalanta–Siena 1–0 (Padoin 15.)
Cagliari–Lazio 1–4 (Larrivey 31., ill. Zárate 62. – 11-esből, 71., Foggia, 75., Pandev 89.)
Catania–Genoa 1–0 (Mascara 61.)
Chievo–Reggina 2–1 (Marcolini 76. – 11-eből, Italiano 88., Corradi 73. – 11-esből)
Torino–Lecce 3–0 (Rosina 29. – 11-esből, P. Zanetti 33., Bianchi 74.)

KÉSŐBB
Fiorentina–Juventus 20:30
SZOMBATON RENDEZTÉK
Sampdoria–Internazionale 1–1 (Delvecchio 68., ill. Ibrahimovic 33.)
Udinese–Palermo 3–1 (Di Natale 9., 34., Inler 70., ill. Bresciano 69.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik