Camoranesi: „Az idén nagyon erősnek érzem a két milánói klubot”

Vágólapra másolva!
2008.07.25. 12:36
A Juventus és az olasz válogatott kiválósága, Mauro German Camoranesi nagy tervekkel vág neki a következő szezonnak, mellyel kapcsolatosan a közelmúltban a Gazzetta dello Sport internetes oldalán fejtette ki véleményét. A világbajnok középpályás szerint a két milánói klub lesz a szezon során a torinóiak legnagyobb ellenfele a scudettóért folytatott harcban.
Camoranesi idén scudettót nyerne a Juventusszal
Fotó: Action Images
Camoranesi idén scudettót nyerne a Juventusszal
Camoranesi idén scudettót nyerne a Juventusszal
Fotó: Action Images
Camoranesi idén scudettót nyerne a Juventusszal

„Az idén nagyon erősnek érzem a két milánói klubot, de a kettő közül talán az Interrel lesz nagyabb a harc. A Milan? Két évvel ezelőtt Ronaldinho a világ első számú futballistája volt, de még ma is egyike a három-négy legjobbnak” – kezdte az esélylatolgatást az argentin származású futballista.

„Azonban a mi Juvénk is nagyon erős; ismernek az ellenfelek, tudják, hogy a végsőkig küzdünk. Minden fronton az élre törünk, persze minden azért nem sikerülhet” – folytatta Camoranesi.

Ami pedig az új szerzeményeket illeti, a középpályás elmondta, hogy számára a nyár topigazolása Amauri, majd kitért az olaszok körében nem túl nagy népszerűségnek örvendő Christian Poulsenre is.

„Számomra a nyár legnagyobb dobása Amauri szerződtetése volt, míg a többi csapatról nem tudok nyilatkozni, nem tudom ugyanis, hogy mire volt szükségük. Nekünk kellett néhány játékos, és akik érkeztek, minőségi futballisták, de természetesen a pályán dől majd el, ki mekkora erősítés valójában” – mondta Camoranesi.

„Poulsenről nem tudok sokat mondani: nemrég jött, s nyilván majd megmutatja, miért igazolta őt a klub. Magas szinten játszott eddig is, mentálisan alkalmas rá, hogy jól teljesítsen nálunk” – tette hozzá.

Egy elitklubnál általában nagy a verseny a játékosok között, s nincs ez máshogyan a Juventusnál sem, ám a világbajnok középpályás egyáltalán nem bánja ezt.

„A nagycsapatoknál a verseny alapvető. Egy posztra legalább két ember kell, hogy mindig legyen lehetőség a cserére, és mindig legyen friss ember. Többen vagyun,k és jobb így, mert a középpályán is nagyobb lesz a variációs lehetőség” – elemezte a keretet Camoranesi.

Köztudomású, hogy Camoranesi a régi-új szövetségi kapitány, Marcello Lippi nagy kedvence, ezért érthető, hogy a válogatottról is ejtett néhány szót.

„Örülök Lippi visszatérésének, ami benne volt a levegőben, mindenki erről beszélt. Mindazonáltal köszönet jár Donadoninak, nagyra tartom őt, velem szemben mindig korrekt volt. Pillanatnyilag újra hatalmas kedvet érzek arra, hogy azúrkékben futballozzak” – zárta az interjút az olasz-argentin középpályás.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik