Pato biztos benne, hogy a Milan tarolni fog a következő idényben

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2008.07.21. 07:26
Alexandre Pato, az AC Milan brazil labdarúgója szerint az együttes két honfitársával, Kakával és a frissen érkezett Ronaldinhóval minden lehetséges címet megnyer a következő idényben. A fiatal csatár elmondta, hogy ha Carlo Ancelotti, a gárda vezetőedzője azt akarja, akkor minden további nélkül hajlandó lesz előre tolt éket játszani.
Pato szerint nem lesz, aki térdre kényszerítse a Milant a következő idényben
Foto: Action Images
Pato szerint nem lesz, aki térdre kényszerítse a Milant a következő idényben
Pato szerint nem lesz, aki térdre kényszerítse a Milant a következő idényben
Foto: Action Images
Pato szerint nem lesz, aki térdre kényszerítse a Milant a következő idényben
"A csapat Ronaldinhóval olyan erős lett, hogy megnyerjük a bajnokságot, az UEFA Kupát és az Olasz Kupát is" - nyilatkozta magabiztosan a 18 esztendős válogatott csatár a La Gazzetta dello Sportnak, majd hozzátette: természetesen a Scudetto, azaz a bajnoki cím a legfontosabb.

„Ronaldinho képes az egész pályát bejátszani, és ha Kaká is így tesz, akkor tömni fognak jobbnál jobb labdákkal, nekem pedig nem marad más dolgom, mint középen érkezni, és befejezni az akciót. Egyszerű, nem?” – magyarázta Pato, miért lesz sokkal könnyebb dolga, mint az előző (fél)szezonban volt.

Bár akkor sem ment rosszul neki a játék, de mostantól még jobb teljesítményre törekszik:

„Fiatal vagyok, és még rengeteg dolgot meg akarok tanulni, a játék minden titkát. Kilenc gólt szereztem fél szezon alatt a Serie A-ban, de tudom, hogy többre vagyok képes. Sokkal többre.”

Gólerőssége mellett cselező képessége és mozgékonysága a legnagyobb fegyvere, ezért mindig szívesen indult be mélységből vagy éppen a szélekről. Most azonban elmondása szerint hajlandó klasszikus középcsatárt játszani, ha Carlo Ancelotti azt szeretné.

„Kész vagyok középcsatárt játszani. Ha Carlo ezen a poszton szeretne játszatni, akkor ott fogok, ez nem probléma számomra.”

Nemcsak Pato, hanem a Milan szurkolói is nagy reményekkel várják a 2008-2009-es idényt, amiben nagy szerepe van Ronaldinho érkezésének. A klub több mint tízezer bérletet adott el a 28 éves aranylabdás leigazolása óta.

„Dinho nemcsak klasszis, hanem egy fenomén. Porto Allegrében született és ott istenként imádják. Egyszer én is szeretnék eljutni az ő szintjére” – méltatta Pato a Barcelonától érkező honfitársát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik