Hivatalosan is megkezdte ostromát Lampardért az Internazionale

M.Z. M.Z.M.Z. M.Z.
Vágólapra másolva!
2008.07.07. 12:59
Sokféle pletyka szárnyra kapott már a Lampard-üggyel kapcsolatban, egyesek már a megegyezés minden részletét tudni vélték, és csak arra vártak, hogy bejelentsék: Lampard az Interben folytatja. Egyelőre azonban csak annyi biztos, hogy hétfő délelőtt hivatalos fax érkezett Milánóból a Chelsea vezetőihez, amelyben találkozót kérnek az illetékesektől. A találkozó témája: Frank Lampard átigazolása.
Lehet, hogy Lampard kezében azok már búcsúvirágok?
Fotó: Action Images (archív)
Lehet, hogy Lampard kezében azok már búcsúvirágok?
Lehet, hogy Lampard kezében azok már búcsúvirágok?
Fotó: Action Images (archív)
Lehet, hogy Lampard kezében azok már búcsúvirágok?

Végre valami! A sok találgatás után most egy hivatalos fax. Ennyivel vagyunk egyelőre okosabbak a „Lampard-ügyben”.

DUPLÁZHAT AZ INTER

Közel a megegyezés az AS Roma szélsője, Mancini ügyében is. A felek legkésőbb kedden találkoznak, hogy folytassák a tárgyalásokat. Múlt pénteken a fővárosi klub vezetői a játékos árát 15 millió euróról 13-ra csökkentették, míg az Inter egyelőre 10 milliót ajánl. Sejtések szerint 12 milliónál találkozhatnak az álláspontok, és a felek még a héten nyélbe üthetik az üzletet.
Történt ugyanis, hogy hétfő délelőtt Marco Branca (szakmai igazgató) és Gabriele Oriali (az Inter átigazolási ügyekért felelős szakembere) hivatalos faxot küldött Londonba, hogy találkozót kérjen a Chelsea vezetőitől.

A találkozón természetesen a 30 éves középpályás átigazolásáról tárgyalnának, és miközben a Branca, Oriali duó Lampard képviselőjét, Steve Kutnert puhítja, addig Jose Mourinho, a milánóiak vezetőedzője magát a játékost próbálja meggyőzni, hogy milyen fontos szerepe is lenne az újjáalakuló csapatban.

A kékek vezéregyéniségét valószínűleg nem is kellene sokáig győzködni, hiszen a hírek szerint elutasította a Chelsea szerződéshosszabbítási ajánlatát. Lampard állítólag 8,5 millió eurót kaphatott volna szezononként, ha meghosszabbítja 2009 nyarán lejáró szerződését.

Így viszont célszerű még az idén megválni a középpályástól, ha Roman Abramovics, a Chelsea mindenható ura pénzt akar látni belőle. Az Inter ajánlata a hírek szerint így „mindössze” 10 millió euró.

QUARESMA TÁVOLI

Az angol és brazil középpályással ellentétben, úgy néz ki, nem sikerül Ricardo Quaresma Milánóba csábítása. Egyelőre nem közeledik egymáshoz a kereslet és a kínálat, azaz az Inter által ajánlott 20 millió, és a Porto által kért 30 millió euró. Sőt a portugál klub elnöke, Pinto de Costa elmondta, ő még nem is kapott hivatalos ajánlatot játékosáért.

Az olasz sajtó tudni véli, hogy Lampard az Internél 7.5 millió eurós fizetést tehet zsebre szezononként a négy esztendőre szóló szerződése idején. Ez az összeg körülbelül 2.5 millió euróval haladja meg a 30. életévét néhány napja betöltő játékos londoni keresetét.

Az üzlet létrejöttét csak segíti, hogy Luíz Felipe Scolarinak, az új menedzsernek nincsenek középpályásgondjai, hiszen pont egy hete jelentették be Deco érkezését, valamint Londonban futballozik egy bizonyos Michael Ballack, aki szintén nem kispadra való játékos.

Erről a frissen igazolt portugál irányítónak azonban más a véleménye.

„Szerintem remekül tudnánk együttműködni a pályán Lamparddal. Majd Scolari eldönti, van-e rá szüksége vagy nincs, de én sok Chelsea-meccset láttam a tv-ben, és az a véleményem, hogy kettőnk közös szerepeltetése sokat lendítene a csapaton” – mondta Deco.

Bár a luzitán játékmester véleménye is fontos, a végső döntést valószínűleg nem ő hozza meg. Várjuk a folytatást.

FRANK LAMPARD

Lampard a West Ham Unitedben kezdte pályafutását, ahol az édesapja segédedzőként dolgozott. 1995-ben kölcsönben a másodosztályú Swansea City felnőttgárdájához került. 1996. január 31-én mutatkozott be a West Ham első csapatában a Coventry City elleni mérkőzésen. 2001-ben igazolt a Chelsea-hez, a londoni „kékek” 11 millió font ellenében vették meg a középpályást. Lampard 247 alkalommal lépett pályára a Chelsea-ben, és 71 találatig jutott.

Az angol válogatottban 1999. október 10-én debütált a Belgium elleni barátságos mérkőzésen. A nemzeti csapatban ez idáig 61 alkalommal szerepelt, és 14 gól fűződött a nevéhez.

NÉZZE MEG LAMPARD ALAPVONALRÓL LŐTT GÓLJÁT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik