Aquilani – Roma: fagyos hangulat, a Juve és az Inter is „vadászna”

Vágólapra másolva!
2008.06.06. 17:15
Bár Xabi Alonso és a Juve között már szinte megköttetett a megállapodás, a zebrák egy időre mégis várólistára tették a spanyol középpályás ügyét, hisz elképzelhető, hogy ugyanarra a posztra egy hazai játékos, Alberto Aquilani érkezik. Aquilaninak 2010-ig van érvényes szerződése az AS Romanál.
Aquilani többet akar
Fotó: Action Images
Aquilani többet akar
Aquilani többet akar
Fotó: Action Images
Aquilani többet akar

A fiatal középpályás, Alberto Aquilani szeretné, ha jelenlegi évi 800 ezer eurós fizetését legalább 2,5 millióra emelné klubja. Ezzel szemben a Roma csak 1,3-at ajánl.

A két összeg között meglehetősen nagy a különbség és úgy tűnik, egyelőre felek között sincs összhang. Claudio Aquilani, a papa-menedzser a klubbal tegnap lezajlott találkozót követően úgy nyilatkozott: egy tapodtat sem közeledtek az álláspontok.

Máshogy látják az egyeztetés után a helyzetet a Roma vezetői, akik ahogy felálltak az asztaltól, kiadtak egy sajtóközleményt a következő tartalommal: „A megbeszélés egy óra hosszán át tartott, normális hangnemben, Alberto a mi játékosunk, szeretnénk megtartatni, hisz a jelen és a jövő csapatának egyik fontos tagja.”

A klub igyekszik hűteni a forrósodni látszó kedélyeket, a közlemény befejezése is egyértelműen arra utal, hogy mindenképp keresik a megállapodást: „Egyelőre a legfontosabb hogy játékosunk nyugodt légkörben készülhessen a válogatottal az EB-re, és ha visszatért, újra tárgyalunk azzal a határozott szándékkal, hogy Alberto Aquillanin a Roma dressze feszüljön ezután is.

Ismerve azonban az AS Roma nem túl rózsás anyagi helyzetét, illetve figyelembe véve azt a tényt, hogy Daniele de Rossi is szerződéshosszabbítás előtt áll (1,6 millió euros fizetését készülnek majd megduplázni) nagy az esély rá, hogy valakit be kell áldoznia a fővárosiaknak.

Mindenesetre a Juve már megtette ajánlatát: 20 és 23 millió euró között fizetne a fiatal középpályásért, plusz átengedné Vincenzo Iaquinta játékjogát is. (Ez a transzfer Trezeguet távozását blokkolhatja)

Természetesen szinte csoda számba menne, ha egy átigazolás kapcsán az Inter neve ne kerülne szóba, Massimo Moratti is megnyilvánult az ügyben: „Aquilani? Ő az a játékos, aki mindenkit érdekel” Utalva ezzal a Real és a Chelsea érdeklőésére is.

A játékos röviden nyilatkozott ügyéről: „2010-ig a Roma játékosa vagyok, ízig vérig római vagyok, és itt is szeretnék maradni, de azt hiszem egyértelmű: 24 évesen muszáj a jövőre is gondolnom.”

És végül Gigi Buffon véleménye, akit arra kértek hasonlítsa össze a lehetséges két Juve igazolást Xabi Alonsot és Aquilanit: ”Sok szempont létezik, de a kor is rengeteget számít. Alberto fiatal, Európa, de akár a világ legjobb középpályásává is válhat.”

Egy esteleges jó Eb szerepléssel a római kedvenc máris alátámaszthatja válogatottbeli (és talán rövidesen klubbéli) csapattársa szavait.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik