Alex Manninger adott egy utolsó utáni esélyt az AS Romának

Vágólapra másolva!
2008.05.11. 17:12
Az olasz labdarúgó-bajnokság élvonalának (Serie A) 37. fordulójában a bajnoki címre törő Internazionale együttese hazai pályán nem bírt a Sienával, így – miután a Roma nyert az Atalanta ellen – az utolsó fordulóban dől csak el a Scudetto sorsa. A milánói mérkőzésen Patrick Vieira és Mario Balotelli révén kétszer is vezetett ugyan a hazai csapat, azonban előbb Massimo Maccarone, majd Houssine Kharja egalizált, így kialakult a 2–2-es végeredmény. Marco Materazzi a találkozó végén tizenegyest rúghatott, de a világbajnok védő kiélezett szituációban nem tudott túljárni Alex Manninger eszén, aki remek védésével adott egy utolsó utáni esélyt a Romának.
Fotó: Reuters
Fotó: Reuters

Két percet kellett csupán várni az első Inter helyzetre, amikor Vieira lövése zúgott el a jobb kapufa mellett.

A 10. percben Marco Materazzi fejelt remekül, és bár a kapus, Manninger már verve volt, a kapufa a hazaiakkal volt.

Ami az előbb még Materazzinak nem sikerült, sikerült egy perccel később Patrick Vieirának. Nagyszerűen vált le védőjéről a francia, és gyakorlatilag felugrás nélkül, futtában fejelte a labdát Manninger kapujába (1–0).

Megbosszulta magát, hogy a vezetést követően Mancini csapata visszavett a tempóból. Massimo Maccarone használta ki a védők könnyelműségét a 31. percben, és ügyesen gurított az Inter hálóőre mellett a kapuba (1–1).

Majdnem a vezetést is megszerezték a vendégek a 41. percben, amikor Andrea Rossi, majd félpályás sprintet követően egészen a kapuig vezethette a labdát, ám Julio Cesar nagyszerűen hárított.

A 45. minutumban ismét megszerezte a vezetést a fekete-kék gárda. Egy bedobást követő remek figura végén a fiatal Mario Balotelli ünnepelhette gólját, amivel ismét az Inter vezetett (2–2).

Bár kisebb-nagyobb helyzet mindkét oldalon akadt, nem indult túl izgalmasan a második félidő.

Nem tanultak a kék-feketék az első félidőben elkövetett hibájukból, hiszen a második félidőben is egyértelműen az eredmény tartására játszottak, de a Siena ezúttal is büntetett. A 69. percben Houssine Kharja zsenális lövésével egalizálta az állást (2–2).

Marco Materazzi harcolt ki büntetőt a 78. perben, ám nem tudott élni a lehetőséggel az olasz védő, gyatra lövését Manninger hárította.

87. percben Vieira ívelt remekül a kapu elé, de Jimenez fejese centikkel kerülte el a kaput.

A későn ébredő Internazionale hiába küzdött az utolsó pillanatig, nem sikerült újabb gólt szerezni a hősiesen védekező Siena ellen.

Az Inter döntetlenjének köszönhetően tovább reménykedhet az AS Roma a bajnoki címben, hiszen a „farkasok” győztek az Atalanta ellen. Az utolsó fordulóban az Inter a Parmához, míg a Róma Cataniába látogat.

SERIE A

37. FORDULÓ
Internazionale–Siena 2–2 (Vieira 11., Balotelli 45., ill. Maccarone 30., Kharja 69.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik