Pelé szerint Ronaldo túl öreg ahhoz, hogy újra a régi legyen

Vágólapra másolva!
2008.03.15. 15:22
Pelé a Libertadores-kupa bemutatása kapcsán, a torna nagyköveteként beszélt a Milan braziljáról, Ronaldóról. A legenda úgy gondolja, a „Fenomén” becenévre is hallgató sztár többé már nem lesz képes régi formáját hozni. Minden idők egyik legnagyobb futballistája sajnálattal beszélt 1994 és 2002 világbajnokáról, és nyilatkozatában a fiatal Alexandre Patóról is elmondta véleményét.
Pelé szerint Ronaldo már nem lesz a régi
Fotó: Imago
Pelé szerint Ronaldo már nem lesz a régi
Pelé szerint Ronaldo már nem lesz a régi
Fotó: Imago
Pelé szerint Ronaldo már nem lesz a régi
Pelé pesszimista Ronaldo gyógyulásával kapcsolatban, a Milan csatárának bal térde sérült meg súlyosan februárban, ami után a visszavonulásának gondolata is felmerült.

„Nagyon sajnálom Ronaldót, de szerintem, már nem lesz képes úgy futballozni, mint azelőtt” – mondta szomorúan a legenda.

Pelé elmondta, amikor Ronaldo hasonló sérülést szenvedett, csak akkor a jobb térdén, meglátogatta a házában, Madridban, és imádkozott a gyógyulásáért.

„Ronaldo azután felépült, és egy nagyszerű világbajnokságon vezette győzelemre Brazíliát 2002-ben” – vélekedett elismerően a Libertadores-kupa nagykövete.

Hozzátette, a milánói csatár már 31 éves, a gyógyulás folyamata is lassabb lesz mint az első sérülésénél volt, emiatt már szinte lehetetlennek tartja, hogy újra „Fenoménként tündököljön” a játékos.

„Az tény, hogy sokat fejlődött az orvostudomány az utóbbi években, de Ronaldo életkora is több lett ez idő alatt. Boldog lennék, ha újra százszázalékos lenne, de sajnos erre nem látok esélyt” – tette hozzá.

Pelé beszélt a Milan másik brazil csatáráról is, Patóról azt gondolja, nem lesz az „új Pelé”, és szerinte a média túlságosan sztárolja a fiatal támadót, ami nem tesz jót neki.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik