Megóvná az AS Roma ellen elveszített meccset a palermói elnök

Vágólapra másolva!
2008.01.29. 11:06
Az AS Roma ellen elvesztett mérkőzés három pontját 3-0-s gólkülönbséggel, vagy legalább újrajátszást szeretne elérni Maurizio Zamparini, a Palermo elnöke. A klubvezető azt sérelmezi, hogy az egyik labdaszedő fiú elhagyta előírás szerinti helyét, és túl gyorsan adta oda a szögletet rúgó játékosnak a labdát Mancini győztes gólja előtt.
A Mancini (jobbra) gólja előtt történteket vitatja a palermói elnök
Reuters
A Mancini (jobbra) gólja előtt történteket vitatja a palermói elnök
A Mancini (jobbra) gólja előtt történteket vitatja a palermói elnök
Reuters
A Mancini (jobbra) gólja előtt történteket vitatja a palermói elnök

FELLEBBEZÉS VISSZAUTASÍTVA

A mai, keddi napona liga fegyelmi bizottsága visszautasította Maurizio Zamparini fellebbezését. Az eredmény hivatalosan is 1-0 maradt az AS Roma javára.
Maurizio Zamparini, a Palermo elnöke nem törődött bele abba, hogy csapata 1-0-s vereséget szenvedett hétvégén az AS Roma otthonában. A fővárosiak gólját Mancini fejelte szöglet után.

A sportvezető a Reuters hírügynökségnek úgy nyilatkozott, hogy szerinte a gól előtt a labdaszedő fiú túl gyorsan (!) adta vissza a labdát a szögletet rúgó játékosnak. Ezért mindenképpen töröltetné a mérkőzés végeredményét, és a három pontot 3-0-s gólkülönbséggel saját csapatának követeli, de ha ez nem történik meg, legalább az újrajátszást elvárja.

„Tárgyaltam a jogászainkkal az esetről. Elolvastuk a szabályokat, a labdaszedőknek a reklámtáblák mögött kell tartózkodniuk az előírás szerint, és a hozzájuk legközelebb álló játékosnak kell dobniuk a labdát. Itt azonban bejött a labdaszedő. Ami szombaton este történt, az éppen ellentétes volt a szabályokkal.”

Az AS Roma jelenleg második a tabellán, a Palermo kilencedik, de az utolsó négy meccsét elvesztette.

Az olasz bajnokságban jelenleg sok támadás éri a játékvezetőket is, a klubvezetők úgy vélik, a síposok többsége túl fiatal, és nincs meg a kellő rutinja ahhoz, hogy levezessen egy Serie A-s mérkőzést. Felmerült, hogy külföldi bírókat hívjanak a nagy rangadókra, de Pierluigi Collina, a játékvezetői bizottság elnöke megvédte utódjait.

„Valóban csinálnak hibákat, de Angliában, Franciaország és Spanyolországban még több a baki” – nyilatkozta a keddi Gazzetta dello Sportban a 2002-es vb-döntő bírója.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik