Cassanót és Del Pierót is beválogathatja Donadoni a közeljövőben

T. CS.T. CS.
Vágólapra másolva!
2008.01.15. 15:58
Újra a régi formájában futballozik a Sampdoria 25 éves sztárja, Antonio Cassano, aki a múlt hétvégi bajnoki fordulóban szinte egyedül ütötte ki a Palermót. Alessandro Del Piero is igazi vezéregyéniség a Juventusban, már nyolc gólnál tart az idei Serie A-ban. A La Gazzetta dello Sport mindkét támadóval kapcsolatban megszólaltatta a Szófiában tartózkodó Roberto Donadoni szövetségi kapitányt, aki a jelek szerint Cassanónak és Del Pierónak is megadja majd az esélyt arra, hogy bekerüljön a squadra azzurra Európa-bajnokságra utazó keretébe.
Antonio Cassano magára talált Genovában
Antonio Cassano magára talált Genovában
Antonio Cassano magára talált Genovában
Antonio Cassano magára talált Genovában

SAMPDORIA–INTER EGYÜTTMŰKÖDÉS CASSANO-ÜGYBEN?

Beppe Marotta, a Sampdoria ügyvezető igazgatója is lelkendezett Cassanóról, véleménye szerint főnyereményt ütöttek meg azzal, hogy – ha csak kölcsönbe is – de elhozták a játékost Madridból. A genovaiak most már mindenképpen szeretnék végleg elkötelezni a támadót nyáron. „Peter Pan” kölcsönszerződése ugyanis június elején jár majd le, és a Real Madrid valószínűleg öt millió euró fejében le is mondana játékjogáról. Persze a Sampnak még ez sem kis pénz, a sajtó szerint elképzelhető, hogy az Inter segíti majd ki a liguriaiakat. Eszerint Massimo Morattiék vásárolnák ki a zsenit a Realból, és csak további egy év genovai szereplés után számítanának a szolgálataira.
Antonio Cassano az AS Románál töltött legszebb időszakait idézi Genovában: első gólját még szeptember végén szerezte, majd sérüléséből felépülve az utóbbi hat hétben kulcsemberré vált a Samp csapatánál.

Két góljával és három gólpasszával, nem utolsósorban pedig agilis, kreatív játékával nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a genovai kékek számára realitássá vált a nemzetközi kupaindulást érő hely kiharcolása a bajnokságban.

A „Bari Maradonájának” is becézett futballista legutóbb a Franciaország elleni vb-selejtezőn szerepelt 2006 végén a válogatottban, amelyben tíz meccsen ezidáig öt gólt szerzett.

"Cassano jól tudja, hogy mit várok tel tőle, ha folyamatosan tudja hozni ezt a formát, azt természetesen én is jutalmazni fogom – nyilatkozott a csatárról az azzurrik trénere.

Donadoni segédedzője, Mario Bortolazzi személyesen volt tanúja a Sampdoria 3-0-s győzelmének a Palermo ellen.

Minden bizonnyal volt miről mesélnie felettesének arról a meccsről, ahol „Fantantonio” gólt szerzett, a másik két találatnál pedig előkészítő szerepkörben jeleskedett.

A hírek szerint a szövetségi kapitány maga fogja megtekinteni a Juventus és a Sampdoria hétvégi összecsapását a Stadio Olimpico di Torinóban.

Szavazás

Melyik csapat nyeri az olasz labdarúgó-bajnokságot?

Írja be az itt látható számot!
Vasárnap délután persze nemcsak Cassanóra, hanem Del Pieróra is kíváncsi lesz a szakember:

"Nagyon tetszik Alessandro hozzáállása, legfőképp’ a szerénysége. Ha eljön az idő az ő szereplését is számításba fogom venni."

A mester a Genoában tündöklő Marco Borriello behívását is fontolgatja, de árgus szemekkel figyeli Aquilani, Nocerino, Montolivo, Palladino és Dossena produkcióját is hétről hétre.

A világbajnok olasz válogatott szakmai stábja jelenleg Bulgária fővárosában tartózkodik, ahol a 2010-es vb-selejtezők menetrendjéről tárgyalnak.
A squadra azzurra legközelebb Zürichben lép pályára barátságos felkészülési találkozón február hatodikán, méghozzá Portugália ellen.

---- ---- ----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik