Ibrahimovic duplázott, az Inter pedig győzni tudott Sienában

Vágólapra másolva!
2008.01.13. 17:14
A két csapat tabellán elfoglalt helye (Internazionale: 1., Siena: 18.) sima meccsnek ígérkezett a találkozó, a bátor hazaiaknak köszönhetően azonban mégsem úgy alakult az első félidő. Mindkét oldalon akadtak helyzetek, de majdnem egy fél órát kellett várni az első találatra, akkor is egy megkérdőjelezhető tizenegyessel szerzett vezetést a listavezető.
Vitatható tizenegyes, vitathatatlan gól - Ibrahimovic szerez vezetést az Internek
Reuters
Vitatható tizenegyes, vitathatatlan gól - Ibrahimovic szerez vezetést az Internek
Vitatható tizenegyes, vitathatatlan gól - Ibrahimovic szerez vezetést az Internek
Reuters
Vitatható tizenegyes, vitathatatlan gól - Ibrahimovic szerez vezetést az Internek

Az argentin Julio Ricardo Cruz kapott labdát a hazai tizenhatoson belül, de Daniele Galloppa egy nyújtott lábú belerepüléssel próbálta megakadályozni, hogy el is érjen hozzá. A játékvezető habozás nélkül büntetőt ítélt, holott a szabályok alapján jogosabb lett volna közvetett szabadrúgást ítélni a szabálytalanság helyéről.

A tizenegyest Ibrahimovic lőtte nagy erővel a jó irányba vetődő kapus mellett a jobb alsó sarokba. A hazaiak azonban nem hagyták annyiban, és öt percen belül kiegyenlítettek: Tomas Locatelli beadása után Massimo Maccarone sodorta két méterről a hálóba a labdát a kolumbiai Ivan Córdobával a nyakában.

Bátran küzdött a hazai gárda, de az Inter mégis megszerezte a vezető gólt a sípszó előtt. Ibrahimovic kapott labdát a bal oldalon két védő között, remekül játszotta be Esteban Cambiassóhoz, aki három méterről a hazai kapuba továbbította.

A szünet után aztán a svéd támadó újabb gólt szerzett, nem is akármilyet. A kaputól mintegy húsz méterre gondolt egyet, és hatalmas erővel, védhetetlenül a bal felső sarokba bombázott, a vetődő osztrák Alex Manningernek semmi esélye sem volt a hárításra.

Az 59. percben aztán a hazai gárda talán legnagyobb helyzetét hagyta ki. Locatelli két leheletfinom csellel kavarta meg az Inter védőit, majd sarokkal Daniele Corviához továbbított, aki óriási helyzetben (gyakorlatilag egyedül maradt a kaputól nyolc méterre) a kivetődő Júlio Cesarba lőtt e labdát.

Ibrahimovicnak még lett volna alkalma berúgni harmadik találatát, de a 82. percben tizenkét méterről csúnyán a kapu fölé bombázott. A frissen beállt Forestieri ugyan még szépített a végjátékban, de a vendéggárda végül megérdemelten távozott három ponttal Sienából.

Kisebb meglepetésre vezetést szerzett az Atalanta a vendég Roma ellen, de Adriano Ferreira Pinto korai találatára Francesco Totti válaszolt húsz perc múlva. A „farkasok” ráadásul még a szünet előtt átvették a vezetést a brazil Mancini góljával, aki egyben a meccs végeredményét is beállította.

A Genoa Rómába látogatott, és Marco Borriello villámgyors duplájával győzni tudott, míg a Sampdoria könnyen, 3-0-ra verte meg a Palermo gárdáját. Ugyancsak idegenben nyert a 29 perctől emberhátrányban küzdő Udinese, de a Fiorentina és a Livorno is.

Az Inter tehát maradt első a tabellán, és megőrizte hétpontos előnyét az őt üldöző AS Romával szemben.

SERIE A

18. FORDULÓ, EREDMÉNYEK:
Atalanta – AS Roma 1-2 (Pinto 17. ill. Totti 38., Mancini 44.)
Cagliari – Udinese 0-1 (Quagliarella 32.)
Lazio – Genoa 1-2 (Mauri 23. ill. Borriello 51.-11-esből, 54.)
Parma – Fiorentina 1-2 (Coly 69. ill Mutu 44., 85.-11-esből)
Sampdoria – Palermo 3-0 (Bellucci 21., Sammarco 45., Cassano 76. ill. )
Siena – Internazionale 2-3 (Córdoba 31.-öngól, Forestieri 90. ill. Ibrahimovic 26.-11-esből, 52., Cambiasso 45.)
Torino – Livorno 1-2 (Bottone 78. ill. Tavano 21., 45.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik