Gilardino duplájával verte az Egyesült Arab Emirátusokat a BL-győztes

Vágólapra másolva!
2008.01.08. 19:22
Az olasz BL-győztes AC Milan labdarúgócsapata 2-0-s győzelmet aratott az Egyesült Arab Emirátusok alkalmi válogatottja ellen barátságos felkészülési találkozón kedd este Dubaiban. A mérkőzés hőse a piros-feketék válogatott csatára, Alberto Gilardino volt, aki az utolsó negyedórában duplázott. Közben a Milánellóban készülő Pato is fogadkozik, a Napoli elllen legalább egyszer be fog találni vasárnap.
Andrea Pirlo (balra), a karmester
Andrea Pirlo (balra), a karmester
Andrea Pirlo (balra), a karmester
Andrea Pirlo (balra), a karmester

A Dubay City-ben többek között Romario előtt megrendezett mérkőzésen az utolsó negyedórában vitte döntésre a dolgot a Milan: Gilardino a 78. és a 85. percben talált be.

Az olasz mesterlövész mellett Gourcuff is sziporkázott, már az első félidőben remek lövéseivel és önzetlen átadásaival tűnt ki, egy alkalommal Cafút hozva óriási ziccerbe. Maldini és Seedorf is közel állt a gólhoz az első negyvenöt percben.

A szünetben beszállt a partiba Kalac, Brocchi és Kakà, hogy aztán a végén Gilardino nagy meccse lehessen a felkészülési találkozóból.

Előbb látványos cselsorozatával tűnt ki a vb-győztes sztár, majd Brocchi és Gourcuff előkészítése után megszerezte a vezetést tizenkét perccel a vége előtt. Pár perccel később aztán Bonera átadását váltotta gólra, megduplázva találatainak számát.

Dida és Kalac számára nem jelentett igazi erőfelmérőt a teszt, a kapuskérdésben nem jelentett fordulópontot a dubai meccs.

Közben a Milánellóban készülő Pato is fogadkozik: "A nápolyiak ellen legalább egyszer be fogok találni vasárnap".

Pato bemutatkozása barátságos meccsen szeptember 6-án történt: a Dinamo Kijev elleni 2-2-re végződő találkozón eredményes is volt. Az Athletic Bilbao elleni gólnélküli döntetlen alkalmával 45 percet kapott Ancelotti mestertől októberben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik